Методичний матеріал для проведення позашкільних заходів "День Європи".

Про матеріал
У статті розкрита тема підтримки до вступу України в ЄС. Цей матеріал призначений для проведення занять у шкільних євроклубах.
Перегляд файлу

   

 9 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ЄВРОПИ

 

  День Європи в Україні вперше відзначався у 2003 році. Це унікальна можливість для ЄС та України об’єднатись та відсвяткувати спільне минуле та побачити спільне майбутнє.

 

У наш час на перший план висувається проблема налагодження міжкультурних контактів, міжнародні зв’язки передбачають участь у діалозі культур з метою формування в учнів системи цінностей як усвідомлених смислів життя, що

дає змогу зрозуміти себе як особистість, яка належить до певного мовного та

культурного середовища. У наш час регулярно проходять міжнародні конференції з освіти, публікуються міжнародні та національні журнали з проблем міжнародної співпраці у сфері освіти. Надзвичайної актуальності набувають питання формування адекватної оцінки діяльності Європейського Союзу, переваги та недоліки, можливі вирішення питання євроінтеграції, обмін досвідом і налагодження контактів з подальшою співпрацею в усіх сферах життєдіяльності.

 

Сьогодні перед молоддю відкриваються чудові перспективи для самоствердження та самореалізації. Тому освіта має готувати людину, органічно адаптовану до життя у світі багатоманітних зв’язків від контактів із найближчим оточенням до глобальних зв’язків. Важливо навчати дітей співіснувати з іншими людьми та суспільними структурами, виробляти вміння регулювати різні конфлікти з дотриманням вимог культури плюралізму думок. Людина ХХІ століття повинна розуміти світоглядні принципи Європейської спільноти (“Єдність у розмаїтті” та “Доповнення замість протиставлення”) і керуватися ними. Освіта країн Європи має різний рівень вимог до учнів та оцінних орієнтирів, проте всюди вона спрямована на виховання високоосвічених громадян своєї держави, майбутніх професіоналів своєї справи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         ЧЕРЕЗ ТЕРНИ ДО ЗІРОК, ЗРОБИМО В ЄВРОПУ КРОК

 

У Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. N 3 створений Євроклуб «Галактика» у 2009 році. Мета діяльності шкільного

Євроклубу – створення позитивного іміджу України, нашого краю в Європі та розширення знань про ЄС, формування в учнів активної громадянської позиції, здатності бути гідними партнерами європейської

спільноти.

Чи можемо ми — учні, педагоги,батьки сприяти сьогодні процесам європейської інтеграції, перетворенню нашої держави в повноправного члена світового співтовариства? Напевно, це питання хвилює багатьох. Адже кожен з нас хоче жити у високорозвинутому, повноцінному суспільстві, не відірваному від світової цивілізації; прагне відчувати свою причетність до тих подій, якими живе Європа і світ. Зрозуміло, що шлях до справжньої нашої країни в європейську сім’ю держав нелегкий. Реалізація цього завдання багато в чому залежить і від політиків, і від рівня розвитку самого українського суспільства. Але і від нас також залежить наскільки близькою до нас буде Європа, і наскільки ми близькими будемо до неї.

Беручи це до уваги, члени нашого Євроклубу намагаються діяти у двох основних напрямках:

- по-перше; більше дізнаватись про європейське співтовариство, цінності, які сповідують європейці; вивчати

історію, культуру і звичаї європейських народів, усвідомити мислення сучасного європейця.Таким чином, ми відкриваємо Європу для себе,для України;

- по-друге; ставимо завдання поширювати інформацію про себе, свою багату культурою, традиціями

і історією країну; тобто «відкриваємо» Україну європейцям.

 Якщо проаналізувати результати першого напрямку роботи, то можна говорити про деякі успіхи.

Так у 2014-2015 навчальному році під час гурткової роботи організовуються різні конкурси та вікторини на тему «Що я знаю про ЄС», дискусії на тему: «Що Україна може внести корисного у розвиток Європейської спільноти?» інформаційно-просвітницькі заняття,презентації,діти активно залучаються до вивчення іноземних мов. Члени гуртка  підготували тематичні лінійки «Європейська інтеграція – Європейський Союз», «Маки памяті» і випустили буклет «Крок назустріч ЄС» Плануємо провести «Квест країнами ЄС».

Щодо «відкриття» України для Європи, то доводиться визнати, що не всі можливості ще використані. Звичайно, найкраще це завдання вдається реалізовувати безпосередньо спілкуючись з європейцями: наприклад, під час поїздок до європейських країн. Особливо цікавою була поїздка танцювальних колективів, які представляли нашу школу на міжнародному фестивалі «Солнце. Радость. Красота.» Болгарія приймала 6000 учасників з 16 країн у м.Несебр. Наші школярі гідно представили Україну у 2012році. 

Чим більше ми будемо знати про Європу, а Європа про нас, тим швидше Україна займе достойне місце в європейському співтоваристві.

Виносимо три твердження на обговорення:

1. Якщо Україна вступить до ЄС, то в цьому буде більше позитиву, ніж негативу.

2. Якщо Україна вступить до ЄС, то в цьому буде більше негативу ніж позитиву.

3. Якщо Україна вступить до ЄС, то нічого не зміниться.

 

 

 

 

                                                                                                                              Керівник Євроклубу «Галактика»                                                                                                                                                    

                                                                                                                       вчитель англійської мови

                                                                                                                       Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. N 3

                                                                                                                       Музика Тетяна Григорівна

 

doc
Додано
1 березня 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку