Додатковий матеріал при вивченні теми: "Приготування бісквітно- кремових тортів" до уроків виробничого навчання для учнів професії "Кондитер".

Про матеріал

Матеріал до уроків виробничого навчання при вивченні теми: "Приготування бісквітно- кремових тортів" для уроків виробничого навчання учнів професії "Кондитер".

Перегляд файлу

Тема: «Технологія приготування тортів»

 

ТОРТ  «БІСКВІТНО-КРЕМОВИЙ»

 

  • Бісквіт основний                         375 г,
  • сироп для просочування               20 г,
  • крем, масляний                            360 г,
  • крем масляно-шоколадний        40 г,
  • консервовані фрукти чи цукати   18 г,
  • крихти бісквітні смажені              7,5 г.
  • Вихід                                              1000 г.

 

  • Торт круглої чи квадратної форми,
  • складають з     двох  чи  трьох бісквітних пластів,
  • просочують сиропом,
  • склеюють масляним кремом,
  • бокову сторону обкрошують бісквітними крихтами,
  • поверхню оздоблюють кремом і фруктами.

 

Бісквітно-кремові торти складають велику групу тортів. При виготовленні кожного торта рекомендується використовувати крем різної кольорової гами і різних смаків (основний, «Шарлот», «Глясе», шоколадний, кавовий ). Можна прошаровувати торт одним кремом, а змащувати поверхню і оздоблювати іншим.

 

  • Поряд з консервованими фруктами і цукатами, ( або замість них) для оздоблення тортів можна використовувати свіжі фрукти,
  • Використовують желе різноманітної конфігурації і кольору, фруктову начинку. Для покращення смакових властивостей тортів сироп додатково ароматизують коньяком чи міцним десертним вином

 

                           Торты с фруктами рецепты

                                

 

Біквітно - кремові торти повинні мати

  • круглу форму;
  • поверхня оздоблена масляним кремом різних відтінків , фруктами, цукатами,
  • бокова сторона обкрошена бісквітними крихтами ;
  • на розрізі: два бісквітних пласти склеєні масляним кремом;
  • колір тіста жовтий;
  • консистенція пружна, пориста;
  • смак солодкий

   Торт "Бисквитно-кремовый" 

 

                                   

 

 

 

 

ТОРТ «БІСКВІТНО- КРЕМОВИЙ З ПОЛУНИЦЯМИ»

 

 Бісквіт основний                 260 г,

 сироп для просочування       90 г,

 начинкафруктова                   210 г

 крем масляний «Шарлот» 110 г,

 полуниці свіжі                       220 г,

 желе                                        100 г,

 крихти бісквітні                     10 г.

 

 Вихід                                       1000 г.

 

Технологія приготування

 

  • Круглий бісквітний капсуль розрізують на три пласта
  • Просочують сиропом і підготовлюють для склеювання:
  • Два нижніх пласта змащують тонким шаром фруктової начинки, а потім  масляним кремом.
  • Підготовлені пласти накладають один на другий таким чином, щоби зверху був не змащений пласт.
  • Поверхню і бокову сторону тортової заготовки змащують фруктовою начинкою.
  • Бокову сторону обгортають по колу пергаментною стрічкою завширшки 5—6 см. Кінці стрічки склеюють патокою.
  • Стрічка повинна виступати над поверхнею торту на 2 см, утворюючи так звані бортики.
  • На поверхню торта красивим візерунком викладають свіжі полуниці, великі ягоди розташовують у центрі, а дрібні — по краях.
  • Ягоди заливають у два прийоми прозорим желе.
  • Коли желе застигне, папір акуратно знімають, а бокові сторони торта обсипають бісквітними крихтами.

 

За цією рецептурою можна готувати торти з використанням інших ягід, наприклад з черешень.

 

 

Вимоги до якості:

  • Форма кругла,
  • На поверхні акуратно викладені свіжі ягоди полуниці
  • Повністю залита прозорим желе;
  • Бокова сторона торта обкрошена бісквітними крихтами.
  • На розрізі: три бісквітних пласти,
  • Склеєні фруктовою начинкою і масляним кремом;
  • Пласти добре пропечені ,
  • Пружні, пористі, жовтого кольору;
  • Смак приємний, солодкий, з ароматом свіжих ягід.

 

 

 

                 Рецепт приготування Торт з полуницею, сирним кремом і желе ...

 

 

 

  

             Торт-суфле з полуницею – Смаколики

                         


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    

docx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
3668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку