Методичне об'єднання класних керівників

Про матеріал
Методичне об’єднання класних керівників «Особливості організації виховної роботи в умовах пандемії на 2021-2022 н. р.» Завдання : 1. Аналіз виховної роботи за 2020-2021 навчальний рік. Здобутки та недоліки. 2. Визначення основних напрямків методичної та виховної роботи на 2021-2022 навчальний рік. 3. Затвердження плану роботи методичного об’єднання класних керівників груп. 4. Практичне заняття : «Планування виховної роботи класного керівника на І семестр». 5. Про стан організації роботи з профілактики дитячого травматизму, охорони життя і здоров’я дітей в умовах пандемії. Про організацію та проведення інструктажів з БЖ учнів. 6. Про організацію роботи з батьками протягом навчального року 7. Опрацювання нормативних документів, листів та наказів з виховної роботи, які вийшли за літній період. Опрацювання методичних рекомендацій з питань виховної роботи у навчальному закладі у 2021-2022 н.р. 8. Створення «банку даних» дітей пільгових категорій. Соціальний паспорт класу, школи. 9. Стимулювати прагнення вчителів до пошуку, творчості. 10. Створити умови для обміну досвідом, педагогічних знахідок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кам’яномостівського ЗЗСО І-ІІ ст. Кам’яномостівської сільської Ради. ШКІЛЬНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ

Номер слайду 2

Науково-методична тема,над якою працює педагогічний колектив школи;Науково-методична тема,над якою працює ШМО класних керівників школи;Педагогічне кредо класних керівників школи;Завдання ШМО класних керівників на 2021-2022н.р.;ЗМІСТ

Номер слайду 3

Науково-методична тема, над якою працює педагогічний колектив школи: «Від інноваційних технологій через педагогічну майстерність вчителя до формування громадянина-патріота, інтелектуала, особистості»

Номер слайду 4

НАУКОВО-МЕТОДИЧНА ТЕМА, НАД ЯКОЮ ПРАЦЮЄШКІЛЬНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ«Морально-духовний розвиток та соціалізація особистості через організацію особистісно-орієнтованого креативного простору».

Номер слайду 5

ПЕДАГОГІЧНЕ КРЕДОКЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ ШКОЛИ: «ЯКЩО ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ НА КРАЩЕ, ЗБЕРЕГТИ ЙОГО ЧИСТУ КРАСУ, НЕЗАЙМАНУ СВЯТІСТЬ, ПОЧИНАЙ ЦЕ РОБИТИ ІЗ СЕБЕ НЕ ЗАВТРА, А СЬОГОДНІ, З ЦІЄЇ ХВИЛИНИ»

Номер слайду 6

Завдання ШМО класних керівників. На 2021-2022 н.р.: підвищення теоретичного, науково-методичного рівня підготовки класних керівників з питань психології та педагогіки; забезпечення виконання єдиних принципових підходів до виховання й соціалізації учнів; озброєння класних керівників сучасними виховними технологіями та знаннями сучасних форм і методів роботи; вивчення, узагальнення та використання передового педагогічного досвіду роботи класних керівників; координування планування, організації та педагогічного аналізу виховних заходів класних колективів; сприяння становленню й розвитку системи виховної роботи класних керівників.

Номер слайду 7

Функції методичного об`єднання класних керівників: організовує колективне планування і колективний аналіз життєдіяльності класних колективів; координує виховну діяльність класних колективів та організує взаємодію в педагогічному процесі; планує і постійно корегує принципи виховання та соціалізації учнів;організує вивчення та запровадження класними керівниками сучасних технологій виховання, форм і методів виховної роботи; обговорює соціально-педагогічні програми класних керівників і творчих груп педагогів, матеріали узагальнення передового педагогічного досвіду роботи класних керівників, матеріали атестації класних керівників; оцінює роботу членів об`єднання, клопочеться перед адміністрацією про заохочення класних керівників.

Номер слайду 8

Документація методичного об`єднання класних керівників: паспорт методичного об`єднання; склад МО та відомості про його членів; річний план роботи методичного об`єднання; протоколи засідань методичного об`єднання; аналітичні матеріали за підсумками проведених заходів; інструктивно-методичні документи про виховну роботу в класних колективах і діяльність класних керівників; матеріали «методичної скарбнички класного керівника». 

Номер слайду 9

ПАСПОРТшкільного методичного об’єднання класних керівників. Кам’номостівського ЗЗСО І-ІІ ступенів   Керівник методичного об’єднання Колесніченко А. М. Кількісний склад членів методичного об’єднання 9 чол. Методична тема, над якою працює методичне об’єднання: Морально-духовний розвиток та соціалізація особистості через організацію особистісно-орієнтованого креативного простору

Номер слайду 10

План засідань МОККЗасідання 1 Вересень 2021 року. Тема: «Особливості організації виховної роботи в умовах пандемії на 2021-2022 н. р.»Засідання 2 Листопад 2021 року Тема: « Застосування інноваційних технологій і методів в умовах дистанційного навчання»

Номер слайду 11

Засідання 3 Січень 2022 року. Тема: «Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання»Засідання 4 Березень 2022 року. Тема: «Основи педагогічної співпраці: педагоги – діти – батьки»Засідання 5 Травень 2022 року. Тема: «Гендерне виховання – нагальна потреба сучасної освітньої системи»

Номер слайду 12

Головною рушійною силоюІнноваційної виховної діялності є класний керівник, який:

Номер слайду 13

Навчаючи – учись. Навчаючись твори. У процесі творчості – навчай!МЕТОДИ ВИХОВНОЇ РОБОТИ В ШКОЛІ: БЕСІДИ, ДИСПУТИ, ЛЕКЦІЇ, СЕМІНАРИ, ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНІ КОМПОЗИЦІЇ, УЧАСТЬ У ПРЕДМЕТНИХ ТИЖНЯХ,РОБОТА З ЧАСОПИСАМИ, ЕКСКУРСІЇ, УСНІ ЖУРНАЛИ, ТЕАТРАЛІЗОВАНІ ВИСТАВИ, ТВОРЧІ ЗУСТРІЧІ...

pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку