Лепбук "Рідний край. Моє село. Моя адреса."

Про матеріал
Лепбук до теми 8, тиждень 30, 2 клас НУШ: "Мій край. Моє село. Моя адреса." Створений у форматі PDF, аркуші розміром А4. Робота містить кишеньки "Це Вінниця, друже", "Тульчин, ти весь в історії іскристий...", питання Блума з теми "Рідний край", "Мій дім", "Стоп кадр!", кулінарна книга Поділля. Матеріал із сайтів Wikipedia, Pinterest, MoeMisto.ua, vsim.ua, vinnitsaok.com.ua.
Перегляд файлу

Лепбук на тему “Рідний край. Моє село. Моя адреса”

Зовнішній бік лепбука

Слайд 2 – титульна сторінка

 

ТитулкаТитулка

Внутрішній бік лепбука

(Слайди 3, 4, 5 – на внутрішній фон)










Ві́нниця — місто на берегах Південного Бугу, адміністративний центр Вінницької області, Вінницького району, значний історичний осередок східного Поділля, сучасний економічний і культурний центр держави.

Вінниця - прекрасне місто, де приємно відпочивати, гуляти, насолоджуватись життям! Сьогодні ви ознайомитесь з тими місцями, які обов'язково потрібно побачити!

!

Фонтан та набережна Roshen

Єдиний в Україні і найбільший в Європі річковий світломузичний плаваючий фонтан знаходиться у Вінниці!

Фонтан та Набережна «Roshen» були відкриті 4 вересня 2011 року. «Фонтан» розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м.

За роки свого існування на Набережній Рошен побували чимало туристів з усіх куточків України.

Національний музей-садиба М.І. Пирогова відкритий на території садиби Вишня, де останні 20 років жив і працював видає хірург, анатом, вчений і педагог Микола Іванович Пирогов, якого вважають засновником військово-польової хірургії, а також Товариства Червоного Хреста. Музей-садиба Пирогова відносять до найважливіших об'єктів культурної спадщини України!

На території музею ви зможете побачити:

  будинок, в якому жив геніальний хірург Микола Івановиич

Пирогова, тут є все про життя і діяльність всесвітньовідомого лікаря;

  музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної;

  церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло ученого

Пирогова;

  меморіальний парк, в якому збереглися дерева, посаджені М.І.

Пироговим

Водонапірна вежа

Візитівка Вінниці – 106-річна Башта на Європейській площі, вона була побудована в 1911 році для першого міського водопроводу, як Водонапірна вежа у Вінниці. На сьогодні у Вежі розташована частина музейної експозиції Меморіалу революційної та бойової слави. А також вона є Меморіалом пам’яті вінницьких воїнів, які загинули під час Афганської війни.Висота культурною візитівки Вінниці - 28 метрів! З нею розкидається неймовірно гарний вид на місто!

Обласний краєзнавчий музей розташований на території колишнього єзуїтського

монастиря - нинішнього історико-архітектурного комплексу «Мури». Якщо ви ще ніколи не бачили скелета мамонта, то тут ви зможете на нього подивитися. У музеї переставлені унікальні предмети з скіфського і сарматського періодів, велика нумізматичної збори, а також етнографічна колекція: вироби гончарства, ткацтва і вишивки, народний живопис.

Вінниця - місто рекордів та рекордсменів Спільне написання картини, сальса у вишиванках, найменше орігамі, найбільша колекція моделей транспорту, найбільший герб "з людей", найбільший коровай, найбільша картина з насіння, наймасовіший дитячий шаховий турнір, найдовший млинець і багато інших най...

Тульчин

Перша згадка в документах: 1607 (фортеця Нестервар)

Населення: 15 847

Тульчи́н — місто в Україні, на півдні східного Поділля, адміністративний центр Тульчинського району Вінницької області, розташоване у долині між невисокими пагорбами, в межиріччі річок Тульчинки й Сільниці. Скільки б не було легенд про походження назви "Тульчин", та відомий краєзнавець Дмитро Малаков зупинився як на найбільш вірогідному варіанті на версії про видозмінене слово "турчин". Турецький тобто.

Палац Потоцьких («Подільський Версаль») є одним із кращих зразків української архітектури у стилі класицизму. Він вражає своєю красою та грандіозністю. Не дарма його називають Подільським Версалем. Це окраса і візитна картка міста Тульчина.

Палац був зведений у 1775-1782 роках для графа Станіслава Щенсного Потоцького. Потоцькі володіли тульчинським землями з 1729 року. До них Тульчин належав Калиновським – польському дворянського роду..

Тульчинський краєзнавчий музей був створений у 1927 році. Першим його директором став відомий кооперативний, громадський діяч Поділля Іполит Чеславович Зборовський. В музеї зібрано безліч матеріалів і предметів з природи, історії та персоналій, зокрема, військової історії та про декабристський рух у регіоні, етнографії Тульчинського краю.

Музей-квартира М.Д.Леонтовича

В грудні 1977 року з нагоди 100-річчя з дня народження видатного українського композитора М.Д. Леонтовича в м. Тульчині відкрито музей – квартиру М. Леонтовича - автора широковідомих хорових обробок українських народних пісень «Щедрик», «Дударик», «Козака несуть» та інших. Його обробка «Щедрика» відома у всьому світі як різдвяна колядка. В музеї знаходяться його особисті речі, інструмент, на якому він грав, та безліч світлин композитора та його родини.

«Леонтович Арт-Квартал» – це культурний стартап, що переміг у конкурсі Міністерства культури «Малі міста – великі враження». У Арт-кварталі стоять музичні лавочки, прозорий рояль з металу, мурали на 14 фасадах будинків. Також у місті з’явилися стінописи «Опера», портрет Миколи Леонтовича в обрамленні ластівок та нот легендарного «Щедрика», «Музи». Над реалізацією цього проекту працювали близько тридцяти художників з різних міст країни.

OperaFest Tulchyn - міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом, який проходить на території Палацу Потоцьких в Тульчині. Відбувається кожного літа з 2017 року на початку червня.

У 1787 році в Палаці Потоцьких було відкрито другий в Україні оперний театр, який існував понад 100 років та був культурною колискою Подільського краю. Кожного року в Палаці відбувались світові оперні прем’єри, в яких брали участь відомі композитори, співаки та музиканти Європи. Театр мав репертуар, що складався з 5-7 опер, а трупа налічувала до 200 акторів.





Мій дім




Питання Блума








pdf
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
5304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку