Матеріал до уроку. Тема: Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси

Про матеріал
Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси. Цілі: навчальна: сформувати поняття інформація, повідомлення, дані та взаємозв’язки між ними; розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати; виховна: виховувати інформаційну культуру, формування бережливого ставлення до обладнання комп’ютерного кабінету, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси. Роботу виконала: Дурнєва Тетяна

Номер слайду 2

Цілі:навчальна: сформувати поняття інформація, повідомлення, дані та взаємозв’язки між ними;розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати;виховна: виховувати інформаційну культуру, формування бережливого ставлення до обладнання комп’ютерного кабінету, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.

Номер слайду 3

Інформація - це сукупність відомостей (даних), які сприймають із навколишнього середовища (вхідна інформація), видають у навколишнє середовище (вихідна інформація) або зберігають всередині певної системи. Нові відомості, знання, які отримує людина на основі повідомленнь. Informatio – роз’яснення, ознайомлення, переказ. Від слова Informo – навчаю, формую, міркую.ІНФОРМАЦІЯ

Номер слайду 4

відомості про різноманітні предмети, процеси та явища. ПОВІДОМЛЕННЯ

Номер слайду 5

Повідомлення — послідовність сигналів різної природи:звуківтекстівзображеньжестів

Номер слайду 6

ПОДАННЯ ТА СПРИЙНЯТТЯ ПОВІДОМЛЕННЬ ЛЮДИНОЮMUSIKSCHOOLFOODFLOWER

Номер слайду 7

МІРКУЄМОНазвіть способи, якими подають повідомлення:

Номер слайду 8

Дані - цеінформація, відомості, показники, необхідні для ознайомлення з ким-, чим-небудь, для характеристики когось, чогось або для прийняття певних висновків, рішень; підстави, причини;форма представлення знань, інформації; тексти, таблиці, інструкції, відомості про факти, явища і таке інше, представлені у буквено-цифровій, числовій, текстовій, звуковій або графічній формі; дані можуть зберігатися на різних носіях, в тому числі в ЕОМ та пересилатися і піддаватися обробці;

Номер слайду 9

Дані розрізняють на:структуровані не структуровані тимчасовібаза даних, XML-документ текстовий документ

Номер слайду 10

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИЗберігання повідомлень (на носіях). Передавання повідомлень. Опрацювання повідомлень. Пошук інформації.

Номер слайду 11

Інформаційніпроцеси. Подання Збирання Передавання Пошук Обробка Зберігання Захист

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Підручник § 1 ст. 6-13

pptx
Додано
25 лютого 2020
Переглядів
1054
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку