Методичний супровід до виховної години та тематичного уроку історії України "Революція Гідності"

Про матеріал

Знатися на державних святах і пам'ятних датах України - обов'язок кожного учня і свідомого громадянина. Подана презентація містить всі необхідні фактичні дані щодо роз'яснення подій Революції Гідності в Україні. Також є слайд із завданням щодо первинного розуміння учнями почутого матеріалу. Таким чином, презентацію можна використовувати не тільки як допоміжний матеріал під час проведення уроку-лекції або виховної години, а також і як самостійний елемент на тематичному уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

День Гідності та Свободи Свято в Україні, що відзначається щороку  21 листопада на честь початку цього дня двох революцій:  Помаранчевої революції  (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

Номер слайду 3

Свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка.

Номер слайду 4

Помаран- чева революція 2004 р. (проти влади Кучми) Революція Гідності, Євромайдан, 2013 р. Революція на граніті 1990 р. (виступи студентів)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Європейська інтеграція - це процес політичного, юридичного, економічного взаємопроникнення європейських держав

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і _______________, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку _____століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени _____ року та у листопаді ____ року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її _________ вибору» згідно з указом Президента України __________.

Номер слайду 10

ppt
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
14 жовтня 2018
Переглядів
2461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку