Методика вивчення таблиці множення

Про матеріал
Методика вивчення таблиці множення у 3 класі. Використовання презентаціїї в педагогічних цілях
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методика вивчення таблиці множення

Номер слайду 2

На етапі актуалізації слід повторити суть арифметичних дій множення і ділення, назви компонентів і результатів цих дій, математичні вирази «добуток» і «частка».

Номер слайду 3

Гра таблиця множення (картки)Дитина у випадковому порядку витягує картку зі стопки і бачить на кожній картці приклад множення без відповіді (наприклад, 7x7 =? Або 3x8 =?). Якщо вона дає правильну відповідь, то картка «виходить з гри», а якщо відповідь невірна, то картка повертається вниз стопки, і може бути витягнута знову.

Номер слайду 4

Візуальні вправи

Номер слайду 5

Квадрати чисел. Квадратом числа a  називають добуток двох однакових чисел a⋅a  і позначають a2 Приклад:52=5⋅5=25;112=11⋅11=121.

Номер слайду 6

Таблиця Піфагора

Номер слайду 7

«сім на шість – сорок два, у дворі росте трава». Вірши

Номер слайду 8

5 порад як легко вивчити таблицю множення. Хвалити якомога частіше. Придумайте для дитини способи заохочення. Це можуть бути приємні дрібниці, які його радують. Знаходити підхід, якщо дитина не в настрої. Змушувати займатися, кричати або повністю позбавляти розваг дитину – подібні методи знищують будь-яке бажання навчатися. Має сенс спокійно пояснити важливість занять тоді процес вивчення таблиці множення пройде значно легше. Вчити таблицю множення поступово. Коли дитина вперше бачить, скільки цифр йому потрібно запам’ятати — виникає протест. Краще займатися в комфортному темпі з перервами на відпочинок. Пам’ятати, що кожна дитина — особистість. Як тільки дітей порівнюють з друзями або однокласниками – в них зникає бажання що-небудь робити. Потрібно пам’ятати, що у кожної дитини свій темп навчання і дбайливе ставлення батьків має велике значення. Нагадуйте про те, що помилки — це нормально. При перших невдачах діти втрачають інтерес, не хочуть продовжувати заняття. Важливо пояснювати, що без помилок не буває хороших результатів. І все обов’язково вийде.

Номер слайду 9

Джерелаhttps://dityinfo.com/rozvitok-ditini/yak-vivchiti-tablicyu-mnozhennya-bez-problem.html https://intboard.ua/pres-sluzhba/blog/iak-dopomogti-ditin-vivchiti-tablichku-mnozhennia/ https://konstschool3.jimdofree.com

pptx
Додав(-ла)
Левчук Ксения
Пов’язані теми
Математика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку