Майстер-клас з ліплення «Я гуляю під дощем»

Про матеріал
Вправляти у притисканні пластиліну на площині у заданому місці; закріпити прийоми відщипування, скочування, розплющування. Розширювати знання дітей про природні явища, про сезонне взуття. Розвивати мовлення, вміння орієнтуватися на площині. Виховувати охайність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з ліпленнядля дітей середньої групи«Я гуляю під дощем»

Номер слайду 2

Радісний, дзвінкий – дощ несе красу і оновлення всієї природи навесні і влітку. Ось тільки восени він сумує, а взимку ніби дивується: «А чи туди я потрапив?»

Номер слайду 3

Гами дощу. Дощик струмочком з усіх парасоль,Дощик струмочком на п’яти. Він кожним пальчиком до-ре-мі-соль,Дощик вчить вересня грати. Виростуть з нього великі дощі,Жовтень стоїть біля брами. От хто нам випере пальта й плащі,От хто зіграє всі гами.

Номер слайду 4

Гуляти дощик проситься... Висить, висить, бурмоситься,До даху дістає. Гуляти дощик проситься,Та хмара не дає. Гойдає хмара ліжечко:– Нікуди не пущу. Посидь у хаті трішечки,Не треба їм дощу. Ти бачиш – світить сонечко…А дощ, неначе вуж,Проліз через віконечкоІ гайда вниз чимдуж.

Номер слайду 5

Фізкультхвилинка. Взуття. Ми йдемо надвір гуляти, (Крокувати на місці)Треба чоботи взувати. (Нахилятися вперед)Будуть весело дівчата. На підборах виступати. (Крокувати навшпиньках)У кросівках залюбки. Пробіжаться хлопчаки. (Бігти на місці)А як будемо у хатці –Перевзуємось у капці. (Струснути лівою, потім правою ногою).

Номер слайду 6

Розминка для рук. Дощова. Ти на кнопку натискай, (Імітація натискання)Парасольку відкривай. (Руки в сторони)Покрути її ліворуч, (Колові рухи лівою рукою)А тепер іще праворуч. (Колові рухи правою рукою)Підніми її до неба –Віджени дощі від себе. (Похитування піднятими вгору руками)З неба крапельки летять, (Струшування руками)Стукотять і стукотять. («Постукування» пальцями в повітрі).

Номер слайду 7

Мета: Вправляти у притисканні пластиліну на площині у заданому місці; закріпити прийоми відщипування, скочування, розплющування. Розширювати знання дітей про природні явища, про сезонне взуття. Розвивати мовлення, вміння орієнтуватися на площині. Виховувати охайність. Обладнання: Фон на вибір дитини; набір пластиліну; дощечка, серветка для рук.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
2 вересня 2022
Переглядів
671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку