Майстер-клас "Формування національно-патріотичних почуттів на уроках "Я у світі""

Про матеріал

Яким повинен бути урок, щоб учні сказали: «Мій улюблений урок «Я у світі»? Безумовно, цікавим, таким, що збуджує розум та уяву, розширює кругозір. Діти з легкістю запам'ятовують тільки те, що викликає в них інтерес. Коли навчання цікаве, тоді воно й ефективне! Продуктивний урок побудувати важко. Чим важче вчителю, тим легше дітям. Тож нехай нашим дітям буде легко у навчанні!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Той, кого несуть на руках, не знає яким довгим є шлях до міста».(Народна мудрість)

Номер слайду 2

Вправа “Пам'ятні дати моєї держави”Календар знаменних дат

Номер слайду 3

9 листопада  українці відзначають День української писемності та мови. На честь цього дня пропоную дізнатися або пригадати цікаві факти про рідну мову. За православним календарем — це день вшанування пам'яті П реподобного Нестора-Літописця, відомий його рукопис «Повість минулих літ» 9 листопада стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика Сучасна українська мова має близько 256 тисяч слів. В українській мові найбільша кількість слів починається на літеру «П». Найменш уживаною літерою українського алфавіту є літера «Ф».

Номер слайду 4

В українській мові безліч синонімів. Наприклад, слово «горизонт» має 12 синонімів: обрій, небозвід, небосхил, крайнебо, круговид, кругозір, кругогляд, виднокруг, видноколо, виднокрай, небокрай, овид. Українська мова багата на пестливі слова. Пестливу форму має навіть слово «вороги» – «вороженьки», «воріженьки» Запамятайте цей день. Любіть українську мову, бо хто не любить її, той не любить України.

Номер слайду 5

Використання краєзнавчого матеріалу

Номер слайду 6

Моя маленька батьківщина

Номер слайду 7

Центральна площа Ринок

Номер слайду 8

Дощаті тротуари на вулицях міста

Номер слайду 9

Минуле й сьогодення. В місті Камені-_Каширському центральна вулиця викладена шашками Терлінського, каменем, який важить 40 кг. Шашка Терлінського – вид мощення, яким покривали дороги у 30-х роках минулого століття.

Номер слайду 10

Вулиця Воля (в минулому село Воля)

Номер слайду 11

Село Застав’я в минулому

Номер слайду 12

Цир – ріка в Україні, в межах Камінь-Каширського і Любешівського районів Волинської області. Цир - права притока Прип’яті, бере початок у лісі біля села Клітицьк. Перша назва річки Валев. 

Номер слайду 13

Вправа “Уважний слухач”

Номер слайду 14

Пізнавальна вправа “Служба розшуку” Найвизначніша постать – Леся Українка Найвідоміша пам'ятка архітектури – замок Любарта Найдовша і найчистіша річка Стохід Найдивовижніший куточок природи – Оконські озера Найбільше озеро Волині – Світязь, воно наглибше в Україні Найзагадковіша річка – Сліпа Турія

Номер слайду 15

Світовий рекорд

Номер слайду 16

Монологічні висловлювання У кожної людини одна Батьківщина. Я народилася в найкращій у світі країні - Україні. Я переконана, що на Україну чекає щасливе майбутнє. Насамперед, мені б хотілося, щоб мешканці моєї країни стали милосерднішими та добрішими. Тоді запанує мир, спокій, любов, злагода. Зникне війна, зло, ненависть. Я вважаю, що нині дуже важливо оберігати природу України: протистояти вирубуванню лісів, створювати парки та заповідники. Всі повинні пам’ятати, що від природи залежить наше здоров’я, а отже і життя. Я бачу Україну в майбутньому Європейською державою, якою буде захоплюватись увесь світ. До нас із бажанням будуть приїжджати люди з інших країн світу. Я сподіваюсь, що в нашій країні буде розвиватися економіка. Тоді люди не будуть шукати кращої долі за кордоном. Я переконана, Україна буде щасливою.

Номер слайду 17

Складання репортажівІ група: Поділись любов'ю до УкраїниІІ група: Гімназія – мій дім, моя родина, моя маленька рідна батьківщина.ІІІ група: За мир у всьому світі – це значить для життя.

Номер слайду 18

Чим важче вчителю, тим легше учню

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Майстер-класи
НУШ
Додано
18 березня 2018
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку