Майстер клас .Реконструкція стелі

Про матеріал
Формування готовності та здібності до самостійної діяльності на ринку праці , продовження навчання в системі безперервної професійної освіти; Вдосконалювати знання та практичні вміння із використанням засобів інформаційно-комунікаційних технологій. Виховати почуття колективізму,відповідності за свої слова й дії ,повагу та любов до обраної професії , обережність на роботі та почуття гідності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бердичівський професійний будівельний ліцей Майстер-клас на тему: “Реконструкція стелі” Виконала: Майстер \н Ягофарова О.М. 2021р

Номер слайду 2

Мета: Формування готовності та здібності до самостійної діяльності на ринку праці , продовження навчання в системі безперервної професійної освіти; Вдосконалювати знання та практичні вміння із використанням засобів інформаційно-комунікаційних технологій. Виховати почуття колективізму,відповідності за свої слова й дії ,повагу та любов до обраної професії , обережність на роботі та почуття гідності.

Номер слайду 3

Гіпсокартон Давно відомий вид продукції на вітчизняному ринку, в Ук­раїні його почали випускати ще на початку 50-х років. Проте тільки останніми роками, по мірі просування на український ринок технологій "сухого" будівництва, переваги гіпсокартону отримали належну оцінку, зробивши йо­го одним з найбільш вживаних оздоблювальних матеріалів. Сьогодні гіпсо­картон - це ключова позиція при внутрішньому оздобленні і плануванні простору приміщень. І якщо раніше його використовували в основному як "суху штукатурку", то зараз, завдяки постійному вдосконаленню асортимен­ту і технічних характеристик, можливості застосування гіпсокартону значно розширилися. Нині в Україні Київський завод "Кнауф Гіпс Київ" завдяки інвестиціям німецької фірми Кнауф, випускає 40 млн. мІ на рік гіпсокартонних виробів високої якості, доступних для споживачів цієї продукції. Величезний асортимент будівельних матеріалів, що прийшов на зміну традиційному, потребує фахівців цієї справи. Тому на теперішньому етапі розвитку будівельного виробництва виникла необхідність випускати робітників за професією «Монтажник гіпсокартонних конструкцій» Німецька фірма "Кнауф" зробила видатний внесок у розвиток індустрії будівельних матеріалів в Україні, створила належні умови для навчання абітурієнтів у ПТНЗ, забезпечила відповідною літературою та укомплектувала необхідним інструментом.

Номер слайду 4

Види гіпсокартона

Номер слайду 5

Перелік необхідних інструментів: Електроінструмент: шуруповерт; перфоратор; електродриль; болгарка; електролобзик або ручна циркулярна пила; електроножиці. · Ручний інструмент: ножиці по металу; рулетка; ніж; ніж-пила; молоток; монтажний пояс; рівень. · Супутній інструмент: відфутболювальні шнур; косинці; провільна дошка; олівці і будівельні маркери; просікателя і т.д. Електроінструмент:

Номер слайду 6

Інструменти для роботи з гкк

Номер слайду 7

Контрольно - вімірювальний інструмент.

Номер слайду 8

Розрахунок матеріалу за методикою фірми «Кнауф» Фірма «Кнауф» є світовим лідером з виробництва гіпсокартону та комплектуючих. Її фахівцями, на основі досліджень був винайдений свій калькулятор стелі з гіпсокартону. У його основі лежить потреба матеріалу залежно від площі, а саме від квадратного метра. Маючи на руках вихідні дані про розмір приміщення можна провести розрахунки  

Номер слайду 9

Графічний спосіб розрахунку матеріалів Проводячи розрахунки на аркуші паперу можна побачити і перерахувати всі елементи каркаса і поверхні з ГКЛ. Причому графічне зображення дозволить підібрати оптимальне розташування гіпсокартонних листів, так щоб не залишалося некондиційних відрізків Послідовність проектування стелі наступна: 1. Виготовляється схема несучої плити з сіткою в 10 см тонкими лініями і 100 см жирними лініями. 2. Проводиться «укладання» листів і їх «обрізків». В результаті можна візуально підрахувати кількість необхідних листів. Математично кількість аркушів визначається в одну дію: площа стелі ділиться на 3 мІ (площа одного листа). Результат округлюється в більшу сторону до цілого числа. 3. Виходячи з розташування ГКЛ, проводяться лінії розташування стельового профілю. 4. Відзначаються місця кріплення вертикальних підвісів. Помноживши їх кількість на 2 отримуємо потреба в дюбель-цвяхах. 5.«Встановлюються» поперечки стельового CD-профілю. 6. Підраховуються місця з'єднань CD-профілю. Це буде кількість універсальних підвісів. На кожен з них піде по 4 18-мм шурупа. 7. Довжина периметра приміщення дорівнює загальній довжині несучого профілю UD-27. 8. Підсумовується загальна довжина поздовжніх і поперечних виробів CD-60. З суми віддаляється число, рівне кількості стиків, помножене на 6 см (ширина стельової направляючої). Отримана довжина ділиться на 3 або 4 метри і округлюється в більшу сторону до цілого числа. Виходить кількість необхідних виробів. 9. Якщо кріплення напрямних елементів проводиться кожні 25 см, то на 1 м їх виходить 4. Периметр в метрах ділиться на 4 та додається 8 штук на кути. Це досить простий спосіб проведення розрахунків, при якому нічого не буде упущено .

Номер слайду 10

Реконструкція стелі

Номер слайду 11

Закріплення профілю на стелі

Номер слайду 12

Перелік будівельних матеріалів Однорівневий стелю являє собою ідеально рівну і гладку поверхню. Але, під нею ховається досить складна конструкція, що складається з різноманітних деталей. І так, з чого вона складається, і кількість чого потрібно розрахувати: • листи гіпсокартону (мІ / шт); • несучий профіль UD-27 (м / шт); • стельовий профіль CD-60 (м / шт); • підвіс вертикальний для профілю CD-60 (шт); • з'єднувач універсальний (шт); • з'єднувач для профілю CD-60 (шт);  • сталеві дюбель-цвяхи (шт); • пластикові дюбелі (шт); • саморізи по дереву (шт); • саморізи 18 мм для з'єднання профілів (шт); • саморізи 30 мм для кріплення гіпсокартону (шт); • армована стрічка (м); • суміш для швів (кг). Рекомендується купувати матеріали на 10% більше від необхідної кількості. У ході транспортування, зберігання та будівництва частина його може бути зіпсована або втрачена. Подальша робота з розрахунку підвісної стелі з гіпсокартону може проводитися декількома способами.

Номер слайду 13

Матеріали для кріплення

Номер слайду 14

Підготовка гіпсокартона

Номер слайду 15

Розрізання гіпсокартона

Номер слайду 16

Кріплення металевого профілю

Номер слайду 17

Різання металевого профіля ножицями по металу

Номер слайду 18

Готовий зразок

Номер слайду 19

Зразки виготовлення стелі за допомогою гіпсокартона

Номер слайду 20

ppt
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку