Методика вивчення таблиці множення

Про матеріал
Способи,як можна легко вивчити таблицю математики. Документ містить рекомендації, та готові завдання, які можна використовувати на уроках.
Перегляд файлу

Методика вивчення таблиці множення

  1. Віршована форма запам'ятовування.

Деякі учні мають гуманітарний склад розуму, і це стає помітно з перших тижнів навчання у школі. Таким дітям буває складно вивчити всю таблицю множення попереднім чи будь-яким іншим способом. Тому слід застосовувати особливий підхід. Наприклад, вивчати піфагорову табличку за допомогою невеликих віршиків. Можна запропонувати всій сім’ї завчити їх напам'ять та використовувати навіть у побутовому спілкуванні.

Книга автора Галини Матвєєвої, в якій представлені віршики, що запам'ятовуються, і яскраві ілюстрації.

  1. Зв’язок життя.

Один зі способів пояснити логіку множення — використовувати об’єкти реального світу. Наприклад, витягніть всі іграшки з кошика і розбийте їх на пари. Якщо ви навчаєте дітей таблиці 2, дайте їм чотири пари предметів, щоб вийшло 8, тобто 2 × 4 = 8. Вони зрозуміють, що чотири набори по 2 — це 8.

 

  1. Гра таблиця множення (картки)

Суть цієї ігрової таблиці множення полягає в тому, що дитина у випадковому порядку витягує картку зі стопки і бачить на кожній картці приклад множення без відповіді (наприклад, 7x7 =? Або 3x8 =?). Якщо вона дає правильну відповідь, то картка «виходить з гри», а якщо відповідь невірна, то картка повертається вниз стопки, і може бути витягнута знову. Гра продовжується до тих пір, поки не закінчаться всі картки, тобто поки дитина не дасть правильну відповідь на всі приклади. Коли карток залишається мало, як правило, це важкі приклади, які дитина вже намагалася вирішити, то шляхом повторення вони досить легко запам'ятовуються, особливо коли в процесі гри у дитини з'являється азарт.

 

  1. За допомогою яскравих малюнків, ігор-розмальовок, в яких є великі кольорові шрифти або цифри.

 

  1. Математичка квітка.

На сторінці зображено квіти, у серцевині яких написано перший множник, а на пелюстках – другий множник. Дитині пропонується усно скласти й обчислити вирази, написати на великій пелюстці добуток чисел.

docx
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку