Матеріали і завдання до уроку "Приготування печених яблук"

Про матеріал
В матеріалі описно корисні властивості яблук, особливості і варіанти приготування печених яблук.
Перегляд файлу

Вітаю!

Сьогодні наша розмова піде про яблука. І не прості, а печені.

Найдоступнішим фруктом, який можна купити в будь-який час року, є яблука. Вони можуть служити основним компонентом багатьох корисних і смачних десертів.

Цей фрукт природа щедро обдарувала різними вітамінами і мікроелементами і вони зберігаються у будь-якому вигляді. Серед яких вітаміни групи В, А, Е, С і такі мікроелементи, як фосфор, калій, натрій, цинк, кальцій, залізо, магній, мідь.

Найбільше містять заліза і калію. Ці речовини благотворно впливають на сердечну і скелетну мускулатуру. А залізо, як відомо кращий мікроелемент для поліпшення складу крові. Вітаміни С і Е нейтралізують вільні радикали, зміцнюють імунітет і омолоджують клітини.

imageЧому ж печені яблука є кориснішими, ніж сирі? Вся річ у тому, що при такому способі готування вони легше засвоюються організмом.

  В таких фруктах збільшується кількість пектину, а він покращує обмін речовин, сприяє травленню та знижує рівень холестерину.

  Їх шкірка містить нерозчинні компоненти, що сприяють видаленню холестерину з крові і печінки.

  Фрукт         стимулює   травний      процес,       захищаючи від     дисбактеріозу, тому його рекомендується їсти тим, у кого є проблеми з кишечником.

  Вони підтримують імунітет, завдяки чому організм ефективніше бореться з різними сезонними захворюваннями.

  Плоди мають м’яку сечогінну дію, в результаті якого відбувається очищення нирок.

  Плоди мають протизапальну дію, особливо корисні вони при холециститі та інших патологіях органів ШКТ.

  Вони видаляють шлаки/токсини, які можуть бути збудниками різних хвороб.

Як запекти яблука

imageГоловним плюсом легкого десерту є простота приготування: навіть дилетант в кулінарії зможе робити печені яблука в духовці. Їх вибирають однакового розміру, ретельно миють і вирізають серцевину.          Після цього виїмку        заповнюють будь-якою начинкою на вибір. Якщо ви хочете зробити швидкий десерт, можна просто посипати цукром плоди або полити медом. Запікання яблук можливо в духовці і в мікрохвильовій печі.

Печені яблука в духовці

Інгредієнти:

  Яблуко - 6 штук,

  Цукрова пудра - за смаком,

  Варення малинове - за смаком.

Спосіб приготування:

1.     Підготуй продукти.

2.     У яблука зріж верхівку, виріж середину, до кінця не протикати.

3.     imageНалий варення в серединку. Запечи в духовці. Подай з варенням і посип  пудрою.

image

Запечені яблука з медом та горіхами

image

Печені яблука з сиром

Ситний, апетитний, ароматний десерт ідеально підходить в якості сніданку для дитини і

дорослого. За рахунок низької калорійності його можуть їсти навіть люди, що сидять на

дієті. При цьому ти отримаєш смачний десерт до чаю чи кави. Крім сиру, в начинку

можуть входити горішки, сухофрукти, цукати.

 

imageІнгредієнти:

родзинки – 2 ст. л.;

image сир середньої жирності – 120 г;

мед – 1 ст. л.;

яблука - 2шт

Спосіб приготування:

1.        Фрукти очисти від серединок, при цьому протикати їх наскрізь не можна (повинні залишитися лише заглибини).

2.        Щоб приготувати начинку, змішай мед, сир, родзинки (попередньо замочити їх в гарячій воді на 5 хвилин).

3.        imageГарненько перемішай наповнювач, начини ним плоди. Зверху на кожне яблуко при бажанні помісти невеликий шматочок вершкового масла – це зробить десерт більш ніжним.

4.        Фрукти виклади на спеціальну форму для випічки і відправ в духовку на півгодини (температура повинна бути не вище 180 градусів).

5.        Коли ти дістанеш десерт з печі, його слід посипати цукровою пудрою.

Яблука з корицею в духовці

imageЦе прекрасний варіант десерту, коли гості на порозі, а солодощів у будинку немає. Гарячі печені яблука з корицею мають чарівний святковий аромат. Корисні властивості, дуже простий процес приготування і незвичайний вид виділяє страву серед інших. У процесі запікання плоди добре просочуються пряним і солодким смаком, тому запах ласощів не дозволить встояти від спокуси.

Інгредієнти:

яблуко – 1 велике; мед або цукор – 1 ст. л.; кориця– 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

1.     Ретельно перемішай корицю і цукор або мед.

2.     Яблуко розділи на 8 часточок, видали серцевини.

3.     Розмісти фруктові шматочки на деку, застеленому фольгою.

4.     Присип яблучні дольки сумішшю кориці і цукру і відправ  в духовку на 15 хвилин при температурі 160 градусів.

Порядок виконання роботи:

1)  приготуй печені яблука

2)  сфотографуй процес виконання роботи і готовий результат3) відправ фотографії на електронну адресу або Viber.

Практична робота.

Приготування печених яблук

Послідовність виконання роботи:

1.Вибери    рецепт        приготування      печених      яблук.         Для   цього можна скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна подивитись відео, або використати родинний рецепт.

https://www.youtube.com/watch?v=hwSN9G4-dm4 https://www.youtube.com/watch?v=PoEgO63nCJo https://www.youtube.com/watch?v=K3fQCgmXgZU&t=7s

2.   Підбери необхідний посуд для приготування

3.   Підбери продукти необхідні для приготування

4.   Спечи яблука

5.   Гарно оформи страву

Роботу виконувати з дотриманням правил безпечної праці.

pdf
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку