Майстер-клас "Малювання архітектурного пейзажу"

Про матеріал
Робота є важливою для розвитку просторової уяви та досить складною за виконанням. Правильне виконання залежить від уваги та зосередженості.
Перегляд файлу

Малювання архітектурного пейзажу

Навколишню дійсність художники зображують відповідно до того, як виглядають предмети з обраної точки зору. Розмір і форма предметів зорово змінюються в залежності від ступеня їхньої від­даленості (ближче - більші, далі - менші) й різного положення стосовно точки зору виконавцем картини.

Розгляньте фотографії із зображенням будинків в кутовій перспек­тиві. Пригадайте побудову геометричних тіл за законами лінійної перспективи.

Зображення на площині. Побудова зображення будинку у кутовій перспективіRented House in Perspective | Mr Cotton's Blog

 

дома-инейного-архитектурноакустического-эскиза-преграженные-55511032.jpg   house-vector-technical-draw-royalty-free-cliparts-vectors-and.jpg

 

Кожен із вас впізнає куби, повернені до нас кутом. Вони зображені такими, якими їх сприймає наш зір. Щоб переконливо передати форму куба, необ­хідно правильно, з однієї загальної точки зору, зобразити кожну сховану від нас грань так, як ми її бачимо. Очевидно, що усі вони набувають зовсім інших обрисів і лише та грань, яка знаходиться у фронтальному положенні, залишається квадратом: художник бачить її без змін.

Практична робота

Робота є важливою для розвитку просторової уяви та досить складною за виконанням. Правильне виконання залежить від уваги та зосередженості.

Виконання роботи за етапами:

Уяви та намалюй будинок, в якому ти хотів би жити. Відобрази його у своїй роботі. Сплануй оточення будинку (дерева, кущі, поля, річка, доріжка, паркан тощо),  його зовнішнє оздоблення.

1. Визначення величини та місця зображення на аркуші па­перу.

2. Лінія горизонту відносно рівня зору людини, що малює,  (на якій висоті лінія горизонту перетинає будинок).

3. Побудова будинку за правилами лінійної перспективи.

4. Знаходження середини стіни, для цього необхідно пе­ретнути її площину діагоналями. Отримаємо точку пере­тину, через яку проведемо вертикальну лінію - ось стіни, яка поділяє стіну навпіл. На неї відмічаємо найвищу точ­ку даху.

5. Побудова даху.

6. Побудова дверей та вікон.

7. Малювання оточення будинку.

8. Наведення видимих ліній чорним фломастером або куль­ковою ручкою. Допоміжні лінії, виконані олівцем, доціль­но не витирати. Штриховка.

9.Завершення малюнку.

 

Услуги - Геодезическая компанияОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО В НАШОМУ ЖИТТІ 7 клас (за новою програмою) - PDF  Free Download

docx
Додано
7 жовтня 2020
Переглядів
2017
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку