Презентація. Людина починається з добра

Про матеріал

Презентація до виховної години. Людина починається з добра. Для учнів 8-9 класів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Людина починається з добра ”

Номер слайду 2

Мудрець сказав: живи, добро звершай Та нагород за це не вимагай. Лише в добро і вищу правду віра Людину відрізня від мавпи й звіра. Нехай ця істина стара: Людина починається з добра

Номер слайду 3

28.02.2014

Номер слайду 4

Добро – це дуже важлива цінність, яку потрібно творити щодня. Бо допомагаючи комусь, ми перш за все допомагаємо собі боротися з поганим у своєму серці.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Обидві ці сили дуже могутні, тільки одна з них творча, життєдайна, а друга – руйнівна, страшна, жорстока. На жаль, у житті не як у казці: добро не завжди перемагає зло. Християнська мораль вчить нас нейтралізувати зло добром, не відповідати злочином на злочин, не мститися за кривди, бо це може призвести до трагедії.

Номер слайду 8

- доброчесний: високоморальний, що проявляє чесноту; - добродушний: добрий і м'який по характеру, незлобивий; - доброзичливий: бажаючий добра, готовий сприяти благополуччю інших; - добронравний: одмінний гарною поведінкою, гарною вдачею; - добропорядний: пристойний, гідний схвалення, порядний; - добросердий: той, хто володіє добрим серцем, ласкавий, співчутливий.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Хто добра людям бажає, той і сам … Добре діло твори … Добро не пропадає, а зло … Добро не лихо, ходить у світі … Добрі діла тихо ходять, а злі дзвонять, … Добро роби скільки можеш, від того ніколи не … Від добра добра … Не всяка стежечка без спориша, не в кожної людини … Робиш добро не кайся, робиш зло … Не одежа людину красить, …

Номер слайду 11

Милосердя – готовність комусь допомогти, пожертвувати собою заради інших, безкорисливо робити добро. З давніх-давен відомо, що заподіяне комусь зло повернеться до тебе сторазовим злом, а добро, що ти комусь зробив, повернеться до тебе. І якщо ми хочемо, щоб до нас ставилися добре, то ми повинні ставитися добре до навколишніх. Так будемо ж милосердні!

Номер слайду 12

Поспішайте творити добро, щоб наша земля квітувала садами, повнилася дитячим сміхом, буяла радістю!!!

Номер слайду 13

1. У тебе є гроші. Міг б ти витратити все, що в тебе є, на подарунки друзям? 2. Приятель розповідає тобі про свої проблеми, але тебе це мало хвилює. Чи даси ти йому зрозуміти, що це тобі не цікаво? 3. Твій партнер дуже погано грає у якусь гру. Чи будеш ти йому піддаватися, щоб доставити приємне? 4.Чи часто ти говориш людям добрі слова? 5. Чи любиш злі жарти, розіграші? 6.Чи довго ти пам’ятаєш нанесені тобі образи? 7. Чи завжди ти не упускаєш можливості зробити яку-небудь добру справу? 8.Чи вважаєш ти, що якусь справу ти зробиш краще, ніж інші? 9. Чи кидаєш ти гру, коли починаєш програвати? 10. Якщо ти впевнений, що прав, чи слухаєш ти заперечення співрозмовників? 11. Чи охоче ти допомагаєш іншим? 12. Чи насміхаєшся ти над ким-небудь, щоб розвеселити компанію?

Номер слайду 14

Результати ваших тестів. Так 1,3,4, 7, 11 – 1 бал Ні – 2, 5,6, 8,9,10, 12 – 1 бал. 8 і більш балів: ти люб'язний, доброзичливий, умієш поводитися з людьми; тільки одне побажання - будь щирим; 4-8 балів: твоя доброта має вибірковий характер: ти можеш бути добрим до одних людей і черствим стосовно інших; 0-4 бала: спілкування з тобою буває нелегким; тобі не вистачає доброзичливості до людей, відкритості серця.

Номер слайду 15

Яким прекрасним могло б бути наше буття, якби кожна людина жила за таким правилом: “Поводься з іншими так, як би ти хотів щоб поводилися з тобою”. Тоді б зникли війни, сварки, вбивства, злочини,ворожнеча, помста – всі ті атрибути зла, які несуть людям знищення.

ppt
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
5453
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку