Мадонни Рафаеля - епохи Відродження

Про матеріал
Образи жінки, яка дивиться на дитину ніжно і задумливо. Ледь помітна усмішка додає Мадонні ще більшої привабливості й краси.Матеріал до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Символом епохи Відродження, її найвищим злетом, безумовно, є мистецтво. Ніколи в історії, навіть в Стародавній Греції мистецтво не мало такого всеосяжного значення. Насамперед у мистецтві знаходив втілення новий гуманістичний світогляд В основі культури епохи Відродження (XIV — XVII ст.) лежить принцип гуманізму, утвердження гідності і краси реальної людини, її розуму та волі, її творчих сил. Жагуча спрага пізнання реального світу і захоплення ним сприяли піднесенню науки і привели до відображення в мистецтві найрізноманітніших сторін дійсності і передали величний   пафос багатьом творінням художників. Зупинемось на образі жінки, Мадонни свого часу.

Номер слайду 3

"Мадонна з немовлям" (Madonna di Casa Santi) - перше звернення Рафаеля до образу, який стане головним у творчості художника. Картина датується 1498 роком. Художнику на момент написання картини було всього 15 років. Зараз картина знаходиться в музеї Рафаеля італійського міста Урбіно.

Номер слайду 4

"Мадонна Соллі" (Madonna Solly) названа так тому, що належала британському колекціонеру Едварду Соллі. Картина датується 1500-1504 роками. Зараз картина перебуває в Берлінській картинній галереї.

Номер слайду 5

"Мадонна Пасадена" (Madonna di Pasadena) названа за місцем свого нинішнього перебування - місту Пасадена в США. Картина датована 1503 роком.

Номер слайду 6

"Мадонна Діоталлеві" (Madonna Diotallevi) названа по первинному власникові - Діоталлеві ді Ріміні. Зараз картина перебуває в Берлінській картинній галереї. "Мадонна Діоталлеві" датована 1504 роком. На картині зображені Діва Марія з немовлям Ісусом на руках, який благословляє Іоанна Хрестителя. Іоанн склав руки на грудях в знак смирення. У цій картині, як і у всіх попередніх, відчувається вплив Перуджино - вчителі Рафаеля.

Номер слайду 7

"Мадонна Конестабиле" (Madonna Connestabile) написана в 1504 році і пізніше названа по імені власника картини графа Конестабиле. Картина була придбана російським імператором Олександром II. Зараз "Мадонна Конестабиле" знаходиться в Ермітажі (Санкт-Петербург). " Мадонна Конестабиле "вважається останньою роботою, створеної Рафаелем в Умбрії, до переїзду у Флоренцію.

Номер слайду 8

"Мала Мадонна Коупера" (Piccola Madonna Cowper) написана в 1504-1505 роках. Картина була названа по імені її власника лорда Коупера. Зараз картина знаходиться у Вашингтоні (Національна галерея мистецтва).

Номер слайду 9

"Орлеанська Мадонна" (Madonna d'Orleans) написана в 1506 році. Картина називається Орлеанської, тому що її власником був Філіп II Орлеанський. Зараз картина перебуває у французькому місті Шантийи.

Номер слайду 10

Картина Рафаеля "Святе сімейство з безбородим святим Йосифом" (Sacra Famiglia con san Giuseppe imberbe) написана близько 1506 року і зараз перебуває в Ермітажі (Санкт-Петербург).

Номер слайду 11

Картина Рафаеля "Святе сімейство з безбородим святим Йосифом" (Sacra Famiglia con san Giuseppe imberbe) написана близько 1506 року і зараз перебуває в Ермітажі (Санкт-Петербург).

Номер слайду 12

"Мадонна в зелені" (Madonna del Belvedere) датована 1506 роком. Зараз картина перебуває у Відні (Музей історії мистецтв). На картині Діва Марія тримає немовля Христа, який вистачає хрест від Івана Хрестителя.

Номер слайду 13

"Мадонна з щеглёнком" (Madonna del Cardellino) датована 1506 роком. Зараз картина перебуває у Флоренції (Галерея Уффіці). На картині зображена Діва Марія, яка сидить на скелі, а Іоанн Хреститель (зліва на картині) і Ісус (праворуч) грають з щеглёнком.

Номер слайду 14

"Мадонна з гвоздиками" (Madonna dei Garofani) датована 1506-1507 роками. "Мадонна з гвоздиками", як і інші картини флорентійського періоду творчості Рафаеля, написана під впливом творчості Леонардо да Вінчі. "Мадонна з гвоздиками" Рафаеля - варіант "Мадонни з квіткою" Леонардо да Вінчі. Картина знаходиться в Лондонській Національній галереї.

Номер слайду 15

"Прекрасна садівниця" (La Belle Jardiniere) датована 1507 роком. Картина знаходиться в Луврі (Париж). Діва Марія на картині сидить в саду, тримаючи немовляти Христа. На одне коліно прісёл Іоанн Хреститель.

Номер слайду 16

Картина Рафаеля "Святе сімейство з ягням" (Sacra Famiglia con l'agnello) датована 1507 роком. На картині зображені Діва Марія, святий Йосип і немовля Ісус, що сидить верхи на ягняти. Картина в даний час знаходиться в мадридському музеї Прадо.

Номер слайду 17

Картина Рафаеля "Мадонна Бріджуотер" (Madonna Bridgewater) датована 1507 роком і названа так тому, що перебувала в садибі Bridgewater в Великобританії. Зараз картина перебуває Единбурзі (Національна галерея Шотландії).

Номер слайду 18

"Велика Мадонна Коупера" (Grande Madonna Cowper) написана в 1508 році. Як і "Мала Мадонна Коупера", картина знаходиться у Вашингтоні (Національна галерея мистецтва).

Номер слайду 19

"Мадонна Темпі" (Madonna Tempi) написана в 1508 році, названа по імені власників, флорентійської сім'ї Темпи. Зараз картина перебуває в Мюнхені (Стара пінакотека). "Мадонна Темпі" - одна з небагатьох картин Рафаеля флорентійського періоду, в якій не відчувається впливу Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 20

"Мадонна Альдобрандіні" (Madonna Aldobrandini) датована 1510 роком. Картина названа по імені власників - родини Альдобрандіні. Зараз картина перебуває в Лондонській Національній галереї.

ppt
Додано
26 листопада 2019
Переглядів
1614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку