20 квітня о 19:00Вебінар: Мобінг (цькування) у педагогічному колективі: ознаки, юридичні аспекти, алгоритм подолання

Матеріал до уроку німецької мови"Харчування"

Про матеріал
Учні по черзі називають продукти, які їх сім’я купує на тиждень, один з учнів пише всі слова на дошці.)Und wie viel Geld gibt deine Familie f?r diese Lebensmittel f?r eine Woche aus? (Учитель пропонує 3-4 учням відповісти на питання, скільки грошей витрачає їх сім’я на продукти харчування в тиждень.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німеччина

Номер слайду 2

Національні страви Німеччиниppt_x

Номер слайду 3

Національні страви Німеччини. Німецька кухня – поняття, що об’єднує різні стилі кулінарного мистецтва, величезну варіативність продуктів та багатий смак. Якщо захочете скуштувати м'ясо чи ковбасок, то досить ймовірно, що розгубитеся від різноманіття цих продуктів.  У середньому один німець у рік з'їдає близько 84 кілограмів м'яса. В цій країні налічується близько 300-600 видів хліба. Можна й не згадувати вже про сорти пива, адже саме німці – славнозвісні пивомани. Варто зауважити, оригінальністю місцевих страв відрізняються такі райони як Баварія та Швабія. Їхня кухня відома навіть в Австрії та Швейцарії.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 4

Національні страви Німеччини. Мабуть, в уяві кожного типові німецькі страви часто асоціюється із ковбасками. Уявіть, тут їх налічується близько півтори тисячі видів. Тому в Німеччині обов’язково спробуйте відомі білі ковбаски, які ідеально смакують із білим пивом. До них подають смачний хлібець – прітцель. ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 5

Національні страви Німеччини. Пальчики оближеш, смакуючи шморбратен. М'ясну вирізку маринують 3-4 дні, далі начиняють салом і запікають у духовці.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 6

Національні страви Німеччини. Найпопулярніші види м'яса в Німеччині – яловичина та свинина. Із них готують шнельклопс. Беруть задню частину свинини або яловичини, обсмажують та тушать із цибулею та сметаною. Характерна особливість німецької кухні – додавання цибулі майже до всіх страв із м'яса. Тому, якщо ви не любите гострих відчуттів, придивляйтеся уважно до інгредієнтів у стравах.ppt_xxshearppt_xppt_x

Номер слайду 7

Національні страви НімеччиниІз м'ясного різноманіття скуштуйте також страву aйсбан. Так називається свиняча рулька, яка подається зазвичай із квашеною капустою. Це національна страва в Німеччині.

Номер слайду 8

Національні страви Німеччини. Суворі та педантичні німці дуже люблять супи, проте вони зовсім не схожі на звичні для нас. Тут є м'ясні перші страви. Ковбасний суп – суп із картоплею, помідорами, тмином, квасолею, капустою та різними ковбасними виробами.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 9

Національні страви Німеччини. Пивний суп  готується зі світлого пива із додаванням лимона, борошна або хліба та спецій. Часто німці готують на пиві й м'ясні страви.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 10

Національні страви Німеччини. Скуштуйте дуже смачні рулетики із оселедця з соленими огірками, вареною картоплею або з морквою, яблуками, маринованими й приправленими соусом ремулад. Називається ця міксова страва рольмопс.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 11

Національні страви Німеччини. Окремим пунктом варто винести німецький хліб. Тут їдять і білий хліб із пшеничного борошна, і "сірий" хліб, і "чорний" житній хліб. Він є важливою частиною німецького столу.

Номер слайду 12

Національні страви Німеччини. У німецькій кухні існують різні варіації тортів та пирогів. Їх печуть зі свіжими яблуками, сливами, вишнями, ревенем та полуницею. Замовте собі на десерт кайзершмаррн– товстий млинець із варенням або баумкухен – дерево-пиріг. Це особливий вид випічки, що має форму товстого кільця, може бути цукровий та шоколадний.

pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку