Методична розробка для тренерів з гирьового спорту,викладачів фізичного виховання

Про матеріал

Методична розробка,для допомоги у роботі тренерів ДЮСШ,спортивних гуртків з гирьового спорту.Навчальний посібник розрахований на широке коло фахівців (викладачів, тренерів, інструкторів), які працюють зі спортсменами-гирьовиками. Рекомендований для фізкультурних спортивних товариств і відомств, учнів дитячих спортивних шкіл, студентів фізкультурних навчальних закладів і рядових спортсменів, які готуються виконати норматив майстра спорту і вище. Окремі поради щодо розвитку силових якостей будуть корисними і для інших видів спорту.

Тренування гирьовика – складний і багатогранний процес, він вимагає від тренера і спортсмена великої кількості знань і вмінь застосовувати їх на практиці. Тому все в одному посібнику дуже важко викласти. Тут зроблена спроба якомога докладніше описати основні питання, які постають перед атлетом під час занять гирьовим спортом.

Сподіваюся, що запропонований посібник допоможе в опануванні цим прекрасним видом спорту і ви скористаєтеся усіма доповненнями і практичними зауваженнями у своїй роботі.Методичний посібник з основ гирьового спорту розрахований на викладачів, тренерів, інструкторів, які працюють зі спортсменами-гирьовиками. Рекомендований для фізкультурних спортивних товариств і відомств, учнів дитячих спортивних шкіл, студентів фізкультурних навчальних закладів і рядових спортсменів, які готуються виконати норматив майстра спорту і вище. Окремі розділи методичного посібника містять поради щодо розвитку силових якостей спортсменів і стануть у нагоді для тих, хто займається іншими видами спорту.

В даному посібнику детально описана техніка виконання вправ з гирями (поштовх, ривок). Наведена структура тренувального процесу у гирьовому спорті. Також висвітлені такі важливі питання як: «Методика відбору юнаків до занять гирьовим спортом» та «Лікарський контроль і самоконтроль».

В окремому розділі посібника розроблено «Заходи безпеки організації та проведення навчальних занять із гирьового спорту», що дає можливість уникнути помилок та травмувань спортсменів.

Кожен структурний елемент має вичерпну інформацію, яка допоможе у вивченні матеріалу, вирішенні проблемних ситуацій та завдань, а також стане у нагоді при проведенні тренування та проведенні змагань.

Робота оформлена естетично, наведені таблиці, малюнки, схеми. Вона може бути рекомендована для використання у своїй діяльності тренерам, викладачам, інструкторам по спорту, а також юнакам, які вирішили займатися силовим видом спорту – гирьовим.

doc
Додано
25 березня 2018
Переглядів
1198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку