Ми українці: честь і слава незламним! (презентація до першого уроку 2022/2023)

Про матеріал
Матеріал містить презентацію до першого уроку 2022-2023н.р Є матеріали про Херсон
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми українці: честь і слава незламним!Конспект першого уроку у 8-Б класі2022-2023н.р. Підготувала : Семчишина А. В.

Номер слайду 2

Для мене Батьківщина – це…

Номер слайду 3

Згадайте, кому із поетів належать ці рядки: Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину

Номер слайду 4

24.02.2022 Початок повномасштабної війни Війна в Україна тривала з 2014 року – 12 квітня російські військові захопили частини Донецької та Луганської областей.8 років на Сході України мужні захисники тримали оборону, але через бажання унормувати все дипломатичним шляхом воєнні дії були «заморожені» по всій лінії фронту

Номер слайду 5

Сьогодні триває 190-й день нашої боротьби за ідентичність та право бути українцями. Чим запам’яталися ці дні?- Хто виконав цю пісню?- Чи пам’ятаєте , як у 6 класі ми вчили її на уроці літератури?- Хто такі Українські Січові Стрільці?

Номер слайду 6

Уперше пісня прозвучала у 1914 році у виставі Степана Чарнецького «Сонце руїни». Але насправді автор зробив рімейк народної пісні часів Хмельниччини, середини 17 століття. Давній наспів записали та опублікували у 1875 році відомі збирачі фольклору М. Драгоманов та В. Антонович. Українські Січові Стрільці – це вояки першого в 20 столітті українського військового формування. Для стрільців ця пісня стала своєрідним гімном. Як думаєте, чому зараз ця пісня набула такого великого значення, її співають не лише українською, існують польські, французькі, німецькі, литовські переспіви?Що символізує калина?Поясніть рядки: Не хилися, червоно калино, маєш білий цвіт. Не журися, славна Україно, маєш вільний рід.

Номер слайду 7

Під час наступу на столицю України Київ, який розпочався в перший день вторгнення, у соціальних мережах почали широко поширювати відеоролики, на яких зображені винищувачі в Україні незабаром після початку вторгнення, включаючи твердження про пілота, що збив кілька російських літаків[. Пілот літака МіГ-29, прозваного українцями «Привидом Києва», як стверджується, виграв шість повітряних боїв у небі Києва протягом перших 30 годин вторгнення. Повідомляється, що ці шість літаків — два Су-35, два Су-25, Су-27 та МіГ-29 Міністерство оборони України на своїх сторінках у соцмережах припустило, що «Привидом Києва» може бути один із досвідчених військових льотчиків запасу, які оперативно повернулися до лав ЗСУ після ворожого вторгнення[За однією з версій, справжнє ім'я пілота, відомого як «Привид Києва», не розкривається з метою його безпеки. На фото, де можливо зображено пілота, видно доволі молодого чоловіка, чиє обличчя приховано балаклавою. Водночас реальність існування «Привида Києва» ставиться під сумнів як багатьма журналістами, так і громадськістю. Один з пілотів Васильківської бригади висловився, що «Привид Києва» — це збірна назва всіх пілотів Васильківської 40 бригади тактичної авіаціїПісню про льотчика на початку березня 2022 року записав український шоумен Сергій Подвеза[27]. Текст покладено на мелодію пісні «Фантом». Пісню про «Привида Києва» виконали Колін, Life. Genesis та інші. Група мисткинь на чолі з Іриною Костенко створили «шеврон» (нарукавний знак) на честь «Привида Києва»[28]. В Японії опублікована манґа про Привида Києва

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Бої за Маріуполь почалися після вторгнення Росії в Україну і тривали з 24 лютого до 20 травня 2022 року. Героїчний гарнізон Маріуполя знищив щонайменше 6 500 російських загарбників, обороняючи місто. Більш як 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів. Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Номер слайду 10

Херсон –місто-герой між пустелею та морем. З перших днів березня Херсон перебуває під контролем російських військових. Але попри небезпеку, мешканці постійно влаштовують мітинги та акції, щоби показати: «Херсон ‒ це Україна». За таку стійкість та героїзм 6 березня 2022 року місто дістало статус героя. Такі звання також отримали Чернігів, Маріуполь, Харків, Миколаїв та кілька інших населених пунктів України

Номер слайду 11

Село Чорнобаївка під Херсоном може похизуватися високим рейтингом — воно стало відомим на весь світ. Від самого початку повномасштабного вторгнення російські окупанти намагаються розташуватися там на військовому аеродромі. Проте щоразу, щойно вони намагаються це зробити, воїни ЗСУ вщент розбивають їх.

Номер слайду 12

#Війна_триває….

Номер слайду 13

Вони можуть розбомбити Щастя,Вони можуть розстріляти «Мрію»,Але вбити волю їм не вдасться,кожен буде жати, що посіяв

Номер слайду 14

Чому українці переможуть?

Номер слайду 15

Протистояння України та Росії – не тимчасова проблема і не історична випадковість. Це не «момент, який треба перечекати». Це цивілізаційний конфлікт двох принципово різних світоглядів, систем цінностей, національних менталітетів, політичних культур. І навряд чи цей конфлікт може бути розв’язаний через вагання, хитання і компроміси. Пробували століттями – нічого не вийшло. Дякувати Богу, ми вже настільки різні, що несумісні. Більше ніколи не буде сумнівного «братерства» народів. Війна – хоч би як страшно це не звучало – це теж життя. Спосіб, форма, період, фаза життя. А життя треба жити. Тобто любити, родити, творити, мріяти, планувати, будувати. А не тікати чи боятися. Слід просто робити те, що ми любимо і вміємо, у що віримо і задля чого живемо. Кожен те, що любить і вміє, у що вірить і задля чого живе. А ваше завдання зараз – вчитися. Вчитися для того, аби в майбутньому розбудувати нашу країну та зробити її набагато кращою!

Номер слайду 16

pptx
Додано
1 вересня 2022
Переглядів
1482
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку