Осінні свята у жовтні.

Про матеріал
Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осінні свята

Номер слайду 2

1 ЖОВТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУДругий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.

Номер слайду 3

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій. Щорічно, цей Всесвітній день, День прекрасного і дивовижного світу музичного мистецтва відзначається проведенням чудових концертів та концертних програм, за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів.1 ЖОВТНЯ. МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ

Номер слайду 4

Резервний компонент Збройних сил України - Війська територіальної оборони, призначений для територіальної оборони і підпорядковується командуванню територіальної оборони, надійний елемент спокою всього українського суспільства.2 ЖОВТНЯ. День територіальної оборони України. Всесвітній день повітряної кульки

Номер слайду 5

3 жовтня. Всесвітній День архітектора. Міжнародний союз архітекторів був створений одразу після другої світової війни. Тоді його метою стало вирішення нагальної проблеми відновлення зруйнованих війною міст, населених пунктів і промислових підприємств - наслідків другої світової війни.

Номер слайду 6

4 жовтня. Всесвітній день тварин. Дата проведення Дня тварин була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, померлого 4-го жовтня 1226-го року, котрий вважається покровителем тварин. Всесвітній тиждень космосу

Номер слайду 7

5 жовтня. День працівників освіти. У День вчителя заведено вітати вчителів та інших працівників освіти. Відомо, що святкувати та вшановувати вчителів у Світі почали ще у XIX столітті. У цей день було заведено вітати видатних представників цієї професії та згадувати історичні події у цій галузі.

Номер слайду 8

5 жовтня 1930р. народився Павло́ Рома́нович Попо́вич — український радянський льотчик-космонавт № 4, перший космонавт-українець, генерал-майор авіації (1976), кандидат технічних наук (1977). Двічі Герой Радянського Союзу (18.8.1962 та 20.7.1974). Депутат Верховної Ради УРСР 6–11-го скликань.

Номер слайду 9

6 жовтня 1881 року народився видатний український драматург Іван Кочерга. Його шедеври збагатили золотий фонд української літератури. А творча спадщина вміщує найрізноманітніші жанри, серед яких і віршовані трагедії, і водевілі, гротески й вистави, дитячі п’єси тощо. Кожна його праця – це втілення майстерності, яка наповнена глибоким філософським змістом.

Номер слайду 10

7 жовтня. Цього дня світ відзначає День ввічливих людей

Номер слайду 11

8 жовтня. День юриста

Номер слайду 12

Всесвітній день пошти включений до переліку Міжнародних днів Організації Об'єднаних Націй з метою сприяти популяризації і розвитку поштового обслуговування в світі, підвищення рівня обізнаності про щоденну роль пошти для людей та бізнесу.9 жовтня. Всесвітній день пошти

Номер слайду 13

10 жовтня. День художника. На Україні щорічно в друге воскресіння жовтня відмічають професійне свято, яке було затверджене Указом президента України в 1998 році, - це День художника. У 2021 році святкові заходи, присвячені цій події, пройдуть 10 жовтня. Ініціаторами цього свята є діячі Союзу художників України.

Номер слайду 14

11 жовтня. Міжнародний день дівчаток. Надія Симчич . Українська письменниця, драматург. Народилася у 1966 році. Мешкає у Києві. Драматичні твори ставляться у професійних та аматорських театрах.

Номер слайду 15

12 жовтня. Всесвітній день перелітних птахів

Номер слайду 16

13 жовтня. Всесвітній день зору. Завдяки сучасному рівню знань і технологій до 80% очних захворювань можна запобігти і вони піддаються лікуванню. Імунізація і додавання вітаміну А до раціону харчування ефективно знижує ризик сліпоти. Міжнародний день костюма

Номер слайду 17

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої БогородиціСвято Покрови Божої Матері та ікона Покрови – символ невпинного заступництва Владичиці за рід людський. Воно є одним із найвеличніших свят, тому на честь нього досить часто освячують новозбудовані храми. Покров Пресвятої Діви – знак любові та участі, які Матір Божа відчуває до людей. Його благодать незримо покриває й захищає кожну людину, оберігаючи від гріха і допомагаючи у нелегкий час.

Номер слайду 18

14 жовтня –День захисника України та козацтва. День захисника України – наймолодше із трьох свят, які українці відзначають 14 жовтня. Встановлене воно було 14 жовтня 2014 року указом п’ятого президента України Петра Порошенка та є офіційно святковим і вихідним днем.

Номер слайду 19

15 жовтня. Всесвітній день миття рук. Не можна не помітити, що така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

Номер слайду 20

16 жовтня. Всесвітній день здoрoвoгo харчування. Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

Номер слайду 21

17 жовтня. Іван Федорович Драч народився 17 жовтня 1936 р. в у Теліжинці Тетіївського району на Київщині. Поезія Івана Драча у 60-ті роки стала таким свіжим вітром, який пробудив інтерес у багатьох не тільки до української поезії й української літератури, а ширше – взагалі до всього українського. Його енергія, впертий оптимізм і віра – у життя, у людей, у власну країну– вражає й сьогодні та надихає молодь.

Номер слайду 22

18 жовтня. Україна увійшла до Ради Європи В цей день в 1995-му році наша суверенна держава Україна офіційно увійшла до Ради Європи. Рада Європи - міжнародна організація, яка сприяє співробітництву між усіма країнами Європи в області стандартів права, прав людини, демократичного розвитку, законності та культурної взаємодії.

Номер слайду 23

19 жовтня. Всесвітній день балету. Всесвітній день балету виник услід за Royal Ballet Live - дев'ятигодинної трансляції в прямому ефірі, яка відбулася в березні 2012 року і залучила близько 200 000 переглядів прямої трансляції, а також 2,5 мільйона переглядів на You. Tube.

Номер слайду 24

20 жовтня. Міжнародний день кухаря і кулінара Це не просто професія, це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду. Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Номер слайду 25

23 жовтня. День змін на краще Свято присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ, допомогти оточуючим та зробити життя кращим.

Номер слайду 26

24 жовтня. Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй (День ООН)День ООН - це день народження Організації Об’єднаних Націй. 24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, була офіційно створена Організація Об’єднаних Націй.

Номер слайду 27

24 жовтня. Міжнародний день шкільних бібліотек. В цей день в Україні, як і в більшості країн світу, приймають вітання з професійним святом всі шкільні бібліотекарі. Для них влаштовують навчальні семінари, вшановують ветеранів бібліотечної справи, проводять численні заходи для школярів. Це власне екскурсії до бібліотеки, де школярі дізнаються історію появи книг та історію самого закладу, інтелектуальні ігри та вікторини, що сприяють розумовому розвитку дітей та розважають їх.

Номер слайду 28

25 жовтня. День народження Національної спілки художників України. Національна спілка художників України являє собою всеукраїнську творчу державну організацію, що об’єднує професійних художників і мистецтвознавців, а також відомі центри художніх промислів України. Вона була заснована 25-го жовтня 1938-го року і носила назву «Союз радянських художників України».

Номер слайду 29

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.28жовтня. День визволення України від фашистських загарбників

Номер слайду 30

29 жовтня. 2011 – у Львові відкрито стадіон "Арена Львів" до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012

Номер слайду 31

30 жовтня. Перехід на зимовий час. Два рази на рік стрілки годинника переводяться на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня - на годину вперед, в останню неділю жовтня - на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

Номер слайду 32

31 жовтня.

pptx
Додано
2 вересня 2022
Переглядів
2268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку