Матеріали для малювання. Пензлі. Банки для води

Про матеріал

Пензель має бути м'яким. Малювання пензлем не вимагає сильного натискання, опір матеріалу незначний. Це знімає напруження з руки, як і під час роботи з олівцем, тому під час малювання пензлем рука не втомлюється. Проте зменшується відчуття характеру руху, що ускладнює формування в учнів виразних уявлень про рух.

Перегляд файлу

Матеріали для малювання. Пензлі. Банки для води

 

 

Пензлі

Пензель має бути м’яким. Малювання пензлем не вимагає сильного натискання, опір матеріалу незначний. Це знімає напруження з руки, як і під час роботи з олівцем, тому під час малювання пензлем рука не втомлюється. Проте зменшується відчуття характеру руху, що ускладнює формування в учнів виразних уявлень про рух.

Лінія контуру під час малювання фарбами виходить розпливчастою, недостатньо чіткою. Для малювання гуашшю та аквареллю можна використовувати круглі пензлі двох розмірів: маленькі (№ 4—6) — для мазків і ліній та великі (№ 10—12) — для зафарбовування великих ділянок.

Учні повинні засвоїти правильне положення пензля в руці й різні способи роботи ним: усім ворсом чи тільки кінчиком. У процесі навчання після кожної операції під час роботи з фарбами слід нагадувати дітям про необхідність ретельно промивати пензель водою, щоб не забруднити інші фарби. Ані під час малювання, ані після пензлі не повинні залишатися в банці з водою: м’який ворс швидко втрачає форму, і малювання пензлем ускладнюється. Після закінчення заняття пензлі необхідно зібрати, промити їх у чистій воді й залишити сохнути ворсом догори.

Банки для води

Можна використовувати півлітрові скляні або металеві банки, тому що вони стійкі й уміщують достатню кількість води. Це дуже зручно, тому що не потрібно часто змінювати воду в процесі малювання, і учні мають можливість перевірити, чи достатньо вимито пензель і чи можна набирати фарбу іншого кольору.

 

doc
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку