Легка атлетика( Техніка виконання стрибка з місця)

Про матеріал
Стрибки у довжину — вид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця. Стрибки з розбігу виконуються в спеціально підготовану яму з піском. Результат фіксується за віддаллю від лінії відштовхування до найближчого до неї відбитку тіла спортсмена в піску. Існує чотири взаємопов'язані фази стрибка: розбіг, відштовхування, політ і приземлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика. Стрибки у довжину з місця. Виконав. Учитель. Писковець Г. В

Номер слайду 2

Стрибки у довжинувид легкої атлетики, в якому спортсмени змагаються, хто далі стрибне, відштовхнувшись з-за певної лінії. В програму спортивних змагань здебільшого входять стрибки в довжину з розбігу, хоча існує різновид стрибків у довжину з місця. Стрибки з розбігу виконуються в спеціально підготовану яму з піском. Результат фіксується за віддаллю від лінії відштовхування до найближчого до неї відбитку тіла спортсмена в піску. Існує чотири взаємопов'язані фази стрибка: розбіг, відштовхування, політ і приземлення.

Номер слайду 3

Рекорди. Рекордсмен світу серед чоловіків — Майк Пауел, США. Його рекодний стрибок — 8 м 95 см, встановлений у 1991 році в Токіо.

Номер слайду 4

Рекорд світу серед жінок. Рекорд світу серед жінок, 7 м 52 см, належить радянській спортсменці Галині Чистяковій, уродженці Ізмаїла. Він встановлений у 1988 році в Ленінграді.

Номер слайду 5

Рекорди україни. Рекорд України, 8 м 35 см, належить одразу двом спортсменам — Сергію Лаєвському (1997) та Романові Щуренку (2000). Рекорд України серед жінок належить Ларисі Бережній — 7 м 24 см. Серед спортсменок України далеко стрибали також Інеса Кравець — 7 м 37 см, Олена Шеховцова — 6 м 97 см,Марина Бех-Романчук -6 м 96 см

Номер слайду 6

Техніка виконання

pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
7754
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку