Лепбук на тему "Ідеї - винаходи - відкриття"

Про матеріал
Інтерактивна книжка (лепбук) до теми 7 «Ідеї – винаходи - відкриття», 2 клас НУШ. Створений у форматі PDF, аркуші розміром А4. Розробка містить кишені «Картотека винаходів», «Технологічна схема створення іграшки», «Танграм», «Склади пазли», «Де чия тінь?», «Як з’явився мобільний телефон?», «Створи свій винахід», «Цей день в історії». Також у розробці є різноманітний матеріал для наповнення кишеньок. Частину карток можна розрізати, заламінувати. Малюнки взято з інтернету. На звороті лепбука розміщено гру «Ми - дослідники космосу». Додаток: кубік Блума (роздрукуйте, виріжте та склейте).
Перегляд файлу




4              1

Схема розташування кишеньок












3 березня

Всесвітній день письменника

Тарас Шевченко за своє життя написав 237 віршів і поем. Сьогодні в світі налічується близько 150-200 тисяч професійних письменників, і пишуть вони більш ніж 150 мовами.

14   березня

Міжнародний день числа «Пі»

Якщо розрахувати довжину екватора Землі з використанням числа Пі з точністю до дев’ятого знака, помилка в розрахунках складе всього близько 6 мм. Тридцяти дев’яти знаків після коми в числі Пі досить для обчислення довжини кола, що оперізує відомі космічні об’єкти у Всесвіті, з похибкою не більшою, ніж радіус атома водню! Число „Пі” – математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжині його діаметра.

15   березня

Міжнародний день планетаріїв (Дата святкування випадає на найближчу неділю до дня весняного рівнодення)

Щодоби на Землю падає близько 200 тисяч метеоритів. Щорічно тонни міжпланетного пилу досягають Землі.

Людське око може бачити на ясному нічному небі всього лише до 5 тисяч зірок.

Сонцю потрібно 200 млн. років щоб облетіти навколо центру Галактики, а маса Сонця в 333 тис. раз більше маси Землі. Земля важить приблизно 600 трильйонів тонн і поки Сонце облітає центр Галактики, Земля крутиться навколо Сонця щорічно.

21 березня

Всесвітній день поезії

Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери. Вони були створені принцесою Ен-Хеду-ана (En-hedu-ana) і знахідка підтверджена артефактами. Принцеса є найбільш раннім автором, відомим по імені, а також першої поетесою. Вона була дочкою засновника Аккадского царства - царя Саргона, і відома своїми шумерськими гімнами.

21 березня

Міжнародний день лялькаря

На думку відомої діячки індійського театру ляльок Капіли Ватсяаян: „Світ лялькового театру – це невинність дитинства, його чистота і особливе безпосередність, і мудрість філософа. Для мене театр ляльок завжди приховує особливе очарування, оскільки є унікальним явищем у сфері мистецтва...”.

23 березня

Всесвітній день метеоролога

Одним з найбільш сонячних місць на Землі вважається Мертве море, де в році приблизно 330 сонячних днів, а ось найменше сонця бачать на архіпелазі Північна Земля, де воно світить лише 12 днів на рік. Найсильніший вітер був зареєстрований в американському штаті Оклахома, його швидкість досягла 512 км/год!

27 березня

Міжнародний день театру

Це свято тих, хто причетний до мистецтва Мельпомени – акторів, режисерів-постановників, декораторів, костюмерів, світлотехніків, звукорежисерів, білетерів, драматургів, театральних продюсерів тощо. На сьогодні в Україні функціонують понад сто театрів. Рекордсменом за їх кількістю є Київ.

2 квітня

Міжнародний день дитячої книги

2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Християна Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Для проведення Дня дитячої книги щороку визначається тема. Запрошується відомий автор, щоб написати послання дітям і художник, який намалює плакат Міжнародного дня дитячої книги.

Саме в цей день дитячим письменникам і художникам присуджується головна в цій галузі нагорода — Міжнародна премія імені Г.Х. Андерсена з врученням золотої медалі (її ще називають «Малою Нобелівською премією»).

12 квітня

Всесвітній день авіації і космонавтики

(Міжнародний день польоту людини в космос)

У цей день, 12 квітня, в 1961 році громадянин СРСР майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт

Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.



Розрізати на 7 частин









Технологічна схема “Лялька з тканини”
















pdf
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
4354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку