ЛУВР. ДЕСЯТЬ ЙОГО ШЕДЕВРІВ

Про матеріал
В презентації розповідається про музей Лувр та десять його шедеврів: Картини - Джоконда,,Втручання сабінянок, Велика Одаліска, Смерть Сарданапала, Клятва Гораціїв, Пліт Медузи, Свобода, що веде народ; скульптури- Вмираючий раб, Крилата перемога Самофракії та Венера Мілоська.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛУВР.10 ШЕДЕВРІВ. Новіков І. А.

Номер слайду 2

Після служби в якості королівської резиденції протягом багатьох років, Лувр був остаточно перетворений в музей, щоб відобразити шедеври нації в Національних Зборах під час Французької революції. Музей відкрився 10 серпня 1793 року виставкою з 537 картин. Сьогодні, з колекцією, яка охоплює роботи від древніх цивілізацій до середини 19-го століття, Лувр є найбільшим художнім музеєм в світі. Розташований в Парижі, це найвідвідуваніший художній музей в світі, який в 2018 році відвідало 10,2 мільйона чоловік. Новіков І. А.

Номер слайду 3

Колекція творів мистецтва в Луврі включає картини і скульптури з різних художніх напрямків. До них відносяться Ренесанс, рух, який було відзначено відновленням інтересу до стародавнього греко-римського мистецтва; Неокласицизм, натхненний класичним мистецтвом; і романтизм, який підкреслював емоції і індивідуалізм, а також прославляння минулого і природи. Новіков І. А.

Номер слайду 4

Ось 10 найбільш відомих творів мистецтва в Луврі, включаючи такі стародавні скульптури, як Венера Мілоська і Крилата Перемога Самоaракії; Шедеври епохи Відродження, такі як Мона Ліза; Неокласичні картини, такі як Клятва Гораціїв; і культовий романтизм, який працює як Свобода, ведуча людей. Новіков І. А.

Номер слайду 5

Втручання сабінянок (1799) - Жак-Луї Давид Вмешательство сабинянок (1799) — Жак-Луи Давид. Новіков І. А.

Номер слайду 6

Ця картина заснована на римській міфології. Згідно з легендою, незабаром після заснування Риму римляни шукали дружин, щоб створити свої сім'ї, але їм не вдалося домовитися з сабінянами, які населяли околиці. Після чого вони вчинили масове викрадення молодих жінок, епізод, відомий як згвалтування / викрадення сабінянок. Опис цього інциденту став звичайним явищем в мистецтві після 15-го століття. Жак-Луї Давид був французьким художником неокласиком, якого багато хто вважає провідним французьким художником своєї епохи. На цій картині Давід зображує наслідки інциденту, коли жінки втручаються, щоб примирити ворогуючі сторони. У ній, Герсілія, дружина Ромула і дочка Тита Татій, лідера сабінян, втручається між її батьком і чоловіком розміщуючи своїх дітей між ворогуючими лідерами. Втручання сабінянок також мало значення для того часу, оскільки воно висувало ідею любові, переважаючої над конфліктом після кровопролиття Французької революції. Новіков І. А.

Номер слайду 7

Вмираючий раб, Мікеланджело, 1516р. Умирающий раб, Микеланджело, 1516г. Вмираючий раб, і інша статуя Мікеланджело під назвою Бунтівний Раб, були створені в травні 1513 для гробниці папи Юлія II. Коли Мікеланджело хворів в період між 1 544 і 1 546 роками, він залишився в будинку Роберто Строцці, одного з флорентійців, що проживаd в Римі. На знак подяки за щедру гостинність Строцці, Мікеланджело подарував йому ці дві скульптури . Коли Строцці був вигнаний з Італії, то взяв дві скульптури з собою до Франції. Врешті-решт вони стали частиною французької національної колекції в 1793 році. Деякі мистецтвознавці, включаючи Річарда Флай, вважають, що Вмираючий Раб зображує момент смерті, коли тіло втрачає всю свою життєву силу, щоб стати млявою формою. Однак деякі інші відкидають цю інтерпретацію, надаючи статуї інші значення. Новіков І. А.

Номер слайду 8

Велика Одаліска, Жан-Огюст-Домінік Енгр, 1814р. Большая Одалиска, Жан-Огюст-Доминик Энгр, 1814г. Енгр був французьким художником 19-го століття, найбільш відомим своїми портретами. Новіков І. А.

Номер слайду 9

Слово «odalisque» має французьку форму і походить від турецького odalık, що означає «покоївка». Зазвичай використовується для позначення раба і / або повії. Велика Одаліска була замовлена сестрою Наполеона, королевою Кароліною Мюрат Неаполя. Картина черпає натхнення в більш ранніх оголених тілах, таких як Венера Урбіно Тиціана. Однак, на відміну від них, вона має нереальні подовжені пропорції і не є анатомічно точною. Дослідження показали, що фігура має неможливу кривизну хребта і поворот тазу. Причому її ліва рука коротша за праву. Велика Одаліска тепер відома з тієї ж причини, так як люди вважають, що відхилення носять символічний характер. Наприклад, вважається, що тазова область наложниці була спеціально подовжена, щоб показати, що вона в основному використовується для задоволення плотських задоволень султана. Новіков І. А.

Номер слайду 10

Смерть Сарданапала. Ежен Делакруа, 1827р. Смерть Сарданапала. Эжен Делакруа, 1827г. Ежен Делакруа був провідним художником французької романтичної епохи 19-го століття і вважається найвідомішим французьким художником свого часу. Новіков І. А.

Номер слайду 11

Сарданапал був останнім царем Ассірії, згідно грецькому письменнику Ктесію. Слід зазначити, що це не так, і насправді, Сарданапал мало схожий на будь-якого відомого ассірійського царя. Як би там не було, Сарданапал зображується як самовпевнений король, який помирає в оргії руйнування. Це зображення його смерті служило темою в романтичній літературі і мистецтві. Смерть Сарданапала.одна з найвідоміших робіт на цю тему. Картина зображує короля, неупередженим поглядом спостерігає за знищенням всіх його володінь в похоронному багатті крові і надлишку. Серед іншого, на ньому зображено безліч жінок в різному ступені роздягання, які борються проти смерті руками чоловіків на картині. Крім своїх багатих кольорів і широких мазків, картина відома тим, що вона була раннім романтичним твором, який кинув виклик неокласичним традиціям. Новіков І. А.

Номер слайду 12

Крилата перемога Самофракії. 2 століття до н.е. Крылатая победа Самофракии. 2 век до н.э. Мармурова елліністична статуя, Крилата Перемога Самофракії є однією з головних визначних пам'яток в Луврі і однією з найвідоміших скульптур у світі. Новіков І. А.

Номер слайду 13

Вона присвячена грецькій богині перемоги Нікі. Самофракія - це грецький острів в північній частині Егейського моря. Статуя була частиною храмового комплексу Самофракії, також відомого як Святилище Великих Богів. Вона являє богиню перемоги, що спускається з небес до тріумфуючому флоту. Голова, а також руки скульптури були втрачені. Вважається, що права рука Ніки була піднята і охоплювала рот, щоб вимовити крик Перемоги. Якій події присвячено створення статуї залишається питанням. Висунуто кілька гіпотез, починаючи від битви при Саламіні в 306 р до н.е. до битви Акції в 31 р до н.е. Крилата перемога Самофракії була названа видатним істориком мистецтв Х. В. Янсон «найбільшим шедевром елліністичної скульптури». Новіков І. А.

Номер слайду 14

Клятва Гораціїв, Жак-Луї Давид, 1784р. Клятва Горациев, Жак-Луи Давид, 1784г. Ця велика картина представляє сцену з римської легенди. Новіков І. А.

Номер слайду 15

Відповідно до неї, два ворогуючих міста Рим і Альба-Лонга погоджуються направити по три бійці кожен для вирішення спору. Сторона, яка переможе в конкурсі, виграє війну. З Рима троє чоловіків - брати з сім'ї, відомої як Горації. На картині три брата вітають свого батька, який тримає для них мечі. Тільки один брат виживе в змаганні і вб'є трьох братів з родини Куріаті Альба Лонга. У правому кутку картини Девід представляє Каміллу. Вона сестра братів Гораціїв. Більш того, вона заручена з одним з братів Куріаті. Камілла плаче на картині, і хто б не переміг, вона втратить улюбленого. Робота присвячена темі патріотизму і жертовності для своєї країни. Клятва Гораціїв була високо оцінена і з тих пір вона залишається однією з найвідоміших картин у стилі неокласицизму. Новіков І. А.

Номер слайду 16

Пліт Медузи, Теодор Жеріко, 1819р. Плот Медузы, Теодор Жерико, 1819г. Медуза була французьким військовим кораблем, які билися в наполеонівських війнах. Новіков І. А.

Номер слайду 17

Незважаючи на те, що вона пережила битви, все одно зазнала аварії в піщаній мілині в липні 1816 року під час транспортування людей в Сенегал. 400 осіб на борту повинні були евакуюватися; з яких 151 були загружені на пліт. Цим людям на плоту довелося пережити страшне випробування. Багато з них були змиті в море штормом; інші повстали і були вбиті офіцерами; вижилі, зайнялися канібалізмом; і коли запаси закінчилися, поранених кинули в море. Після 13 днів в морі, пліт був знайдений, і тільки 15 осіб вижили. Подія стала міжнародним скандалом, Теодор Жеріко ретельно вивчив інцидент, перш ніж створювати цей шедевр. Пліт Медузи виявився надзвичайно впливовим у французькому мистецтві; вважається культовим твором французького романтизму; і увічнив інцидент, який він зображує. Новіков І. А.

Номер слайду 18

Свобода, що веде народ, Ежен Делакруа, 1830р. Свобода, ведущая народ, Эжен Делакруа, 1830г. Свобода існувала як богиня у багатьох культурах, і під час Французької революції багато алегоричних персоніфікацій «Свободи» з'явилися у Франції. Новіков І. А.

Номер слайду 19

З тих пір фігура Свободи розглядається як символ Франції і Французької Республіки. Ця картина ознаменовує липневу революцію 1830 року, коли король Карл X Франції був повалений. Це показує, що Свобода - і богиня, і міцна жінка з народу. В одній руці вона тримає прапор Франції, а в іншій - вогнепальну зброю. Свобода, що веде людей, є надзвичайно впливовим художнім твором. З моменту свого створення картина також служила республіканським і анти монархістським символом. Шедевр провідного французького художника-романтика «Свобода, що веде народ» очолює список найвідоміших картин руху романтизму. Більш того, це найвідоміша картина французького художника в Луврі. Новіков І. А.

Номер слайду 20

Венера Мілоська. Венера Милосская. Вважається, що ця статуя була виявлена 8 квітня 1820 року селянином на ім'я Йоргос Кентротас. Він знайшов її по частинах на Мілосі, грецькому острові в Егейському морі. Новіков І. А.

Номер слайду 21

Згодом скульптура була подарована французькому королю Людовику XVIII, який потім передав її в Лувр, де вона виставлена донині. Також вважається, що Афродіта Мілоська - це і є Венера Мілоська, яка представляє Афродіту, давньогрецьку богиню любові, краси, задоволення і розмноження. Аналогом римської богині Афродіти була Венера. Вважається, що статую вирізав Антіохійський Александрос, скульптор елліністичного періоду. Крім обговорюваної загадки про відсутність рук, вона спочатку була прикрашена коштовностями, включаючи браслет, сережки і пов'язку на голові. Однак всі ці речі давно втрачені. Венера Мілоська, мабуть, найвідоміша робота давньогрецької скульптури. На неї широко посилаються в популярній культурі. Венера Мілоська сильно вплинула на сучасних художників, включаючи Сальвадора Далі. Це найвідоміша скульптура в Луврі. Новіков І. А.

Номер слайду 22

Мона Ліза, Леонардо да Вінчі, 1517р. Мона Лиза, Леонардо да Винчи, 1517г. Леонардо да Вінчі вважається видатною фігурою італійського Ренесансу. Новіков І. А.

Номер слайду 23

Його шедевр, Мона Ліза, був визнаний «найвідомішим, самим відвідуваним, найбільш написаним, самим зіспіваним і самим пародійованим твором мистецтва в світі». Його популярність, зокрема, заснована невловимою усмішкою на обличчі жінки, тому вона також відома як «ла Джоконда» або сміється. За розповідями раннього біографа, картина є портретом Лізи Герардіні, справжньої дружини купця. Для Да Вінчі Мона Ліза завжди була в процесі розробки, так як це була його спроба досконалості. Картина ніколи не доставлялася своєму комісару; да Вінчі тримав її при собі до кінця свого життя. У Книзі рекордів Гіннеса Мона Ліза вказана як картина що має найвищу страхову вартість в історії. Вона була оцінена в US $ 790 млн в 2016 році. Будучи найвідомішою картиною в світі, Мона Ліза є найвідомішим твором в Луврі. Новіков І. А.

pptx
Додано
13 березня 2021
Переглядів
2503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку