«Ми за мир у всьому світі!»

Про матеріал
Запропонований матеріал, викладений у презентації, допоможе розширити знання учнів про важливість миру на землі; виховувати почуття гуманізму, патріотизму, любові до свого народу; бажання жити та працювати у мирі, дружбі та злагоді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

21 вересня – Міжнародний день миру

Номер слайду 2

Мир на землі — це затишок і тиша,Це сміх дитячий і душі політ,Коли поет чарівні вірші пише. Про незвичайний, дивовижний світ.

Номер слайду 3

Мир на землі — це росяні світанки,Краса і творчість, пісня у гаях. Мир на землі — це вечори і ранкиІз радістю і щастям у серцях. 

Номер слайду 4

Мир на землі — це дім і мама, й тато,Й любові стільки — просто через край!Це та земля, де щастя є багатоІ в кожній хаті — хліба коровай.

Номер слайду 5

Це та земля, де сміх і пісня лине,А діти йдуть до школи знов і знов. Й ніколи у боях ніхто не гине,Бо там господар — щастя і любов.

Номер слайду 6

Згідно з Указом Президента України №100/2002 від 5 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято - День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день так само відзначається Міжнародний день миру, заснований ООН.

Номер слайду 7

Для когось мирне життя — це буденність, а для українців — це мрія. Ми щодня змушені виборювати право жити під мирним небом. Мир справді має дуже важливе значення і наш народ по-особливому це відчуває зараз.

Номер слайду 8

У 2014 році Україна зазнала військового вторгнення з боку РФ. Агресор стрімко анексував Кримський півострів і почав бойові дії на східних територіях Луганської і Донецької областей. Були вбиті і покалічені тисячі українських громадян. Мільйони людей з окупованих агресором українських територій стали біженцями і вимушеними переселенцями. 

Номер слайду 9

24 лютого 2022 рокуу наше життя ввірвалася страшна війна.

Номер слайду 10

Агресор розпочав широкомасштабну війну, здійснюючи відкритий геноцид українського народу, знищуючи громадянську інфраструктуру, даючи ракетні удари по всій країні. Орди російських терористів ринули на нашу землю.

Номер слайду 11

Включно по 2022 рік жоден із днів в Україні не був "Днем миру" .., але мир обов’язково повернеться. Українське суспільство та українська армія працює над цим кожен день.

Номер слайду 12

Я тебе ненавиджу, війна!

Номер слайду 13

Ніколи не пробачимо!Ми ніколи братами не станемо!

Номер слайду 14

Герої! Всі вони Герої!Вони взяли у руки зброю, Щоб захищати свою землю. Боротись з клятою ордою! Я їм вклоняюсь всім доземно. За те, що жертвують собою. Усім Героям поіменно. За те, що кинулись до бою. За мужність, за відвагу, волю. За те, що десь там не сховались. За Україну всі стіною! Ні, не злякались! Не злякались! Віра Мосійчук

Номер слайду 15

Проклинаю я тебе, війна!Як хочеться, щоб тихо ніч пройшла!Як хочеться, щоб світлий день настав!Щоб Україна в мирі зажилаІ щоб ніхто нікого не вбивав!Щоб кожен відчував ту саму мить,Коли неправда в саме серце б’є!Коли чуже в твоїй душі болить,Так боляче і гірко, мов своє...

Номер слайду 16

Проклинаю я тебе, війна!Як хочеться, щоб радість принесла. Зелена хвиля нової весни!Щоб дітям казка справжньою була,Без пострілів і відгуків війни!Як хочеться повірити у те,Що весь цей жах мине в найближчий час... Життя людське єдине і святе,І кожному дається тільки раз!!!

Номер слайду 17

Кожен із нас мріє, щоб якнайшвидше закінчилися ці лихоліття і знову на нашій рідній землі запанує мир і спокій. Ми всі дуже чекаємо білу голубку із зеленою гілочкою.

Номер слайду 18

Голубко біла, ти лети у світ,Хай буде мир у небі голубому. Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,Приносить радість родові людському.

Номер слайду 19

Бо що ж дорожче в світі є за мир?Та й за життя — ціннішого немає. Коли піснями сповнений ефір,Сміються діти і душа співає.

Номер слайду 20

Коли панує щастя і любов,Танцює понад квітами комашка,У світі мир — основа із основ,І символ миру — білосніжна пташка.

Номер слайду 21

Голубко біла, ти лети у світ,Хай буде мир у небі голубому!Неси всім щастя, передай привіт. Усім народам, людові земному...

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Ратушна Наталія Миколаївна -вчитель української мови та літератури Лукашівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів» Чорнобаївської селищної ради Черкаської областіАвтор ресурсу

Номер слайду 25

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСІВ: Google картинки. Режим доступу: http://images.google.uа -URL: https://uk.wikipedia.org/wiki. URL: http://dovidka.biz.ua/vislovi-pro-kotsyubinskogo/URL: https://www.google.com/search?URL: https://krasotkina.com/вірші/Лети,%20голубко%20біла.html. URL: https://sovet.kidstaff.com.ua/question-547763

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. захарія катерина Борисівна
    Дуже добре продуманий і оформлений захід. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Ратушна Наташа
Додано
21 вересня 2023
Переглядів
322
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку