Міні-олімпіада на тему "Загальна географія"

Про матеріал

Ця міні-олімпіада може використовіватися на останьому етапі інтелектуального позакласного заходу. Вона розкриває загальну обізнаність учнів і дає змогу письмово чи усно висловити свою думку, що спирається на грунтовні географічні знання.

Перегляд файлу

Шлях до зірок          Географія                 Міні-олімпіада

 1. Ці озера  ще називають морями. Одне з них найбільше на Землі, інше - найглибше. Одне відрізняється найнижчими берегами, що лежать нижче рівня океану, інше оточене гірськими хребтами. Назвіть ці озера.                                                                              2. Чи можна здійснити навколосвітню подорож, рухаючись весь час на північ? Чому?    

3. Яке місце на Землі найближче до її ядра? Поясніть.                                                               4. Поясніть причину малої добової амплітуди температури повітря над морями і океанами в порівнянні з пустелями.                                                                                                                                    5.  Знайти більше помилок в розповіді.                                                                                                                    Одного разу я вирішив з’їздити до Африки, але перед тим познайомився з довідником, який подарував мені дослідник Африки Нансен. Ось що я в ньому знайшов: «Африка – великий материк, який у давні часи відокремився від Америки. Від Африки відокремлені Курильські острови, острів Нова Гвінея. В Африці живе багато людей з чорною шкірою.  Коли я літав над материком на повітряній кулі, то побачив найбільшу у світі пустелю, оточену з усіх боків горами. Пролетівши далі на південь, я побачив найгустіші й найзеленіші ліси у світі, серед яких несла свої води річка Амазонка. Прокинувшись, пішов далі лісостепом і опинився у місцевих племен – бушменів і гутентотів. Мене вразила річка Нігер, у якої найбільша у світі дельта.

 

docx
Додано
1 грудня 2018
Переглядів
537
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку