Математичний квест "Знайомство з територією"

Про матеріал

Гра-подорож за допомогою маршрутного листа, в якому необхідно рахувати предмети або інші обєкти, які містяться на території школи. Клас ділиться на 2-3 команди (в залежності від кількості учнів). Вчитель роздає командам маршрутні листи. Учні мають виконати завдання. Вчитель наголошує, що на території захований QR-код, який приносить команді додаткові бали. Виграє команда, яка набере більше балів.

Перегляд файлу

 

Математичний  квест «Знайомство з територією»

 

 

Мета заходу:

       - активізація пізнавальної діяльності учнів;

       - підвищення інтересу до вивчення математики;

      -  підвищення загальної культури учнів;

       - розвивати уміння учнів спілкуватися з іншими;

       - вчити працювати в групах.

Учасники: 5  клас.

Тип заходу: гра-подорож за допомогою маршрутного листа, в якому необхідно рахувати предмети або інші обєкти, які містяться на території школи.

Час і місце проведення: 45 хвилин, подвір’я школи.

Помічники: не потрібні. Квест проводить вчитель.

Обладнання:

     - маршрутні листи для команд;

Правила проведення квесту:

Клас ділиться на 2-3 команди (в залежності від кількості учнів). Вчитель роздає командам маршрутні листи. Учні мають виконати завдання. Вчитель наголошує, що на території захований QR-код, який приносить команді додаткові бали.  Виграє команда, яка набере більше балів. Всі розв’язані завдання команда віддає вчителю для перевірки.

Хід заходу

 Всі учасники заходу збираються на подвір’ї школи, де проводиться інструктаж, знайомство з командами (назва, девіз, емблема, капітан), роздаються  маршрутні листи кожній команді.

Маршрут

Вам необхідно порахувати:

(К-КІСТЬ КОЛІС НА СПОРТМАЙДАНЧИКУ) (        )  +  (К-КІСТЬ СТОВПЧИКІВ ЛАВОЧКИ НА СПОРТМАЙДАНЧИКУ)(         ) + (К-КІСТЬ ВІКОН В ШКОЛІ НА ПЕРШОМУ ПОВЕРСІ)(          ) – (К-КІСТЬ ЗОВНІШНІХ ДВЕРЕЙ В ШКОЛІ НА ПЕРШОМУ ПОВЕРСІ)(        )  = (         )

 

(К-КІСТЬ СХОДИНОК ЦЕНТРАЛЬНОГО ВХОДУ) (         ) +( К-КІСТЬ ВІКОН В ШКОЛІ НА ДРУГОМУ ПОВЕРСІ) (         )+(К-КІСТЬ ДЕРЕВ НА КЛУМБІ ШКОЛИ ) (        )–(К-КІСТЬ СХОДИНОК НА ПРАВОМУ БОКОВОМУ ВХОДІ)       (        ) = (          )

 

(К-КІСТЬ СТОВПЧИКІВ У ТУРНІКАХ )(         )   +  (К-КІСТЬ ВІКОН НА ТРЕТЬОМУ ПОВЕРСІ ШКОЛИ)(          ) +       ( К-КІСТЬ СХОДИНОК НА ЛІВОМУ БОКОВОМУ ВХОДІ)(         )+ (К-КІСТЬ  МІСЦЬ НА ВЕЛОСИПЕДНІЙ СТОЯНЦІ)(          )= (          )

 

(К-КІСТЬ ПЛАНОК В ОДНІЙ СЕКЦІЇ ДЕРЕВЯНОГО ПАРКАНУ)(          ) +( К-КІСТЬ ВОГНЕГАСНИКІВ НА ПОДВІРЇ)(             )       + (К-КІСТЬ ДВЕРЕЙ У ЗОВНІШНЬОМУ ТУАЛЕТІ)(           ) + (К-КІСТЬ ВІКОН В ПІДВАЛІ В ШКОЛІ)(          ) = (            )

 

(К-КІСТЬ РОКІВ УЧАСНИКІВ ВАШОЇ КОМАНДИ) (       )  +  (К-КІСТЬ РОКІВ НАЙМЕНШОГО УЧАСНИКА ВАШОЇ КОМАНДИ)(         )   +    (РОЗМІР ВЗУТТЯ ЛІДЕРА ВАШОЇ КОМАНДИ)  (       )  ( К-КІСТЬ РІДНИХ БРАТІВ ТА СЕСТЕР ВСІХ УЧАСНИКІВ ВАШОЇ  КОМАНДИ) (         )       ( К-КІСТЬ РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ) (        )          =  (                 )

 

(К-КІСТЬ УЧАСНИКІВ ВАШОЇ КОМАНДИ)(          ) +  (К-КІСТЬ  РОКІВ НАЙСТАРШОГО УЧАСНИКА ВАШОЇ КОМАНДИ)(          ) + ( РОЗМІР ВЗУТТЯ НАЙСТАРШОГО УЧАСНИКА КОМАНДИ)(          )  + ( К-КІСТЬ   ДРУЗІВ, ЯКІ Є У СТАРОСТИ КЛАСУ В ІНСТАГРАМІ) (        ) + (КІЛЬКІСТЬ ГУДЗИКІВ, ЯКІ Є  НА ОДЯЗІ УЧАСНИКІВ ВАШОЇ КОМАНДИ) =   (               )

QR-код, захований на території школи:

D:\мої документи\школа\математичний квест по станціях\коди\знак оклику.png

docx
Додано
26 червня 2018
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку