Лабораторний дослід №2 Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів

Про матеріал
Хімія, 11 клас. Лабораторний дослід №2 Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів.
Перегляд файлу

11 клас                                                              Дата___________________

                                        Прізвище, ім’я___________________________

Лабораторний дослід №2

Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів

Мета: дослідити експериментально явище адсорбції й аксорбційну здатність активованого вугілля та налогічних лікарських препаратів.

Обладнання та реактиви: йодна настоянка, вода, активоване вугілля, біле вугілля, бриліантовий зелений (зеленка).

ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ РОБОТИ

УВАГА! Правила техніки безпеки!

Перегляньте відео за покликанням  https://www.youtube.com/watch?v=cAyS8wabNas   або  за кодомhttp://qrcoder.ru/code/?https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DcAyS8wabNas&4&0 та дайте відповіді на запитання.

  1. У дві круглодонні колби наливаємо по 10 мл води. До кожної із них додаємо кілька крапель йоду. У першу колбу додаємо 2-3 таблетки білого вугілля, у другу - 2-3 таблетки активованого вугілля.  Закриваємо колби пробками та ретельно перемішуємо.  Опишіть спостереження. Про що свідчать зміни?

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. У дві круглодонні колби наливаємо по 10 мл води. До кожної із них додаємо кілька крапель бриліантової зелені (зеленки). У першу колбу додаємо 2-3 таблетки білого вугілля, у другу - 2-3 таблетки активованого вугілля. Закриваємо колби пробками та ретельно перемішуємо. Опишіть спостереження. Про що свідчать зміни?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИСНОВОК:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Безсонова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
4544
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку