Марія Кюрі та П'єр Кюрі

Про матеріал
Марія П'єр Кюрі великі люди. Хіміки та фізики які відкрили 2 нових елемента .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Марію та П’єра КюріПідготував учень 8-А класу Жураківський Вячеслав

Номер слайду 2

Цікаві факти про Марія КюріПерша жінка, що отримала Нобелівську премію. Перша людина, яка удостоєна Нобелівської премії двічі і в різних галузях (фізика і хімія). Одна з перших жінок, що отримали водійське посвідчення. Вчена стала керівницею військово-медичної частини і завдяки своїй впливовості зібрала кошти на 20 мобільних вантажівок та 200 постів, що забезпечували можливість зробити рентген недалеко від поля бою.

Номер слайду 3

Цікаві факти про П’єра КюріП'єр ніколи не вчився в школі. Його освітою займався батько, згодом приватний викладач. У 16 років П'єр Кюрі став бакалавром природничих наук, в 19 – лаборантом на кафедрі, в 24 роки – керівником практичних робіт у паризькій Школі фізики та хімії. Першим подарунком, зробленим П'єром Маріїї після знайомства, був екземпляр його дисертації «Про симетрії в фізичних феноменах. Симетрія електричних і магнітних полів.

Номер слайду 4

Цікаві факти про Подружжя КюріНа момент одруження все майно молодят складалося з двох велосипедів, подарованих їм на весілля. Саме на них закохані вирушили у «весільне бродяжництво» по навколишніх селах. Заради наукової діяльності пара відмовилася від прийомів та відвідин і працювала по 8 годин на день у лабораторії. У 1898 році Кюрі виділили новий хімічний елемент. Вони назвали його полонієм – «за назвою країни (Польщі), де народилася одна з нас». Відтепер слово «я» зникло з робіт учених, вони стали писати слово «ми». За рік подружжя відкрило радій. На полях лабораторного журналу поруч з формулами записано: «У Ірен (доньки) вже п'ятнадцять зубів!»

Номер слайду 5

ДЖерелаhttps://www.facebook.com/Belle. Epoque. UA/posts/1123226161057696/https://dovidka.biz.ua/p-yer-kyuri-tsikavi-fakti/https://starylev.com.ua/blogs/malenki-istoriyi-velykyh-lyudey-5-faktiv-pro-mari-kyuri

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
18 квітня 2023
Переглядів
190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку