Майстер-клас «Виготовлення новорічної іграшки в техніці артишок»

Про матеріал
Майстер-клас «Виготовлення новорічної іграшки в техніці артишок» А стародавні римляни ще до нашої ери стали дарувати новорічні подарунки і веселитися всю новорічну ніч безперервно, бажаючи один одному щастя, удачу, благополуччя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас «Виготовлення новорічної іграшки в техніці артишок»Вчитель: Зозулич М. Я

Номер слайду 2

Надзвичайна історія створення свята Нового року. Виявляється, новорічне свято - найдавніше з усіх існуючих свят. При розкопках давньоєгипетських пірамід археологи знайшли посудину, на якій було написано: «Початок нового року». У Стародавньому Єгипті Новий рік святкувався під час розливу річки Ніл (приблизно в кінці вересня). Розлив Нілу був дуже важливий, тому що тільки завдяки йому в сухій пустелі виростало зерно. У Новий рік статуї бога Амона, його дружини і сина ставили в човен. Човен плавав по Нілу місяць, що супроводжувалося співом, танцями і веселощами. Потім статуї вносили назад у храм. А стародавні римляни ще до нашої ери стали дарувати новорічні подарунки і веселитися всю новорічну ніч безперервно, бажаючи один одному щастя, удачу, благополуччя.

Номер слайду 3

 Новий рік - дивне свято, коли навіть дорослі поводяться, як діти свято вірячи в чудеса, відправляючи листи Дідові Морозу, вбираючись в карнавальні костюми, підриваючи хлопавки, наряджаючи ялинки іграшками, приходячи в захват від блискучих дрібничок, блискучих ліхтариків і яскравого подарункового паперу.

Номер слайду 4

Звичайно, можна не оригінальничати і, як зазвичай, прикрасити ялинку традиційними скляними і пластиковими кульками, але набагато приємніше і цікавіше створити новорічні прикраси своїми руками, отримавши від цього процесу море задоволення і позитиву.

Номер слайду 5

. Пропоную вашій увазі незвичайні і дуже красиві ялинкові іграшки із звичайних атласних стрічок.

Номер слайду 6

Техніка «артишок»є однією з різновидів печворку. Своєю оригінальною назвою даний вид рукодільної творчості зобов'язаний формі виробів, які виготовляються за допомогою цієї техніки, - зовнішнім виглядом вони дуже нагадують рослина артишок. Суть техніки полягає в нашивання (наколюванні, наклеюванні)шматочків тканини на круглу або овальну форму в певній послідовності.

Номер слайду 7

Інструменти та матеріали для виготовлення іграшки Для роботи нам знадобиться:канцелярські шпильки;пінопластові заготовки (кульки різного діаметру, ялинки, віночки);ножиці; наперсникстрічки (у моєму випадку атласні 5см, 2,5см., розмір підбираємо відносно наших заготовок);Лінійка, запальничка або свічка; дрібнички для декору

Номер слайду 8

Пінопластові заготовки, інструменти

Номер слайду 9

Канцелярські шпильки, гольниця

Номер слайду 10

Атласні Стрічки

Номер слайду 11

Атласні стрічки

Номер слайду 12

Дрібнички для декору

Номер слайду 13

Шаблони

Номер слайду 14

Поетапне виготовлення Беремо кульку, по центру кріпимо стрічку розміром 5см: Стрічки нарізаємо по 5 см:2

Номер слайду 15

Прикріплюємо перший шар наших стрічок, кріпимо так щоб центральні елементи сходились максимально до купки: Далі беремо нарізану стрічку і згинаємо конвертиком як показано на фото, робимо таких 4 конвертики:

Номер слайду 16

Наступний ряд, у мене він іншого кольору, кріпимо в шаховому порядку. Щільність вибирайте самі, мені подобається щільніше, а також щоб пришвидшити процес виготовлення слід робить не так щільно, але на кінцевий варіант це не дуже впливає, гарно і так і так:

Номер слайду 17

Далі нарощуємо рядочки один за одним. Головне накладати стрічки так щоб шпильки були сховані і щоб рядочки були рівненькими:

Номер слайду 18

По завершенню на верхівку іграшки можна прикріпити бант або стрічку за яку ми зможемо підвісити прикрасу. Декорування верхівки на ваш смак.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 квітня 2022
Переглядів
514
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку