Вітаю!
Сьогодні наша розмова піде про яблука. І не прості, а печені.
Найдоступнішим фруктом, який можна купити в будь-який час року, є яблука. Вони можуть служити основним компонентом багатьох корисних і смачних десертів.
Цей фрукт природа щедро обдарувала різними вітамінами і мікроелементами і вони зберігаються у будь-якому вигляді. Серед яких вітаміни групи В, А, Е, С і такі мікроелементи, як фосфор, калій, натрій, цинк, кальцій, залізо, магній, мідь.
Найбільше містять заліза і калію. Ці речовини благотворно впливають на сердечну і скелетну мускулатуру. А залізо, як відомо кращий мікроелемент для поліпшення складу крові. Вітаміни С і Е нейтралізують вільні радикали, зміцнюють імунітет і омолоджують клітини.
Чому ж печені яблука є кориснішими, ніж сирі? Вся річ у тому, що при такому способі готування вони легше засвоюються організмом.
➢ В таких фруктах збільшується кількість пектину, а він покращує обмін речовин, сприяє травленню та знижує рівень холестерину.
➢ Їх шкірка містить нерозчинні компоненти, що сприяють видаленню холестерину з крові і печінки.
➢ Фрукт стимулює травний процес, захищаючи від дисбактеріозу, тому його рекомендується їсти тим, у кого є проблеми з кишечником.
➢ Вони підтримують імунітет, завдяки чому організм ефективніше бореться з різними сезонними захворюваннями.
➢ Плоди мають м’яку сечогінну дію, в результаті якого відбувається очищення нирок.
➢ Плоди мають протизапальну дію, особливо корисні вони при холециститі та інших патологіях органів ШКТ.
➢ Вони видаляють шлаки/токсини, які можуть бути збудниками різних хвороб.
Головним плюсом легкого десерту є простота приготування: навіть дилетант в кулінарії зможе робити печені яблука в духовці. Їх вибирають однакового розміру, ретельно миють і вирізають серцевину. Після цього виїмку заповнюють будь-якою начинкою на вибір. Якщо ви хочете зробити швидкий десерт, можна просто посипати цукром плоди або полити медом. Запікання яблук можливо в духовці і в мікрохвильовій печі.
Печені яблука в духовці
Інгредієнти:
★ Яблуко - 6 штук,
★ Цукрова пудра - за смаком,
★ Варення малинове - за смаком.
Спосіб приготування:
1. Підготуй продукти.
2. У яблука зріж верхівку, виріж середину, до кінця не протикати.
3. Налий варення в серединку. Запечи в духовці. Подай з варенням і посип пудрою.
Печені яблука з сиром
Ситний, апетитний, ароматний десерт ідеально підходить в якості сніданку для дитини і |
|
дорослого. За рахунок низької калорійності його можуть їсти навіть люди, що сидять на |
|
дієті. При цьому ти отримаєш смачний десерт до чаю чи кави. Крім сиру, в начинку |
|
можуть входити горішки, сухофрукти, цукати. |
|
Інгредієнти:
❏ родзинки – 2 ст. л.;
❏ сир середньої жирності – 120 г;
❏ мед – 1 ст. л.;
❏ яблука - 2шт
Спосіб приготування:
1. Фрукти очисти від серединок, при цьому протикати їх наскрізь не можна (повинні залишитися лише заглибини).
2. Щоб приготувати начинку, змішай мед, сир, родзинки (попередньо замочити їх в гарячій воді на 5 хвилин).
3. Гарненько перемішай наповнювач, начини ним плоди. Зверху на кожне яблуко при бажанні помісти невеликий шматочок вершкового масла – це зробить десерт більш ніжним.
4. Фрукти виклади на спеціальну форму для випічки і відправ в духовку на півгодини (температура повинна бути не вище 180 градусів).
5. Коли ти дістанеш десерт з печі, його слід посипати цукровою пудрою.
Це прекрасний варіант десерту, коли гості на порозі, а солодощів у будинку немає. Гарячі печені яблука з корицею мають чарівний святковий аромат. Корисні властивості, дуже простий процес приготування і незвичайний вид виділяє страву серед інших. У процесі запікання плоди добре просочуються пряним і солодким смаком, тому запах ласощів не дозволить встояти від спокуси.
Інгредієнти:
● яблуко – 1 велике; ● мед або цукор – 1 ст. л.; ● кориця– 1/4 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Ретельно перемішай корицю і цукор або мед.
2. Яблуко розділи на 8 часточок, видали серцевини.
3. Розмісти фруктові шматочки на деку, застеленому фольгою.
4. Присип яблучні дольки сумішшю кориці і цукру і відправ в духовку на 15 хвилин при температурі 160 градусів.
Порядок виконання роботи:
1) приготуй печені яблука
2) сфотографуй процес виконання роботи і готовий результат3) відправ фотографії на електронну адресу або Viber.
Практична робота.
Послідовність виконання роботи:
1.Вибери рецепт приготування печених яблук. Для цього можна скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна подивитись відео, або використати родинний рецепт.
https://www.youtube.com/watch?v=hwSN9G4-dm4 https://www.youtube.com/watch?v=PoEgO63nCJo https://www.youtube.com/watch?v=K3fQCgmXgZU&t=7s
2. Підбери необхідний посуд для приготування
3. Підбери продукти необхідні для приготування
4. Спечи яблука
5. Гарно оформи страву
Роботу виконувати з дотриманням правил безпечної праці.