Матеріал до уроку. Основи здоров'я. 6 клас. Здоровий спосіб життя.

Про матеріал
4 ЛЮТОГО 2020 РОКУ http://kolosok.org.ua Творчий етап Категорія „УЧИТЕЛЬ-ПОПУЛЯРИЗАТОР”. Номінація - Основи здоров'я. Категорія передбачена для Учасників-учителів початкової школи та вчителів основ здоров’я. Учасник надсилає матеріали для газети „КОЛОСОЧОК” (4 сторінки формату А4, 14 кегль, одиничний інтервал, гарнітура TimesNewRoman) на адресу teacherkolosok@gmail.com . Тематика конкурсу у 2020 році – „Здоровий спосіб життя”. Матеріали мають передбачати інтеграцію знань. Найкращі роботи учасників будуть опубліковані у газетах „КОЛОСОЧОК” у 2020 році. Переглянути газети учасників попередніх конкурсів можна за посиланням: kolosok.org.ua/avtorsky_gazety/ Автор: Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 65 Запорізької міської ради Запорізької області. Спеціаліст І категорії. Вчитель біології та хімії Плясецька Яна Сергіївна.
Перегляд файлу

Здоровий спосіб життя

-Тату! – промовила шестирічна Віка.А ти бачив, що наш  сусід – дідусь Павло, вже третій день поспіль, бігає зранку?

-Так, бачив, - відповів тато Сергій. – Це він напевно почав вести здоровий спосіб життя.

- А що воно таке – здоровий спосіб життя?

-Ну, це… Як же тобі пояснити? О! Знаю! Ми відправимося із тобою в невеличку подорож .Хоча, ти напевно боїшся?

-Ні! – вимовила Віка. – Я не боюсь.

-Ну, тоді давай мені свою руку і промовляй.

Коли тато казав чарівні слова, маленька дівчинка дуже дивувалася його раптовим здібностям, але їй було так цікаво, що вона також промовляла:

Світ чарівний відкривайся

А реальний – залишайся

-Доню. Ну, ось ми і на місці. Воно має назву – Чарівний пеньок. Сідаючи на нього, ти можеш запитати про все на світі, і отримати повну відповідь. Воно активне лише для тих, хто вірить в дива. Тому, запитуй, і побачиш що відбудеться.

-Диво, кажеш? – Ну, добре. Чарівний пеньок, розкажи мені будь ласка, що таке здоровий спосіб життя?

Після цього запитання, пеньок засвітився різними кольорами, і біля нього з’явився лісовичок – Боровичок який сказав:

-Здоровий спосіб життя? – Простіше – простого.  Це поняття охоплює декілька сфер життя людини: правильне харчування, фізичні навантаження, шкідливі звички, а також емоційний баланс. Тобто, якщо ми кажемо за здорове харчування, то сюди ми не можемо віднести усілякі чіпси, чрезмірні поїдання цукерок і жирної їжі. Все це у великій кількості переповнює наш шлунок, і призводить до ожиріння.

Другим важливим аспектом здорового способу життя є фізичні навантаження: футбол, танці, тренажерна зала і т. д. Людині конче необхідні заняття спортом, яке допомагає відчувати бадьорість і силу.

Деякі люди вже у дорослому віці, починають палити і вживати алкоголь, що негативно впливає на здоров’я і емоційний стан. А він також є складовою здорового способу життя.

-Як цікаво!- промовила Віка. – Я здається зрозуміла, що таке здоровий спосіб життя. Лісовичку – Боровичку, дякую тобі за твою розповідь.

-Немає за що!

-Доню, ну що, будемо повертатися назад?

-Так, тату! – Я хочу завтра зранку сказати дідусеві Павлу, що він великий молодець!

-Добре, обов’язково скажеш. Ну, а зараз, повертаймося додому…

 

 

 

docx
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
1032
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку