Майстер-клас: "Виготовлення сніжинки з бісеру"

Про матеріал
Майстер-клас стане в нагоді вчителю під час вивчення теми "Новорічна прикраса" в 6 класі НУШ. Містить розгорнуту технологічну карту, яка допоможе учням без зайвих зусиль виготовити ялинкову прикрасу "Сніжинка" в техніці «петельне» та «коралове» плетіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас. Виготовлення сніжинки з бісеру

Номер слайду 2

Інструменти і матеріали:- бісер № 10 кремового кольору- стеклярус розміру №3 сріблястого кольору- намистини діаметром 6 мм кремового кольору- 130 см дроту діаметром 0,2 мм

Номер слайду 3

Набираємо на дріт одну намистину і розміщуємо її за кілька сантиметрів від одного з кінців дроту. Пропускаємо короткий кінець дроту через намистину, з його зворотного боку.

Номер слайду 4

Затягуємо дріт і таким чином фіксуємо намистину за допомогою петлі із дроту. Нам це потрібно лише для того, щоб намистина "не втекла" зі свого місця в процесі плетіння. Після закінчення плетіння ми цю дротяну петлю розплутаємо. Подальше плетіння ведемо лише на довгому кінці дроту. Спочатку набираємо на дріт 1 стеклярус та 12 бісеринок.

Номер слайду 5

Пропускаємо дріт через першу набрану бісеринку у зворотному напрямку. Присуваємо набір впритул до намистини і затягуємо дріт. У нас вийшла петелька з бісеринок.

Номер слайду 6

Тепер набираємо на дріт ще 12 бісеринок,після чого пропускаємо дріт у зворотному напрямку через першу бісеринку з цього набору.

Номер слайду 7

Присуваємо бісеринки впритул до виробу і затягуємо дріт - у нас вийшла друга петелька з бісеринок. Відрізок стекляруса та дві петельки становлять перший ярус плетіння. Далі впритул до першого ярусу робимо один за одним ще два такі самі яруси, кожен з яких складається з одного відрізка стекляруса і двох петельок з бісеринок.

Номер слайду 8

Після того, як ми зробили три яруси плетіння, треба зробити ще одну петельку з бісеринок. Для цього знову набираємо на дріт 12 бісеринокта пропускаємо дріт у зворотному напрямку через першу бісеринку з цього набору.

Номер слайду 9

Затягуємо дріт. У нас вийшла гілочка, яка буде промінцем сніжинки. Для продовження плетіння інших гілочок-промінчиків необхідно вивести дріт до основи намистини. Для цього пропускаємо дріт послідовно спочатку через усі три відрізки стеклярусу, а потім - через намистину.

Номер слайду 10

Акуратно витягуємо дріт - наша гілочка стала більш щільною та рівною. Далі таким же чином один за одним плетемо на дроті ще 5 точно таких же гілочок-промінчиків, розміщуючи кожен наступний промінець впритул до попереднього. Для кожної гілочки-промінчика набираємо спочатку намистину, потім відразу ж - відрізок стекляруса і 12 бісеринок, після чого продовжуємо плетіння точно так, як ми плели найперший промінчик. Всього у сніжинки має бути 6 таких гілочок-промінчиків.

Номер слайду 11

Після закінчення плетіння треба розплутати петлю з дроту навколо самої першої намистини і скрутити разом обидва кінці дроту так, щоб перша і остання намистини виявилися впритул один до одного і між ними не було проміжку. Відрізаємо кінці дроту, залишаючи лише маленький кінчик скручування. Цей кінчик сам собою сховається між намистинами, і його не буде видно.

Номер слайду 12

Залишилося розправити промінчики - сніжинка з бісеру готова!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку