Майстер-клас "Лялька господарочка- благополучниця"

Про матеріал
В презентації представлена інформація про особливість та виготовлення одного із різновидів мотанок - ляльки господарочки-благополучниці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лялька господарочка- благополучниця. За повір’ям, лялечка, всередині якої схована монетка, приносить у будинок удачу і багатство, оберігає домашнє вогнище, родину. Господарочка-благополучниця дарується з побажанням добробуту і злагоди в родині.

Номер слайду 2

Всередину її сховаємо монетку, обов'язково має бути присутність цифри 5 - вона вважається символом грошей,багатства. Лялька смиренно склала свої рученята-приймаючи та зберігаючи усі блага ,що посилаються небесами.

Номер слайду 3

Вона буде оберігати вашу сім'ю від різних бід і злих сил, буде оберігати домашнє вогнище і приносити достаток, наповнювати дім радістю. 

Номер слайду 4

Лялька стане чудовим подарунком друзям і близьким. Її виготовлення — це не просто рукоділля, це древнє мистецтво!

Номер слайду 5

Виготовляється з натуральних матеріалів:бавовна,вата. Не можна користуватись голкою, ножицями -щоб не різати своє щастя і долю. Колір вибирається на смак самої майстрині,нитки бажано червоного кольору.

Номер слайду 6

Майстер-клас Для початку роботи відмотують нитку з котушки на довжину саженя і відривають. Під час виготовлення читають обережні заговори або мовчать. Благополучницю роблять, представляючи певні образи, пов'язані з тим, що ви хочете від ляльки, для допомоги в яких справах ви її створюєте, кому даруєте!Всі вузли в’яжуться непарну кількість разів, зазвичай три чи сім.

Номер слайду 7

Послідовність виготовлення :

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

господарочка- благополучниця. Зберігали ляльку в червоному кутку (найбільш почесне місце в будинку). Після поширення християнства в цей кут ставили ікони ,а за ними ховали обереги. Благополучницю можна подарувати на новосілля або молодятам. Вона також стане чудовим подарунком на новий рік. Коли їй підняти руки вгору, вона наче молиться за ваше благополуччя !!!

pptx
Додано
2 січня 2022
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку