Лемі Лог. Викрадений шоколадний зайчик.

Про матеріал
Задачі, що розв'язуються складанням рівняння. Лемі Лог місцевий детектив, яка має знайти код до замка гаража, де злочинці заховали шоколадного зайця. В цьому їй допоможуть учні, які розв'язавши задачі, дізнаються цифри коду.
Перегляд файлу

 

Ваць Н. В.                                                                                                                                        2021

image

Справа: Викрадений шоколадний зайчик.

Любі мої детективчики, з вами знову я, Лемі Лог! У нас велика проблема! Без вашої допомогти не обійтись.

На передодні свята Паски, наш шоколатьє зробив неможливе! Він за кілька днів витворив величезну шоколадну фігуру зайця. Щоб ви розуміли, що мер Декю дуже серйозно віднісся до такого подвигу талановитого Жозе. Занадто відповідально на нашу біду!

Ось, на центральній площі, зібрались усі мешканці і туристи містечка, поважні пані та панове з вищого середовища, навіть, політики є. І головний гість, запрошений мером Декю, експерт від рекордів у всьому світі – Реко Ді.

Гайч уже кілька разів підходив до мене, кожного разу його слова були такими ж.

− Лемі, дорогенька, не подобається мені це. Точно щось трапилося погане. Я найкраще знаю, який мер буде злий, якщо цей заєць зараз же не з’явиться на площі. Мені то не знати!

В той самий момент до нам підбіг захеканий, увесь червоний Жозе. З його вуст виходили незрозумілі звуки та багато емоцій на обличчі, говорили, що таки щось трапилося.

− Жозе, що з вами?

− Заєць… Мій шедевр! Заєць! Його нема, − очі Гайча округлились і той спіймав руку шоколатьє і потягнув його подалі від вух мера.

− Я ж казав! Лемі, треба діяти! Допоможи знайти зайця.

− Та я із задоволенням, але потрібно хоч щось знати.

− Я дещо знаю! – Жозе раптом усміхнувся, з кишені витягнув два невеликі клаптики паперу.

Гайч спохмурнів, побачивши малюнок на одному з них,та я теж не дуже зраділа.

− Це те, що я думаю, Лемі?

    http://mathdetectivevats.blogspot.com/                                            Instagram: lemniskata.center / natalia.vats

 

Ваць Н. В.                                                                                                                                        2021

− На жаль, так. Ця схема веде до гаража старого Пилипа, який завжди зачинений на замок, код до якого знає тільки він, − Жозе ойкнув і приклав долоню до чола при тому демонстративно гепнувшись на твердий асфальт.

− Що написано на другому клапті?

− Відповідь, Гайче. Я і мої детективчики врятуємо шоколадного зайця.

УВАГА!

Три задачі, розвязки яких є кодом до замка гаража старого Пилипа. Спішіть, бо при такій температурі зайчик довго не витримає. Він розтане і мер Декю буде дуже незадоволений. Порядок задач показує порядок цифр у коді. До роботи, детективчики!

 

«1. Периметр прямокутника дорівнює 16 см, при чому одна зі сторін прямокутника на 2 менша за другу. Знайдіть меншу сторону прямокутника.»

«2. У Віолетти було в чотири рази більше грошей, ніж в Солі. Після того як Віолетта витратила 6 грн, грошей у дівчат стало порівну. Скільки грошей мала Віолетта?»

«3. Сума двох чисел рівна 24, а їх відношення 5:3. Знайти різницю цих чисел.»

А тепер вкажіть код до замка гаража старого Пилипа:

 

               А) 923         Б) 386         В) 986

Для обчислень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    http://mathdetectivevats.blogspot.com/                                            Instagram: lemniskata.center / natalia.vats

 

Ваць Н. В.  

 

2021

    http://mathdetectivevats.blogspot.com/

 

 Instagram: lemniskata.center / natalia.vats

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pdf
Додано
9 січня 2022
Переглядів
288
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку