Методичні рекомендації щодо використання ІКТ на уроках географії

Про матеріал
Підбірка сучасних інтернет-сервісів зручних для використання в освітньому процесі, для створення спільних презентації, електронних книг, онлайн-опитування учнів в режимі реального часу.
Перегляд файлу

ІКТ в географічній освіті

Підготувала: вчитель географії I кваліфікаційної категорії, СВК Енергодарської ЗОШ №4 Мірошник Лариса Павлівна

Book Creator – створення цифрових книг

 

Спільні презентації по часу для класу

 

 

 

 

Сервіс для створення інтерактивного відео.

 

Сервіс для створення презентацій, на основі яких можна провести цілий інтерактивний урок або ж просто опитування.

Вчитель робить презентацію на певну тему, а код доступу до неї надсилає учням. Діти можуть відкрити роботу безпосередньо на уроці зі смартфонів, планшетів чи комп’ютерів.

Сайт дає змогу додавати до презентацій не лише фото, відео та графіки, а й запитання. Таким чином, на дітей психологічно не тисне атмосфера опитування. Вони просто переглядають цікавий контент, а заразом обирають правильні відповіді до тестів.

Є також можливість створювати відкриті запитання, тобто такі, де дитині треба записати власний варіант відповіді чи просто висловити свою думку з певного приводу. Або навіть намалювати малюнок замість текстової відповіді.

 

 

Перетворення Google таблиць в інтерактивні завдання.

 

 

 

 

 

Курси для саморозвитку, англомовні.

Створення презентацій

 

 

 

 

 

 

Створення сайту, блогу

Персональна публікація

 

 

 

 

 

 

Ресурси для створення безкінечної дошки в реальному часі

Сервіси для опитування учнів

Цей сайт допоможе провести контрольні роботи, зрізи знань, тести й оцінювання в ігровій формі. На Kahoot! вчитель може створити опитування з будь-якої теми, однак попередньо йому потрібно зареєструватися.

 

 

Ця програма зручна тим, що для її використання не потрібно, щоб гаджети були в усього класу. Достатньо, щоб смартфон чи планшет мав вчитель.

Це онлайн-конструктор різноманітних навчальних вікторин, тестів та ігор. Його особливість у тому, що на запитання, які завантажив вчитель, учні можуть відповідати як у класі, так і вдома. Тобто немає необхідності, щоб усі діти проходили опитування одночасно. Отож Quizalize можна використовувати і для контрольних робіт, і для домашніх завдань.

Cервіс для створення та проведення опитувань. Вчитель у кілька кліків може завантажити на сайт одне чи декілька запитань. А потім дає учням посилання з кодом доступу чи можливість сканувати QR-код.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google forms

 

 

 

Освітні сайти

docx
Додано
29 липня 2019
Переглядів
855
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку