Матеріал для друку, презентація "Редактори комп’ютерної графіки: переваги при виборі програми Adobe Photoshop"

Про матеріал
У даній роботі розкриті переваги графічного редактора Adobe Photoshop, шляхом вивчення основних можливостей та функцій різних програм призначених для роботи з комп'ютерними зображеннями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РЕДАКТОРИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАФІКИ: ПЕРЕВАГИ ПРИ ВИБОРІ ПРОГРАМИADOBE PHOTOSHOPАвтор: Студена Роксолана Іванівна,учитель інформатики. Буковинського ліцеюм. Новодністровська

Номер слайду 2

Мета. Мета роботи полягає у визначенні переваг графічного редактора Adobe Photoshop, шляхом вивчення основних можливостей та функцій різних програм призначених для роботи з комп’ютерними зображеннями.

Номер слайду 3

Актуальність Актуальність теми обумовлена швидким розвитком новітніх інформаційних технології, які широко використовуються в процесі створення художньої продукції й обумовлюють виникнення нових видів мистецтва. Комп’ютерна графіка розширює можливості при створенні плакатів, фірмових бланків, поліграфічних видань.

Номер слайду 4

Вступ. Комп’ютерна графіка з’явилась достатньо давно — вже у 1960-х роках існували повноцінні програми роботи з графікою. Сьогодні прийнято користуватися термінами «комп’ютерна графіка» і «комп’ютерна анімація». Поняття «комп’ютерна графіка» об’єднує всі види робіт зі статичними зображеннями, «комп’ютерна анімація» має справи з зображеннями, які динамічно змінюються.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У теперішній час, завдяки грандіозному розвитку комп’ютерної техніки, деякі сторони нашого життя неможливо уявити собі без застосування комп’ютерних технологій, у тому числі без комп’ютерної графіки. Це, насамперед:усі види поліграфічних процесів;майже вся рекламна індустрія;телебачення;моделювання нових видів одягу

Номер слайду 7

Класифікація графічних редакторів•редактори для створення й ретушування растрової графіки;•векторні графічні редактори;•пакети верстання (настільні видавницькі системи);•пакети 2 D-анімації;•програми для створення Web-сторінок;Розглянемо основні види графічних пакетів і редакторів РС платформи, як найбільш поширених і загальновідомих:•3 D редактори;•пакети інженерного моделювання і проектування;•інші програми для роботи з графікою

Номер слайду 8

РОЗДІЛ 2. Огляд графічних редакторів2.1. Редактори для створення й ретушування растрової графіки. Почати огляд означеного типу редакторів, мабудь, слід з Paint. Net, який входить у стандартну поставку Windows. Багато хто починав знайомитися з азами комп’ютерної графіки саме з цієї програми, яка є дуже простою і доступна в освоєнні без особливих навиків. Цей редактор дозволяє створювати найпростіші геометричні фігури, креслити лінії різноманітної ширини, набирати текст.

Номер слайду 9

Безсумнівним лідером серед таких програм звісно є Adobe Photoshop визнаний як професіоналами, так і аматорами. Спостерігаючи, як з моменту свого народження пакет Adobe Photoshop сьогодні зріс у потужний редактор зображень, можна вразитись з того, що при цьому розробникам вдається зберігати простоту і легкість освоєння програми. У ВИПУСКАХ PHOTOSHOP CC ЗА ЖОВТЕНЬ 2017 ТА СІЧЕНЬ 2018 РОКУ (ВЕРСІЇ 19. X) З’ЯВИЛИСЯ ЧУДОВІ НОВІ ФУНКЦІЇ ДЛЯ ДИЗАЙНЕРІВ, ЦИФРОВИХ ФОТОГРАФІВ ТА ІЛЮСТРАТОРІВ. 

Номер слайду 10

Основні переваги Photoshopнаявність власного редактора, який підтримує тривимірну графіку; рухливі елементи інтерфейсу;підтримка багатомовності, зокрема української та російської мов; можливість створення та додавання своїх варіантів текстур, візерунків і пензлів; можливість створення GIF-анімацій; обробка векторних і растрових зображень.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

2.2. Векторні графічні редактори. Почати огляд цієї групи програм слід, мабуть, з Corel. Draw, як одного з найбільш визнаних і популярних пакетів для створення векторної графіки . Corel. Draw  — це потужний і універсальний пакет, що, як завжди, містить повний набір різноманітних програм й додатків. Наявність розширеної колекції потужних інструментів створення і редагування растрових зображень у Draw, посиленої підтримкою додаткових модулів Photoshop, практично знищуюь необхідність виходу з програми при виконанні будь-якого художнього проекту.

Номер слайду 13

Adobe Illustrator є «професійним» побратимом Draw. Забезпечуючи максимальну сумісність з Draw, у цьому пакеті, починаючи з 7-ї версії, реалізовані всі основні функції роботи з векторними об’єктами. Разом з появою Adobe Illustrator 7.0 стало набагато легше передавати зображення з РС на Macintosh, тому що Illustrator 7.0 підтримує формат «.eps», який задовольняє обидві платформи.

Номер слайду 14

2.3. Спеціальні программи для роботи з графікою. Спеціальні 3 D-додатки. Окрім додатків, призначених для виконання основних операцій моделювання і рендеринга, існують також спеціалізовані програми, які підвищюють вашу продуктивність при рішенні специфічних тривимірних задач. Наприклад, є декілька програм, які дозволяють розмальовувати поверхні об’єктів, створених пакетами тривимірного моделювання. До них відносяться пакети Detailer компанії Fractal Design, Mesh. Paint 3 D компанії Positron, Media Paint компанії Strata і 4 D Paint компанії 4 DVision.

Номер слайду 15

Системи для монтажу і роботи з видео. Програми обробки цифрових відеозображень і створення багатосторивневих композицій з використанням двовимірної і тривимірної графіки дозволяють замінити комбіновані з’йомки, обробляти відснятий матеріал засобами комп’ютерної графіки, суміщати відснятий матеріал із комп’ютерною анімацією і виводити результати на кіно- і відеоплівку. Програма для редагування відео Adobe Premiere на платформі РС дозволяє виконувати монтаж оцифрованого відео, статичних зображень і звукових файлів. Серед конкуруючих пакетів для обробки відео можна вказати програму Sony Vegas фірми ATI, а серед більш потужних — Adobe Co. SA After Effects.

Номер слайду 16

РОЗДІЛ 3. ПРОГРАМНА РЕАЛІЗАЦІЯ ЗОБРАЖЕНЬ В ADOBE PHOTOSHOPГрафічний редактор Photoshop може багато, дуже багато. Всього потенціалу фотошопа не описати. Працюючи з цим редактором, кожен раз знаходяться нові шляхи вирішення поставлених цілей, застосовуючи нові підходи і методи фотообробки. Більшість зображень, які ми бачимо в Інтернеті і по телевізору кожного дня, підлягали детальному і скурпульозному ретушу. Зараз пропоную основні прийоми важливі при роботі для кожного фотографа та майстра фотошопу.

Номер слайду 17

Портретне лише найпопулярніший жанр фотографії, але й один з найважчих. Для того щоб отримати дійсно якісний портрет, недостатньо лише встановити правильну експозицію і отримати різке зображення. Такий прийом, як ретуш лиця дозволяє зберегти природню текстуру шкіри та виправити такі недоліки, як:1. Плями старості і проблемна шкіра2. Зморшки на лобі3. Зморшки від усмішки4. Мішки під очима5. Тонкі брови6. Коричневі зуби

Номер слайду 18

Фільтр «Ефекти освітлення» дозволяє вам створювати міліарди ефектів освітлення на RGB-зображеннях. Ви також можете застосовувати текстури з файлів у градаціях сірого

Номер слайду 19

Ефект ретро-кольору для знімка завжди надасть загадковості та реалістичності. Створити дивовижний ретро-ефект можна за допомогою коригувальних шарів Gradient (Gradient Adjustment Layers). Перевага використання коригувального шару Градієнта є в тому, що він застосує один і той же ефект для всіх зображень, незалежно від їх розміру, тому ця дія буде працювати з усіма знімками.

Номер слайду 20

Приклад обробки пейзажу в Photoshop. Похмура погода може дозволити зробити дуже атмосферну фотографію, або тьмяний, пересічний кадр. Якщо ваші фотографії більше відносяться до другого варіанту, не переживайте. Володіючи деякими навичками обробки зображень, ви можете зробити з похмурого пейзажу казкову картину. Зазвичай на редагування знімка йде не більше 20 хвилин.

Номер слайду 21

Колажце гармонійно поєднані в одній ілюстрації елементи з різних знімків. Редактор дозволяє додавати об'єкти з допомогою шарів і створювати цілісне зображення з різних знімків.

Номер слайду 22

ВИСНОВКИ У заключення, з усього приведеного матеріалу можна побачити, що у теперішній час існує таке велике різноманіття програмних засобів для створення комп’ютерної графіки, що кожен, хто вирішить займатись з цією цікавою справою, завжди знайде усі необхідні інструменті для своєї праці. Комп’ютерна графіка — це на сьогодні величезний світ різноманітних редакторів та пакетів, у якому кожен може знайти любимі інструменти для втілення у життя найсміливіших своїх задумів.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 вересня 2021
Переглядів
1256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку