Майстер-клас «Методичні лоції»

Про матеріал
Майстер-клас «Методичні лоції» демонструє досвід методичної роботи вчителя української мови та літератури з теми "Компетентнісна спрямованість уроків української мови та літератури в системі інформаційно-комунікативного навчання". Матеріали розкривають методичну основу питання та зразки завдань, які сприятимуть формуванню ключових компетентностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Приймай дитину з благословінням, виховуй її з любов’ю і випускай вільною.

Номер слайду 3

Лоція  (від голландського loodsen — вести корабель)— посібник для плавання, який дає повний опис морів, річок, узбереж. Включає в себе опис примітних місць, навігаційних знаків  та берегів, детальні описи складних навігаційних ділянок. Також включає в себе безпечні шляхи та якірні місця, спосіб прийому палива та провізії.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1. Спілкування державною (і рідною у разі відмінності) мовами. 2. Спілкування іноземними мовами. 3. Математична компетентність. 4. Компетентності в природничих науках і технологіях. 5. Інформаційно-цифрова компетентність. 6. Уміння вчитися впродовж життя. 7. Ініціативність і підприємливість. 8. Соціальна та громадянська компетентності. 9. Обізнаність та самовираження у сфері культури. 10. Екологічна грамотність і здорове життя.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

РЕЦЕПТ ЩАСТЯ Рекомендовані процедури СТАН ЩАСТЯ смак запах колір звук

Номер слайду 9

ДРУЖНЯ РОЗМОВА ПРО ДУШЕВНИЙ СВІТ * * * ...Моя розмова стосується лише людинолюбних душ, чесних станів і благословенних видів промислу, які не суперечать божому і людському законові, а складають плодоносний церкви, ясніше кажучи, суспільства, сад, як окремі частини складають годинниковий механізм. Мова моя тоді спокійніша, коли кожна людина не лише добра, але і споріднену собі всіма сторонами знаходить роботу. Се і є бути щасливим, пізнати себе чи свою природу, взятися за своє споріднене діло і бути з ним у злагоді з загальною потребою. Така потреба — се благодійство і послуга. Скажу тобі: коли бажаєш, щоб син твій охоче й безпомилково виконував свої обов'язки, мусиш сприяти йому під час вибору звання, відповідно до його якостей. Сто спорідненостей — сто звань, а всі почесні, як законні. Не дивись, хто вище і хто нижче, хто видніше і незнатніше, багатше й убогіше, але дивись на те, що з тобою споріднене. Вже ми казали, що без спорідненості все ніщо... Коли володар маєтків живе щасливо, не тому він щасливий, що володіє ними: щастя до маєтків не прив'язане. Коли казати про володіння за спорідненістю, слід розуміти і види всіх зовнішностей. Зовнішнє те, що лежить поза людиною: Грунт, рід, чин тощо. Шукай, що хочеш, але не загуби світу. Шляхетний список лежить поза тобою, а ти поза ним цілком можеш бути щасливий. Він без світу ніщо, а світ без нього — щось, без чого не можна бути щасливим і в едемськім раю.

Номер слайду 10

« Розмова, звана Алфавіт чи Буквар світу» ЩАСТЯ

Номер слайду 11

ПіЗНАЙ СЕБЕ « Розмова, звана Алфавіт чи Буквар світу» самовдосконалення самопізнання Ідея “сродної” праці ЩАСТЯ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Форми роботи Презентація Віртуальна екскурсія-подорож Електронний підручник Фотогалерея Відеозамальовки Анімація Розвивальні ігри Он – лайн тестування Створити власний плейкаст

Номер слайду 14

ЕФЕКТИВНІШИЙ УРОК ПІДВИЩЕННЯ МОТИВАЦІЇ ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ НАВЧАННЯ ІНФОРМАЦІЙНА КУЛЬТУРА КОМП’ЮТЕР НЕ ЛИШЕ ЗАСІБ ГРИ УДОСКОНАЛЕННЯ НАВИЧОК

Номер слайду 15

Playcast – це кращий у своєму роді сервіс, завдяки якому ви можете максимально точно та яскраво висловити свої емоції, подарувати посмішку вашим близьким. І.Малкович «Із янголом на плечі»

Номер слайду 16

Вікторина «Вінок Кобзареві» http://triv.in/75618

Номер слайду 17

Вікторина «Національні надбання України  НАЙ…НАЙ…НАЙ…» http://triv.in/76686

Номер слайду 18

створення творів – оповідань есе внутрішні паралелі створити ескіз пам’ятника літературному персонажу створення власного кіносценарію « Лист літературному персонажеві» створення ілюстрації до твору інсценізація карта подорожі

Номер слайду 19

Київ Дубенський замок Тараканівський форт Берестечко Підгорецький замок Олеський замок Хотин  – Кам’янець- Подільський

Номер слайду 20

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Номер слайду 21

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Номер слайду 22

ПО ПЕРИМЕТРУ 1-2 - світ відкрився Григорію Сковороді в містечку Чорнухи, нині Полтавщина 2-3 - образ Сократа став ідеалом для молодого Сковороди, людини байдужої до земних благ 3-6 – усвідомлення того, що знання – вища цінність, привело до Києво-Могилянської академії 6-9 – наука… ось що може зігріти Сковороду у холодному Петербурзі 9-8 – саме тут, намагаючись приручити Сковороду, Катерина ІІ запрошувала жити при дворі 8-7- Ти будеш стовпом церкви… 7-4- пізнати самого себе, віднайти себе самого, …можна пізнати самого себе, серце вмістилище духу – теорія кордиоцентризму 4-1 - усе життя Григорій Савич присвятив Україні, а Україна любила свого філософа.

Номер слайду 23

ПО ХРЕСТУ 5-2 – свої філософські погляди Сковорода вибудовував, на вченні Сократа, людини, яка зневажає розкіш, дотримується простоти; 5-6 – перебуваючи, за сприянням Катерини ІІ у Петербурзі, у придворній імператорській капелі Сковорода зрозумів, що не зможе жити у пишних палатах; 5-8 – ченці Києво – Печерської лаври пропонували Григорію Савичу прийняти духовний сан; 5-4 – найважливішим для людини Сковорода вважав щастя; наше щастя-це світ душевний; істинною людини є серце, за допомогою якого людина може пізнати себе і Бога.

Номер слайду 24

Кожна дитина народжується, маючи в собі іскру Божу. Ми — дорослі — не маємо права формувати з неї посередність. А дати змогу кожній дитині відчути мить щастя на кожному етапі її роботи, навчання, життя. Допомогти відкрити в учневі щось нове і пізнати мудрість того, що щастя кожної особистості – в ній самій, в її серці, душі, думках. Таким ключиком, що відчинятиме ці дверцята і є компетентісний підхід у навчанні, спрямований на особистісно зорієнтоване навчання шляхом діяльності.

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку