Матеріали на тему "Використання джерел альтернативної енергетикина прикладі міста Вільногірськ"

Про матеріал
Даний матеріал допомогає розглянути використання сонячної та вітрової енергії, як джерело альтернативної енергетики; проаналізувати переваги та недоліки, економічності та доцільності використання сонячних панелей у містах на прикладі міста Вільногірськ.
Перегляд файлу

УДК681.518. 54

 

Плахотна Владислава

Студентка групи ГВ-12-1/9

Науковий керівник: Біленко К.М., викладач  І категорії

(Дніпродзержинський енергетичний технікум, м. Дніпродзержинськ, Україна)

 

ВИКОРИСТАННЯ ДЖЕРЕЛ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ НА ПРИКЛАДІ  МІСТА ВІЛЬНОГІРСЬК

Мета роботи: розглянути використання сонячної та вітрової енергії, як джерело альтернативної енергетики; проаналізувати переваги та недоліки, економічності та доцільності використання сонячних панелей у містах на прикладі міста Вільногірськ.

Сонце — це гарант нашого майбутнього, яке приносить практичну користь, зводячи до нуля рахунки за споживання електроенергії. Інтерес до використання сонячної енергії значно збільшився: люди оцінили ефективність цього джерела і можливість економити. Тарифи на електроенергію зростають, а сонячні батареї стають доступнішими. Коштують такі пристрої від 5 до 10тис. гривень за панель. Сонячні батареї використовують в тому випадку, коли до цієї системи придбані: накопичувач і перетворювач.

Переваги сонячних батарей: термін служби сонячних батарей становить не менше 25 років; не схильні до механічного зносу, і не вимагають ніякого особливого технічного обслуговування; повністю безпечні, як для навколишнього середовища, так і для людини; володіють високою надійністю, завдяки відсутності рухомих частин.

Недоліки сонячних батарей: сонце повинно світити цілий рік, а не раз в місяць; сонячні проміні повинні потрапляти на батарею строго перпендикулярно; батарея має бути чистою, щоб використовуватися на всю міць.

Взагалі, з використанням сонячних батарей будинок може перетворитися у великий аналог безперебійного джерела живлення. Наприклад, в Японії запропонували комплексно підійти до питання автономності і переобладнали одразу ціле місто, повністю довірившись інноваційним технологіям.

Надлишкова потужність сонячної енергії з будинків може продаватися.

 

Блог им. Asya: экологичный город Фуджисава: Эко города, зеленые городаБлог им. Asya: город на солнечных батареях: Эко города, зеленые города

В Україні ж сонячні батареї поки що використовуються дуже слабко. Можна говорити лише про окремі завершені проекти, таких як заміна сонячною установкою дизельного генератора на острові Зміїний, електрифікація пологового будинку у Маріуполі, освітлення центральної вулиці в Острозі та освітлення деяких вулиць в м.Вільногірськ. Приватні ж особи ставлять сонячні панелі в основному для резервного енергозабезпечення котеджів або використовують їх для організації ландшафтного освітлення.

В м.Вільногірську сонячні панелі супроводжуються вітряками, для додаткового здобуття енергії під час вітру. Для установки цих панелей необхідно було встановити нові стовпи, які  більші за діаметром на відміну від звичайних та заміна дросельних ламп на світлодіодні. Завдяки цьому 3 вулиці освітлюються за допомоги природної сонячної та вітрової енергії.

Висновок: Джерела енергії, що не завдають шкоди навколишньому середовищу, у світлі масштабних техногенних катастроф набувають особливого значення. Комфорт нашого життя забезпечується величезною кількістю всіляких електроприладів, що тягне за собою зростаючу залежність від поставок електроенергії, які не завжди відрізняються стабільністю. Цей фактор також вносить свою лепту в збільшення кількості міні-електростанцій для забезпечення особистих потреб. Вартість сонячних батарей з кожним роком зменшується, і в наші дні монтаж сонячних панелей – цілком окупає заходи.

Інтернет ресурси:

  1. http://www.sun-ukraine.com.ua/Начало формыКонец формы
docx
Додано
13 березня 2019
Переглядів
595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку