Людина та атмосфера.Вплив атмосфери на життя людини.

Про матеріал
Розробка відкритого уроку у 6 му класі НУШ Підготовлена для дітей з різними рівнями навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З яким настроєм ви прийшли на урок?

Номер слайду 2

Не забуваємо про правила безпеки!!!

Номер слайду 3

Згадаємо минулий урок!Пригадайте, які погодні явища можуть бути небезпечними.    За допомогою яких приладів проводять спостереження за погодою на метеостанціях?Термометр,Опадомір,флюгер,барометр,опадомір

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сьогодні розберемо такі питання:1. Люди і клімат. 2. Охорона атмосфери                         3. Причини і наслідки забруднення атмосферного повітря                                 4. Способи очищення атмосфери.

Номер слайду 7

Підібрати до слова атмосфера ,всі асоціації,які у вас викликає цей термін!Атмосфера – це повітряна оболонка, яка переважно складається з газів і домішок, таких як краплі води, кристали льоду, пил, продукти горіння і морські солі

Номер слайду 8

І ось ,що повинно було у нас вийти)

Номер слайду 9

Рідний край – наш дім, вишеньки біля хати , вулиця, де ми бігаємо, річка, де ми купаємось, ліс, в якому ми відпочиваємо. Та є привід поговорити про екологію. У нашому домі зараз багато проблем, пов’язаних із забрудненням атмосфери. Спочатку, коли Людина ставала на ноги була безпомічною безпорадною, атмосфера наповнювала її прекрасним, чистим, повітрям, захищала людину від згубного ультрафіолетового проміння та крижаного холоду космосу, але це тривало недовго. Людина створила заводи, фабрики і теплоелектростанції. Цього вистачило, щоб за останні 120 років вміст вуглекислого газу в повітрі збільшився  на 17%. Сучасні склад і стан атмосфери формувалися впродовж мільйонів років. Наразі атмосфера потребує допомоги . Розглянемо причини і наслідки забрудненого атмосферного повітря.

Номер слайду 10

Розглянемо причини і наслідки забрудненого атмосферного повітря.             Забруднення атмосфери буває природним і штучним                                        Забруднення атмосфери   Природне                                                     Штучне виверження вулкану                             - промислові підприємства         пилові бурі                                             - автотранспорт        лісові пожежі                                         - радіоактивне забруднення атмосфери

Номер слайду 11

Останнім часом повітря містить невелику кількість шкідливих домішок. Вони потрапляють в атмосферу з труб промислових підприємств. Якщо такі гази скупчуються в повітрі і змінюються із краплинами туману, то утворюється «смог» . Цей отруйний туман стелиться землею на рівні органів дихання людини, що є особливо небезпечним. Часто смог виникає у великих містах. Наприклад, у столиці Японії - Токіо, де повітря надзвичайно забруднене, поліцейські та регулювальники вуличного руху користуються протигазами або спеціальними кисневими установками.

Номер слайду 12

Значної шкоди атмосфері завдає «автотранспорт». Щороку тільки від стирання автомобільних коліс викидається 50 млн. тонн гумового пилу, а викиди важких токсичних металів від автомобілів у світі становлять понад 300 тисяч тонн. Давайте поміркуємо,що ще впливає на забруднення атмосфери?

Номер слайду 13

А тепер трошки відволічемося,та виконаємо гімнастику для очей)

Номер слайду 14

Давайте поміркуємо,що особисто ми можемо зробити ,щоб зберегти природу?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Отже підведемо підсумки ,виконавши вправу «Закінчи речення»

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Повторити Тему Атмосфера Параграф 23-36підготуватися до тематичного оцінювання. Домашнє завдання Прочитати П.36 Створити буклет з пропозиціями ,як покращити екологію нашого міста. Або написати невеличке оповідання "В якому місті я хотів би жити"

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
25 січня
Переглядів
253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку