Методичні рекомендації, яких повинен дотримуватися кожен педагог, щоб успішно провести свято зустрічі птахів.

Про матеріал

Методичні рекомендації щодо проведення свята зустрічі птахів " Птахи нам на крилах весну принесли" містять мету проведення даного свята, умови проведення заходу, рекомендації щодо вибору учасників свята та перелік необхідного обладнання та матеріалів.

Перегляд файлу

 

     проведення свята зустрічі птахів є поповнення знань  учнів про роль птахів в природі і житті людини. навчити  дітей  захоплюватися  красою  оживаючої  природи, вдумливо, дбайливо ставитися до навколишнього середовища, замислюватись над наслідками своїх дій. Розвивати  в учнів пізнавальні  інтереси,  естетичні  смаки, спостережливість, інтерес до пізнання тваринного світу.  Ознайомити школярів з давніми народними звичаями зустрічі весни. Поглибити знання учнів про життя   птахів навесні. Виховувати у школярів любов  і  бережливе  ставлення  до  птахів, бажання допомагати пертаним друзям, повагу до  природи,  прагнення берегти та охороняти її, кращі людські якості, інтерес до народних традицій, до усної народної творчості, свідомо відноситися до охорони птахів, закладати основи екологічної свідомості і культури. 

  

До участі у святі  запрошуються учні 1- 4  класів, тому що  в даній віковій категорії  можна закласти в школярів свідоме розуміння потреби охорони пташок рідного краю.

   

Свято потрібно провести  на початку  квітня, оскільки саме до цього часу більша частина пернатих друзів вже повернулися з теплих країв на свою Батьківщину, їхні дзвінкоголосі пісні чутно всюди

  

Свято буде проведено на високому рівні, якщо будуть вдало підібрані записи  голосів  птахів, які зазначені в сценарії, малюнки птахів, сонечка, плакати. Відповідно до сценарію повинна бути складена  презентація, використана інтерактивна дошка, проектор, ноутбук;  грамзапис пісень. Для розвитку артистичних вмінь потрібно вдало підібрати костюми  сонечка, весни, зими, віночки  для  дівчат, маски птахів (журавель, шпак, ластівка, зозуля, соловейко, жайворонок, іволга).

 

 

 

doc
Додано
30 червня 2018
Переглядів
824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку