Субкультура “Редан” та “офники”.

Про матеріал
26-27 лютого у різних містах України, від Львова до Харкова, відбувалися дивні на перший погляд події. Великі групи підлітків – від 10 до 250 осіб –збиралися на центральних площах або біля торгових центрів, плануючи когось побити або захистити. Ці події можуть бути інформаційно-психологічною операцією російських спецслужб.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Субкультура “Редан” та “офники”: Україн. А ТА масові заворушення підлітків і як до цього причетні росіяни. Вчитель початкових класів. КГ № 94 Цвинда З.І. З ЛЮБОВ’Ю ДО БАТЬКІВhttps://hromadske.ua/

Номер слайду 2

26-27 лютого у різних містах України, від Львова до Харкова, відбувалися дивні на перший погляд події. Великі групи підлітків – від 10 до 250 осіб –збиралися на центральних площах або біля торгових центрів, плануючи когось побити або захистити. Ці події можуть бути інформаційно-психологічною операцією російських спецслужб.

Номер слайду 3

Рекордне зібрання було в Харкові – біля ТРЦ затримали понад 230 учасників заходу, лише 30 з яких були повнолітніми. Редан”, або “Рьодан” – це молодіжна субкультура, натхненна аніме “Hunter x Hunter”Спочатку йшлося просто про групи підлітків, яких об’єднували спільні інтереси – до аніме та комп’ютерних ігор. Візуально “редани” ідентифікували себе за допомогою одягу із зображенням павука та цифри 4.

Номер слайду 4

Пізніше прибічників цієї субкультури почали цькувати в соцмережах та атакувати представники іншої підліткової російської субкультури – “оффники”.“Оффники” – прибічники права грубої сили, російські націоналісти, які атакують вихідців з Кавказу та Середньої Азії у російських містах.“Редани” почали об’єднуватись, щоб забезпечити собі самозахист та мати змогу здійснювати контратаки на “оффників”.25-26 лютого зафіксовано буквально вибухову хвилю публікацій про “Редан”/”Антиредан” у російських медіа,

Номер слайду 5

Справжня вакханалія відбувалась у Тік-Тоці – сотні відео про “Редан”/”Антиредан” у трендах, які часто транслюються й на український сегмент соцмережі. Тік-Ток блокує за поширення контенту про насилля та бійки, тож всі ці відео вели глядачів, які хочуть крові, у Телеграм-канали – російські й українські. Великий сегмент трафіку з україномовних Тік-Ток-акаунтів йшов у шахрайські групи, де обіцяють “фінансову допомогу” під логотипом українських державних сервісів та “безкоштовне підключення до Старлінку”. Далі ці “новинні” Телеграм-канали будуть розповсюджувати дезінформацію в цільових аудиторіях тінейджерів та компрометувати їх доступом до ваших персональних даних.

Номер слайду 6

Наші діти “живуть” у смартфонах, вони роблять відверті фото і тримають у цих маленьких дівайсах свої найбільші таємниці. Уявіть, що приватні дані вашого підлітка десь опубліковані…25-26 лютого зафіксовано створення в українському сегменті Телеграму десятків каналів та чатів тематики “Редан”/”Антиредан” у Києві, Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Рівному, Одесі, Дніпрі, Луцьку, Полтаві, Мукачевому. Є беззаперечні докази того, що ці спільноти створюють не просто підлітки з фарбованим волоссям під впливом гормонів або аніме – так працюють організовані інформаційні кампанії, що їх координують російські спецслужби. РНБО не має жодних сумнівів у тому, що це є організованою інформаційно-психологічною операцією впливу на українських дітей.

Номер слайду 7

Всі організатори масових заходів та флешмобів “на росії” – це контрольовані російськими спецслужбами “активісти”. Будь-які контакти, наслідування, залучення як онлайн, так і офлайн, є вкрай небезпечними для всіх, зокрема для підлітків в Україні. Російські спецслужби намагаються організувати в різних містах України масові заворушення та вуличні бійки серед молоді. На цей заклик відгукнулися сотні тінейджерів. Фактично в такий спосіб російські спецслужби займаються залученням українських дітей для участі в протизаконних діях під час воєнного стану. Загрозлива ситуація полягає у здатності наших дітей усвідомлювати реальність та не піддаватись масовим трендам у соцмережах, думати головою та аналізувати інформацію.

Номер слайду 8

Невже таке є в Україні?Підлітків з атрибутами нової субкультури останнім часом помітили у Вінниці, Івано-Франківську, Львові, Луцьку, Житомирі, Харкові та інших містах. Правоохоронці завадили низці масових бійок, які планували організувати здебільшого неповнолітні неформали. Правоохоронці стверджують, що провокування масових бійок серед молоді та підлітків — це спроба російських пропагандистів провести інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Номер слайду 9

Що варто пам'ятати батькам?Деякі батьки навіть можуть не підозрювати, що їхня дитина належить до певної субкультури та може мати девіантну поведінку. Тому батькам радять робити слідуюче:спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся з дитиною. Надайте їй можливість говорити, коли вона буде до цього готова. Не підганяйте її;опановуйте інтернет, зокрема заведіть власний акаунт у соцмережі й станьте там другом своїй дитині;

Номер слайду 10

якщо дитина розповідає, куди вона ходить і як проводить свій час, проявіть якомога повнішу обізнаність у цій темі. Виявляйте терпіння, наполегливість і доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка;щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася;ознайомтеся з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, які викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї, та запропонуйте спільно провести час;зосередьтеся на тому, щоб показати підлітку його переваги, знайдіть у нього сильні сторони, допоможіть йому побачити себе унікальною особистістю;

Номер слайду 11

коли встановите з підлітком контакт і довіру, поясніть йому згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це відомими йому фактами. Допоможіть дитині зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки та невідворотної відповідальності за скоєне. Пам'ятайте, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги та підтримки, а також ті, чиє перебування в інтернеті не контролюється!Поговоріть про це зі своїми підлітками.І поясніть їм, у що вони можуть «вляпатись», слідуючи за російським хайпом у соцмережах..

Номер слайду 12

Дякую, що до кінцядодивилися.

pptx
Додано
3 березня 2023
Переглядів
1869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку