Листівки до дня батька

Про матеріал

продовжити знайомити дітей з різними видами листівок; навчити дітей виготовляти подарунки власними руками; розвивати моторику рухів в роботі з різними матеріалами; збагачувати активний словниковий запас; розвивати естетичний смак та художнє мислення учнів; виховання поваги та пошани до батьків.

Перегляд файлу

Тема: Виготовлення листівки до дня батька

Мета: продовжити знайомити дітей з різними видами листівок; навчити дітей виготовляти подарунки власними руками; розвивати моторику рухів в роботі з різними матеріалами; збагачувати активний словниковий запас; розвивати естетичний смак та художнє мислення учнів; виховання поваги та пошани до батьків.

Обладнання: кольоровий папір, ножиці, клей, тканина.

Хід уроку

1. Вступна частина

1.1 Організаційний момент

Доброго дня діти. Сьогодні ми поговоримо про свято, яке присвячено нашим татам, як ви вже здогадалися, сьогодні на уроці, чи будемо виготовляти листівки для тата.

1.2 Обговорення теми

У 1909 році на церковній службі з нагоди Дня матері вже доросла Сонора задумалася про те, що повинно бути таке свято і для татусів. Адже її батько завжди був прикладом для наслідування, справжнім головою родини, і вона хотіла показати, як любить і цінує його турботу.

З ідеєю створення свята жінка звернулася в мерію, і там її підтримали. Було прийнято рішення відзначати День батька в місті 5 червня, в день народження Вільяма Смарта.

Але до призначеної дати не встигли закінчити всі приготування, тому свято перенесли на 19 червня. А в 1966 році воно стало загальнонаціональним, коли президент США Ліндон Джонсон встановив щорічну дату святкування кожної третьої неділі червня.

Приклад США незабаром наслідували  Великобританія, Китай, Японія, Франція, Нідерланди, оголосивши передостанній вихідний червня днем, в честь всіх татусів. На даний момент влітку свято відзначають близько 30 країн світу.

В Америці існує традиція приколювати до одягу троянду в цей день. Червону квітку носять ті, у кого батько живий, а білу троянду - сироти.

У Німеччині День батька за традицією відзначають у Вознесіння. Його називають вечіркою, коли чоловіки збираються з друзями покататися на велосипедах або влаштовують посиденьки в пабах з пивом і сосисками.

У Фінляндії до свята ретельно готується міська влада, вулиці прикрашають прапорами, проводяться фестивалі, діти дарують татам подарунки, а дружини печуть пироги.

В Італії чоловіків-батьків вітають навесні, а в Австралії День батька 2017 відзначать на початку осені.

День батька в Україні 2017 відзначають 18 червня (третю неділю першого літнього місяця). Це свято з'явилося в нашій країні не так давно і ще не затверджене на державному рівні. Однак, знають і відзначають його багато українців.

Показати татові свою любов і ніжність, подякувати йому за терпіння і дорогоцінні життєві уроки - все це потрібно робити і без приводу. Ну а в День батька голова родини заслуговує на особливу увагу і турботу.

2. Основна частина

2.1 Розповідь вчителя

Яке значення батько має для мене?

Як я виявляю свою любов і пошану до батька?

 Чому мій батько для мене - мій герой?                                                                                                                                                      

Заповідь «Шануй батька і матір» зустрічається в Біблії не раз (Вихід 20:12; Повторення Закону 5:16; Матвія 15:4; Ефесян 6:2, 3).

Що входить у виконання цього наказу?

Розгляньмо чотири складові:

  1. Виявляти їм вдячність. Ви шануєте батьків, коли вдячні за все, що вони зробили для вас. А свою вдячність можна показати, якщо ставитись з цінуванням до їхніх порад і настанов (Прислів’я 7:1, 2; 23:26). Біблія заохочує вважати батьків своєю «славою», тобто пишатися ними (Прислів’я 17:6).
  2. Підкорятися їхній владі. Ви шануєте батьків, коли визнаєте владу, якою наділив їх Бог. Особливо ви можете показати це в юні роки. Біблія в Колоссян 3:20 каже хлопцям і дівчатам: «В усьому будьте слухняні батькам, бо це приємно Господу». Навіть Ісус, коли був дитиною, завжди охоче слухався своїх недосконалих батьків (Луки 2:51).
  3. Поважати їх (Левіт 19:3; Євреїв 12:9). Повагу видно по тому, що ви їм говорите і яким тоном. Звичайно, поведінка деяких батьків не завжди викликає повагу. Але навіть в таких випадках діти можуть шанувати батьків, уникаючи зневажливої мови та вчинків (Прислів’я 30:17). Біблія говорить, що зневажлива мова до батька і матері — це серйозний гріх (Матвія 15:4).
  4. Дбати про їхні потреби. З віком батьки стають старшими і можуть потребувати практичної допомоги. Ви покажете до них повагу, якщо дбатимете, аби вони мали все, чого потребують (1 Тимофія 5:4, 8). Наприклад, Ісус незадовго до своєї смерті подбав про те, щоб його мама не залишилась без підтримки (Івана 19:25—27).

.

2.2. Інструменти для роботи

Отже, сьогодні на уроці ми маємо можливість зробити приємний сюрприз своєму батьку, але перед початком уроку, давайте з вами згадаємо про інструменти для роботи з аплікаціями і правила поводження з ними.

Правила користування ножицями.
1) Ножиці для ручної праці повинні мати заокруглені кінці.
Клади ножиці чи ніж так, щоб вони не виступали за край робочого місця.
2) Не працюй тупими ножицями, а також ножицями зі слабким кріпленням.
У процесі різання уважно слідкуй за розміткою.
3) У процесі роботи тримай матеріал пасивною рукою так, щоб пальці були осторонь від гострого леза.
4) Не розмахуй ножицями, під час різання не ходи, а також не підходь занадто близько до того, хто ними працює.
5) Під час робочого процесу не відволікайся на сторонні справи, не розмовляй, будь зосередженим. У процесі роботи дотримуйся порядку на робочому місці, а після роботи акуратно прибери його.
Після роботи ножиці склади, бажано, в чохол.

Правила користування клеєм
1) Клей треба наносити пензликом від середини до країв.
2) При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою.
3) Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою.
4) Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

2.3 Поетапність виконання роботи

Учні виконують роботу самостійно, а вчитель індивідуально допомагає.
Хто справився раніше, може допомогти сусідові

2.5 Виготовлення виробу

 

 3. Заключна частина

3.1 Заключні питання

  1. Що таке аплікація?
  2. Які є види інструментів?
  3. Що ви дізналися з сьогоднішнього уроку?

3.2 Прибирання робочих місць

 

docx
Додано
18 вересня 2019
Переглядів
2415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку