Матеріали для друку "Сучасні методи вивчення англійської мови"

Про матеріал
У цьому матеріалі описані найсучасніші та найефективніші методики навчання англійської мови.
Перегляд файлу

СУЧАСНІ МЕТОДИ ВИВЧЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

      Існує безліч різних способів вивчити іноземну мову, але вибрати кращі з них не так легко. Яка методика навчання англійської краще вам підійде? Які з них неефективні? Як потрібно вибирати методику?

     При виборі системи навчання варто для початку вивчити всі пропоновані методики, які зарекомендували себе в світі. Часто люди намагаються займатися по них самостійно - використовуючи Інтернет або друковані посібники.

    У цьому матеріалі ми опишемо найкращі, на наш погляд, методики навчання англійської мови. Отже, приступимо!

Методика Олександра Драгункіна

    На наш погляд, найкраща методика вивчення англійської мови, яка допомагає почати розмовляти і будувати речення вже з перших занять. Драгункін спростив правила, прибрав складні громіздкі формулювання, структурував всю мову - обираючи методи вивчення англійської, ви швидко зрозумієте всі переваги курсів за методикою Олександра Драгункіна.

Власна термінологія, спосіб подачі матеріалу, грамотно сформульовані правила, наприклад, використання неправильних дієслів або артиклів. Драгункін об'єднав слова в різні групи за загальними ознаками, також знайшов зв'язку між виявленими групами - тим самим спростивши навчання. Система вивчення англійської мови за Драгункіним - це простий, логічно вибудовані спосіб вивчити мову.

   Спрощення, систематизація, грамотна подача - все це прискорює засвоєння нових знань в рази.

   Методика призначена як для початківців вивчати англійську мову, так і для тих, хто вже має якісь пізнання. Це оптимальні курси англійської для дорослих і підлітків.

 

Методика Шехтера

   Метод вивчення мови особливий, так як його творець стверджує, що освоювати англійську мову потрібно так само, як освоювати свою рідну. Методика передбачає інтерактивність, активне навчання, різні ігрові форми. Ця система вивчення англійської мови використовує людські емоції для кращого запам'ятовування матеріалу - адже саме так запам'ятовують свою рідну мову діти.

   Варто відзначити, що багато відомих особистостей світу навчалися іноземної мови за допомогою методики Шехтера.

   При навчанні за даною методикою велика увага приділяється психічному стану людини. Воно стає важливіше, ніж сама форма подачі матеріалу. Ця методика навчання англійської хороша тим, що в ній прагнуть подавати знання тільки в доброзичливій, теплій, позитивній атмосфері. Будь-які напруги, будь-яка втома, затуманення свідомості не повинні бути присутніми на заняттях.

   Навчання будується на тому, щоб спонукати учня почати розмовляти англійською своїми словами, не використовуючи завчені в підручнику фрази. Часто учнів просять висловлювати свою думку з того чи іншого питання, тим самим розвиваючи мислення нерідною мовою і розширюючи словниковий запас.

   Це відмінний варіант для підлітків - ігрові форми навчання більше підходять саме їм.

Методика Пімслера

   Ще одна сучасна методика навчання англійської мови, яка стала досить популярною в світі. Метод, запропонований Пімслером, побудований на прослуховуванні діалогів на різні теми. Діалоги озвучені носіями мови. Також озвучений переклад, і до кожної теми пропонуються різні роз'яснення та доповнення, які поглиблюють знання.

   Є різні методи вивчення англійської, але тільки ця методика використовує спосіб розвитку пам'яті, який офіційно запатентований.

   Учні слухають діалоги, повторюючи сказані фрази. Потім йде інша частина діалогу - з новими роз'ясненнями та доповненнями. Учні повторюють першу і другу частину - такі багаторазові повторення змушують запам'ятовувати іноземні слова і звороти. З кожною новою частиною діалогу слова стають все різноманітніше, а повторювати весь текст від початку до кінця доводиться з великим часовим інтервалом - на цьому будується сучасна методика навчання англійської мови.

Методика Rosetta Stone

   Якщо ви розглядаєте різні способи вивчення англійської мови, тоді вам варто звернути увагу на методику Rosetta Stone. Ця програма підходить для тих, хто вивчає іноземну мову з нуля. Складність наростає поступово.

Особливості методу:

• Флеш-метод: чимось схожий на засвоєння рідної мови - учень безліч разів повторює фрази, слова і вирази, занурюється в середу англійської мови, створює різні образи і асоціації. Найпотрібніші конструкції засвоюються автоматично.

• Відсутність перекладу - курс використовує бесперекладні методи навчання англійської мови. Замість перекладу використовуються асоціації.

• Моделювання ситуацій: в ході вивчення англійської мови створюються різні можливі ситуації з життя. Учень, проходячи їх, поповнює свій словниковий запас, синтаксис. Навчання англійської граматики - ще один плюс даного способу.

Методика Станіслава Мюллера

   Нечасто лінгвісти, які розробляють методики навчання англійської мови, звертаються до підсвідомості. Але Станіслав Мюллер розробив свій спосіб вивчення іноземної мови. Він полягає в поєднанні роботи свідомості і підсвідомості в процесі навчання. Використовуються сучасні розробки вчених, такі, як «сверхобучаемость» і голографічна пам'ять.

   Голографічна пам'ять - це допомога в узагальненні досвіду, накопиченого за все життя. Це допомагає в розвитку пам'яті, дає великі можливості в засвоєнні знань іноземної мови.

   «Сверхобучаемость» - це спосіб освоєння різних нових навичок в рази швидше. Це своєрідне підвищення працездатності при меншій втоми.

Якщо ви вибираєте методи вивчення англійської, виходячи з мотивації в саморозвитку, методика Станіслава Мюллера вам підійде - в ході навчання виконуються завдання для розвитку уяви і мислення для більш легкого засвоєння мови.

Вирішуючи, з чого почати вивчати англійську мову, для початку виберете методику, яка вам більше підходить. Зараз в світі існує безліч способів вивчити іноземну мову, існують різні системи, форми, методики - якщо у вас є реальне бажання отримати нові знання, це зробити не так складно.

Дізнавшись, які є методи вивчення англійської, вам буде простіше зробити правильний вибір!

 

 

 

 

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку