Матеріал для оформлення класного куточку "Вогнепальна зброя-не забава!".

Про матеріал

Пам'ятка для оформлення класного куточку "Вогнепальна зброя — не забава!". Матеріал буде корисний класним керівникам та вчителям, які викладають основи здоров'я.

Перегляд файлу

C:\Users\public.test\Desktop\Травматизм матеріали\Плакати ТБ\діти і петарди.jpg Вогнепальна зброя — не забава!

►► Які  небезпечні для життя людини предме­ти ми можемо побачити вдома?

Удома може бути мисливська рушниця або якась інша зброя.

►► Чи можна зберігати зброю вдома?

Неповнолітнім та особам без спеціального до­зволу зброю вдома тримати заборонено.

►► Де повинна зберігатися зброя, якщо власник має дозвіл на мисливську рушницю або пістолет?

Якщо вдома є мисливська рушниця або якась інша зброя, її слід зберігати у спеціальному сейфі або дерев'яному ящику, до яких не мають доступ сторонні особи.

►► Чим небезпечні дії дитини, яка користується зброєю?

При неправильному і недозволеному кори­стуванні зброєю дитина може нашкодити як собі, так і оточуючим.

►► Чи всі можуть придбати зброю?

Ні, лише та особа, яка досягла належного віку та за станом здоров'я може володіти зброєю або засобами самооборони.

У нашій країні діє Закон України «Про зброю». Цей Закон регулює правовідносини, що виникають при обігу в Україні вогнепальної, пневматичної, холодної зброї та бойових припа­сів, і спрямований на захист життя та здоров'я громадян, власності, охорону громадського по­рядку і громадської безпеки, природи й природ­них ресурсів, зміцнення міжнародного співробіт­ництва в боротьбі зі злочинністю та незаконним поширенням зброї.

►► Чи може користуватися зброєю особа, яка виготовила зброю власноруч?

Такого робити не можна. Людина несе кримі­нальну відповідальність за незаконний обіг вогне­пальної зброї (ст. 262 КК України).

Потрібно запам'ятати, що заборонено також виготовлювати і випробувати вибухові пакети.

Дуже часто любителі вогненних забав почина­ють новий рік із лікарняного ліжка. Ушкоджені очі, відірвані пальці, важкі опіки...

У багатьох країнах святкові вибухові пакети заборонили використовувати приватним особам. Але у нас це дозволено. За даними МНС, щорічно з травмами та пораненнями від піротехніки до лі­карень потрапляють дуже багато людей, і полови­на з них — за одну лише новорічну ніч. Більшість потерпілих — діти та підлітки до 15 років. Трав­ми такі, що підвестися з ліжка у лікарні мають змогу не всі.

     C:\Users\public.test\Desktop\Травматизм матеріали\Плакати ТБ\петарда.jpg                                                     C:\Users\public.test\Desktop\Травматизм матеріали\Плакати ТБ\рана рука.jpg

►► Якщо дитині дуже закортіло подивитися, що міститься всередині цього вибухового пред­мета, то чи можна його розібрати?

У жодному випадку не цікавтеся його вмі­стом. Унаслідок допитливості можете потрапити на лікарняне ліжко. Не носіть піротехніку в ки­шенях — їх «поведінку» в такому разі неможливо передбачити.

Не збирайте залишки ракет, вони можуть вибухнути просто у вас в руках. Тримайтеся від усіляких салютів подалі. Салют — річ не лише запальна, але й вогненебезпечна, здатна запа­лити будь-що. Температура крапель магнієвих з'єднань, що утворюються при горінні, досягає 3000 °С. На одяг потрапить — ось і дірка, а на шкіру — ось і опік!

 

 

docx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку