Матеріал до уроку з біології 6 клас "Квітковий гороскоп"

Про матеріал
Матеріал до уроку з біології 6 клас "Квітковий гороскоп" допоможе вчителю урізноманітнити урок та зацікавити учнів до вивчення біології
Перегляд файлу

КВІТКОВИЙ ГОРОСКОП

Тирлич жовтий

(1.01 - 10.01)

Загадкова квітка, що символізує літнє тепло. Від нього віє певною таємничістю, здебільшого зовнішньою. Причиною потаємності й замкнутості може бути звичайна сором'язливість. Людина, народжена під цим знаком, затято домагається поставленої мети. Слід остерігатися холодної погоди. У народній медицині тирлич вживають для загального зміцнення організму та довголіття.

Чортополох

(11.01 - 20.01)

Ніхто не звертає на Чортополох уваги. Тож, чіпляючись, він постійно «викликає вогонь на себе», вигадує для себе часом непосильні заняття, від яких, поміркувавши, під будь-яким приводом може зараз же відмовитись. Така поведінка дезорієнтує навколишніх, і ті не завжди можуть розгледіти головну рису Чортополоху — доброту. Він переповнений добротою. Чудовий друг і сім'янин. Ретельний, навіть занадто, працівник. Трудовий запал може призвести до ранньої гіпертонії. Свіжим соком чортополоху лікують рак шкіри, фурункули, лишай та коросту.

Безсмертник

(21.01 - 31.01)

Безсмертник — позбавлений грошолюбства скромник, та все ж таки пильно стежить за модою. Його елегантність часто стає об'єктом заздрощів. Проте у Безсмертника досить енергії, щоб подолати всі труднощі і блискуче перемогти недоброзичливців. У народній медицині безсмертник використовують при серцевих, шлункових і нервових захворюваннях, при холециститі, зубному болю.

Омела

(1.02 - 10.02)

Жінка-Омела прикметна цікавістю і легковажністю. «Ризиковий» характер, здатність заворожити найнеприступнішого представника сильної статі. Чоловіки, народжені під знаком цієї «відьомської» квітки, щоб мати успіх у жінок, мусять робити ставку на спорт. Культуризм, карате, теніс збережуть здоров'я і зроблять їх привабливими. У народній медицині омелу здавна використовують при шлунково-кишкових, менструальних і гемороїдальних кровотечах, проти епілепсії й істерії та при болях у животі.

Беладонна

(11.02 - 19.02)

Жінка-Беладонна — скромна вродливиця. Не пробуйте завоювати її з наскоку. У неї досить сил й енергії, щоб дати відсіч. Можливо, пощастить із другої спроби... Чоловік-Беладонна не красень, зате працює, як віл, без утоми. Отже, відповідною буде й винагорода.  У народній медицині відвар коріння беладонни використовують при подагрі, ревматизмі, невралгії як зовнішній болезаспокійливий засіб.

Мімоза

(20.02 - 28.02)

Ніжна Мімоза... Як і квітка, люди, народжені під цим знаком, прикметні загостреною чутливістю. Дуже болісно Мімоза переживає, коли ЇЇ роботу недооцінили. Начальники, не перевантажуйте Мімозу! Вона звикла жертвувати собою, щоб виконати доручену їй роботу і заслужити заохочення, нехтуючи відпустками й лікарняними. Небезпека інфаркту і виразки шлунку. Мімоза — чудовий засіб для загального зміцнення організму.

Мак

(1.03 - 10.03)

Краса Маку запаморочує подібно опію. Легко потрапити в тенета Маку, та важко з них вибиратися і вивітрювати з голови спогади про його вроду. Шлях Маку всіяний терням. Треба вірити у свої сили — тільки так Мак може досягти успіху. Макові не слід захоплюватися м'ясними стравами. Овочі — це джерело вітамінів і чудового настрою. У народній медицині мак використовують як проти кашлю і болезаспокійливий засіб.

Лілея

(11.03 - 20.03)

Ніжний чар. Витонченість натури. Місячна квітка. Таїна, яку можна відгадати тільки, коли місяць уповні. Маскарад, омана, флірт... Незважаючи ні на що, Лілея вміє бути щасливою. У народній медицині рослину використовують для лікування пухлин різної етіології. Підсмажене насіння лілеї відоме як сурогат кави. Свіжі, вимочені коренища можна їсти вареними або смаженими.

Наперстянка

(21.03 - 31.03)

На відміну від квітки — непоказної і блідо-жовтої — люди, народжені під цим знаком, характерні рішучістю. Голова у Наперстянки працює, як ЕОМ,— чітко і швидко, знаходячи правильний вихід навіть із найзаплутанішої життєвої ситуації. Ніколи не розгублюється. Проте нерви потроху розхитуються. Можливі головні болі. Наперстянку в народі називають «королевою серцевих засобів». Слід пам'ятати, що препарати наперстянки мають високу токсичність, а отже, вживати їх можна тільки за призначенням лікаря.

Магнолія

(1.04 - 10.04)

Шанолюбство, бажання завжди і скрізь бути першою — ось визначальні риси характеру Магнолії. Проте становище Магнолії в суспільстві вельми хистке — через небажання прислухатися до порад інших. Препарати з магнолії ефективні при лікуванні гіпертонічної хвороби.

Гортензія

(11.04 - 20.04)

Гортензія великодушна і щедра, любить гульнути. Проте така широта душі дуже часто дратує навколишніх, які чекають від Гортензії конкретної допомоги.

Жоржина

(21.04 - 30.04)

Розкішна Жоржина повинна завжди триматися золотої середини. Максималізм часто-густо заважає їй досягти бажаного. Жоржині слід виваженіше, ніж іншим, розраховувати свої сили. Не варто цілком покладатися на щасливий випадок. Це стосується й особистого життя.

Конвалія

(1.05 - 10.05)

Щедре, відкрите серце Конвалії с причиною того, що її може зірвати безжальна рука збирача гербарію чи просто любителя тонкого аромату. Жінці-Конвалії потрібен надійний оборонець, наприклад, чоловік-Чортополох. На роботі у Конвалії все гаразд, хоч надмірний запах часом діє на нерви начальству. Настій трави конвалії застосовують як серцевий і снодійний засіб, ним промивають очі при кон'юнктивітах.

Портулак

(11.05 - 21.05)

Недовірливі, сторожкі люди, що постійно чекають підкопу. Навіть від коханої людини. З Портулаком важко і вдома, і на роботі. А в коханні — й поготів. Свіжим соком портулаку лікують хвороби очей, а свіжа трава у вигляді салатів — чудовий засіб проти цинги.

Ромашка

(22.05 - 31.05)

Це традиційно: любить-не любить... Важко зрозуміти, хоч вабить до себе. На роботі Ромашку, незважаючи на привабливу зовнішність, так і пориває підсидіти суперника — задля кар'єри чи просто задля спортивного інтересу. Ромашко, не копай ями іншим! Ромашка — цінна лікарська рослина. Її препарати виявляють протизапальну, знеболювальну, антимікробну, проти паразитичну і проти алергічну дію. Сприяють відновленню епітелію. Кашкою iз суцвіть ромашки лікують рак шкіри — роблять припарки на ділянках ураження.

Дзвіночки

(1.06 - 11.06)

Консерватори. Будь-яка зміна їх страхає, кидає у відчай. Порятунок для Дзвіночків — добра сім'я, упораний дім. Люблять подорожувати залізницею. Літаком — у жодному разі! В народній медицині рослина відома своїми антимікробними, протизапальними, заспокійливими й знеболювальними властивостями. При укусах собак траву дзвіночків використовують для припарок.

Стокротки

(12.06 - 21.06)

Стокротки не славляться ні романтизмом, ні сміливістю. Піскарі, перестрахувальники, спостерігачі. Але, попри все те, свого домагаються. Настоянкою трав стокроток лікують рани, інфекційні ураження шкіри, виводять родимки. З молодого листя рослини готують салати, які позитивно впливають на обмін речовин в організмі.

Тюльпан

(22.06 - 1.07)

Фанфан-Тюльпан... Чоловік — незаперечний Донжуан. Йому все дарма. Жінка-Тюльпан — енергійна особа. Велика зарозумілість. Багато сил треба докласти, щоб домогтися у неї визнання. У таких жінок, як водиться, нещасливі чоловіки.

Латаття

(2.07 - 12.07)

І вода, і земля, і сонце... Вельми розмаїта натура, що добре почувається водночас у кількох стихіях. Легко долає перепони на життєвому шляху. Відвар коренищ латаття п'ють як кровоспинний і в’яжучий засіб, а при випадінні волосся ним миють голову.

Фіалка

(13.07 - 23.07)

Привертає до себе загальну увагу. Вона любить ховатися в тіні, але завжди готова вийти на сонце і взяти те, що їй належить. А опісля вже тримайся... Препарати фіалки вживають при коклюші, гострому й хронічному бронхіті та при сухотах. Позитивний терапевтичний ефект спостерігають і при істерії, серцебитті, нервовому збудженні та безсонні.

Шипшина

(24.07 - 2.08)

Колеться... Голими руками не візьмеш. Хоч, якщо придивитися, то шпичаки — це захист. Без самозахисту в наш час важко жити. Шипшина — це справжня комора цілющих ліків. Плоди цієї рослини виявляють протицинготну, антисклеротичну і протизапальну дію, активізують ферментні системи і окислювально-відновлювальні процеси в організмі, сприятливо впливають на вуглеводний обмін, посилюють синтез гормонів і регенерацію тканин, стимулюють опірність організму несприятливим чинникам зовнішнього середовища. Плоди шипшини використовують для приготування вітамінних узварів.

Соняшник

(3.08 - 12.08)

Знайшов собі місце під сонцем. Успіхи його не засліплюють, конфлікти не зупиняють. Рухається вперед, а точніше, по колу, за сонцем. Соняшникову олію використовують як основу до ліків проти зовнішніх хвороб.

Троянда

(13.08 - 23.08)

Королева квітів, Троянда викликає зрозумілу заздрість у решти людей. Проти Троянди плетуть інтриги, її хочуть вижити із законного місця, позбавити премії. Надто неприступна. їй нелегко весь час засвідчувати свою недосяжність. Отож слід подбати про своє здоров'я, не перевтомлюватись. Настоянку з пелюсток троянди використовують як засіб, що мас послаблюючі, кровоспинні, протизапальні, проти алергічні та заспокійливі властивості. Зовнішньо настій пелюсток використовують у вигляді примочок при запаленнях повік.

Дельфіній

(24.08 - 2.09)

Аскет. Невибагливий до себе, зате може бути вимогливим до інших. Часто стає об'єктом загальної уваги, а то й нападок. Тож повинен уміти дати відсіч підступам недоброзичливців. Препарати дельфінію значно понижують артеріальний тиск.

Гвоздика

(3.09 - 11.09)

Виняткова прямота вдачі Гвоздики викликає суцільний подив. Ця властивість не подобається довколишнім. Але Гвоздика стоїть на своєму, навіть якщо сила не на її боці. Головне — відстояти свої переконання. Рослина має кровоспинні, знеболювальні й протизапальні властивості.

Айстра

(12.09 - 22.09)

Смуток і тугу осені помітно скрашують айстри. Так і людина-Айстра, як зоря вночі, розсіює морок своєю веселою вдачею. Але це не безтурботні веселощі, а цілком усвідомлена поведінка. Таких людей поціновують і підлеглі, і начальство. У народній медицині цю рослину використовують для лікування туберкульозу легень, захворювань шлунково-кишкового тракту і шкіри.

Верес

(23.09 - 3.10)

Люди, народжені під знаком Вереса, прикметні вишуканістю. Це незамінні фахівці-універсали. Знають ціну своїм золотим рукам. Верес - добрий товариш: у біді не залишить. Водний настій трави використовують при урологічних захворюваннях, для лікування хвороб печінки і жовчних шляхів та як засіб, що допомагає при подагрі, поліартриті, ревматизмі й розладах нервової системи.

Камелія

(4.10 - 13.10)

Приємна зовнішність. Витонченість і, незважаючи на це, мужність. У поведінці багато дитячого. Має артистичні дані.

Бузок

(14.10 - 23.10)

Символ розквіту, свіжості, молодості. Старанний і цілеспрямований. Із задоволенням допомагає іншим. Чай із бузкових квіток п'ють при епілепсії.

Фрезія

(24.10 - 2.11)

Безстрашність, наполегливість, упертість, яка іноді шкодить. Люди, народжені під цим знаком, викликають симпатію, завдяки якій успішно просуваються по службі. Та при цьому їм слід виявляти більше дипломатичності. Не треба перевтомлюватися.

Орхідея

(3.11 - 12.11)

Орхідеї позначені таємничістю і загадковістю. Вони високої думки про себе, а це постійно провокує конфлікти з начальством. Їм не завадило б навчитись уявляти себе на місці інших.

Півонія

(13.11 - 22.11)

Швидкоплинний вік півонії-квітки. Але Півонії-людині можна не боятися за своє здоров'я: все переживе. Звичайно, якщо робитиме розумні перерви у роботі. Півонії слід бути стриманішою і менше ділитися своїми планами. У народній медицині настій кореневих бульб півонії використовують при епілепсії, недокрів'ї, кашлі та як засіб, що прискорює протвережування п'яних.

Гладіолус

(23.11 - 2.12)

Людина, народжена під цим знаком, особливими талантами не позначена, але дуже працьовита й пунктуальна. Розумно керована, може багато чого досягти. Не хвалько.

Кульбаба

(3.12 - 12.12)

Символ тепла. Любить свіжість, повіви вітру. Не може жити без уваги навколишніх. Через це екстравагантність Іноді переходить усі межі смаку й узвичаєних норм. ЇЇ критикують на роботі, та Кульбаба завжди може захиститися реальними наслідками своєї праці. Салат із молодого листя кульбаби вживають при недокрів'ї, загальній слабості і як кровоочисний засіб. Підсмажене в духовці коріння рослини використовують як замінник кави.

Лотос

(13.12 - 22.12)

Символ чистоти, Лотос дуже багато означає для народів Азії. У наших краях - це екзотика. І завдяки саме екзотичності, неординарності мислення й поведінки, Лотосові багато що прощають. Йому варто бути гнучкішим у стосунках з людьми.

Едельвейс

(23.12 - 31.12)

Людина, народжена під цим знаком, має все для того, щоб бути порядним другом. Насамперед це надійність. Теиперамент спокійний, хоч Едельвейс може іноді втрачати терпець.

doc
Додано
19 січня 2019
Переглядів
846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку