Міні - проект "Рослини - мандрівники"

Про матеріал

Запропонований міні-проект був створений як приклад для учнів, щоб у них було розуміння мети даної роботи; планування часу проведення проекту , осмислення його значення і вміння робити власні висновки; опрацьовувати додатковий теоретичний матеріал, готуючи проект власноруч .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний проект «Рослини-мандрівники»

Номер слайду 2

Мета проекту: вивчення властивостей рослин через виховання екологічної культури для збереження довкілля

Номер слайду 3

Єгипетська люфа із майже зрілими плодами

Номер слайду 4

Люфа -рід трав'янистих ліан родини Гарбузові. Ареал роду — тропічні і субтропічні регіони Азії і Африки. Молоді плоди Luffa acutangula і Luffa aegyptiaca вживаються в їжу як овочі й популярні в Азії і Африці. Дозрілі плоди L. aegyptiaca (та інших видів) після певної обробки, при якій видаляється все, крім сітки ксилеми або волокон, використовується як банна або кухонна губка. Цю губку також використовують як скраб для тіла. Сік використовують як природний засіб від жовтяниці. Насіння люфи містить понад 25% олії, придатної для технічних цілей.

Номер слайду 5

1. ЗВАЖУВАННЯ ЗРІЛОГО ПЛОДУ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

2. Плід без шкірки

Номер слайду 8

3. Плід без насіння

Номер слайду 9

4. Вимивання соку з плоду

Номер слайду 10

5. Плід готовий для висушування

Номер слайду 11

Значення проектугубка із люфи - екологічно чиста, отже, не забруднює довкілля під час та після використання;перш, ніж стати туалетною чи кухонною губкою, рослина люфа фотосинтезує, отже, збагачує повітря киснем і очищує його;виробництво губок – це вирощування рослин, яке є екологічно безпечним ;власноруч виконаний екологічний проект - здорова альтернатива синтетичній губці, виробництво якої забруднює усі природні ресурси;є прикладом ландшафтної терапії - новітньої форми арт-терапії, що сприяє укріпленню цілісності особистості, сім`ї, приносить духовну насолоду.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Майстер-класи
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
13588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку