Людина-природа виховна робота

Про матеріал
В презентації представлені типи професій, які пов"язані із природою та інша інформація, яку можна використати під час виховних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина-природа

Номер слайду 2

Типи професій. Людина-природа

Номер слайду 3

Геолог. Особливості роботи: Виявлення й оцінка родовищ корисних копалин у процесі зйомки, пошуку і розвідки, складання геологічних карт, геологічних профілів. Геолог повинен знати: Теоретичні і прикладні питання геології, технологію переробки мінеральної сировини, геологічні прийоми вивчення надр, економіку, географію.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ветеринар. Ветеринар - це фахівці з вищою освітою, які проводять діагностику та лікування тварин, та профілактику їх захворювань. Основна мета роботи ветеринара полягає в захисті благополуччя і здоров'я тварин. У цій професії важливо любити тварин, нести за них відповідальність, бути точним, ініціативним, самостійним і мати хороше здоров'я.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Агроном. Агроном – це ще одна професія, яка пов'язана з природою. Наша країна вважається аграрною державою. Весь світ знає, що в Україні найродючіші землі, а клімат дуже сприятливий для розвитку сільського господарства. Багато людей працюють агрономами, удосконалюють ґрунти, збирають врожай. Мені здається, що агрономи – це люди без яких неможливо уявити своє життя.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

В світі існує безліч інших професій, які пов'язані з природою. Наприклад : мікробіолог, садівник, рибознавець.

Номер слайду 10

Мікробіолог. Мікробіологія – розділ біології, що займається вивченням мікроорганізмів, в основному вірусів, бактерій, грибів, водоростей і найпростіших. Ця різнорідна, штучно об'єднана група мікроскопічно малих організмів складає предмет однієї науки в силу того, що для їхнього вивчення використовуються методи, спочатку розроблені для дослідження бактерій.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Садівник. Садівник – фахівець(зазвичай ботанік) по вирощуванню та догляду за садом, парком, якимось рослинним об'єктом, що не перевищує гаю. Має знатися на створення оранжерей, захисту рослин від шкідників, на використання добрив, створенні квітників, вистріганні газонів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Зоолог. Зоологія – це розділ біології, що вивчає тварин та їхні взаємозв'язки з довкіллям. Досліджує різноманітність тварин, систематизує їх, вивчає їх зовнішню та внутрішню будову, закономірності їхнього індивідуального та історичного розвитку, їх еволюцію, поведінку, географічне поширення, функціональну біогеоценотичну й біосферну роль, взаємозв'язки з середовищем та іншими організмами, питання практичного використання і охорони вразливих видів, засоби контролю шкідників і паразитів тощо.

Номер слайду 15

Висновок: Запам’ятай! Людина – частина природи. Її життя, з одного боку, залежить від умов існування, а з другого – її діяльність впливає на них. Щоб зберегти життя на Землі, людина повинна охороняти природу.

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку