міні пороект про Сонячну систему

Про матеріал
Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Сонячна система складається з центрального тіла - Сонця; 9 планет (Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон); супутників планет (44); малих планет - астероїдів (їх нараховується близько 50 тис.) та метеорних тіл і комет (близько 900)
Перегляд файлу

 

 

  Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства.

    Сонячна система складається з центрального тіла - Сонця;

9 планет (Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон); супутників планет (44); малих планет - астероїдів (їх нараховується близько 50 тис.) та метеорних тіл і комет (близько 900)

Картинки по запросу сонячна система    Найбільшим тілом Сонячної системи є Сонце. Його діаметр у 109 разів  більший за діаметр Землі.

   Земля на відміну від своїх ближніх сусідів - Марсу, Венери, Місяця та Меркурія, має досить сильне магнітне поле.

  Планети рухаються по своїх орбітах навколо сонця.

   Швидкість руху вздовж орбіти тим вища, чим меншим є радіус (відстань від Землі до Сонця). Середня орбітальна швидкість Землі становить 29,765 км/с.

   Найменшою планетою Сонячної системи є Плутон. Його діаметр становить усього 3000 км.

    Найбільшу кількість супутників мають планети-гіганти. У Юпітера на середину 2001 року їх нараховувалося вже 28, Сатурна - 30, Урана - 21 і лише в Нептуна - 8.

  Найгарячішою планетою Сонячної системи є Меркурій. Ця планета розташована найближче до Сонця та має діаметр у 15 разів менший за діаметр Землі. Меркурій водночас є і найхолоднішою планетою Сонячної системи. Справа в тому, що ця планета постійно повернена до Сонця лише одним боком, тому температура поверхні освітленої частини планети досягає 400 °С, а темної - наближається до абсолютного нуля (-273 °С).

   Найхолоднішим об'єктом Сонячної системи є супутник Нептуна Тритон. Він має найхолоднішу поверхню у Сонячній системі, що дорівнює -235 °С. За такої температури більша кількість нітрогену Тритону конденсувалася памороззю на поверхні.

   Найповільніше за всі планети Сонячної системи навколо своєї осі обертається Венера - 243 доби на одне обертання. Юпітер робить одне обертання за 9,9 години.

  Найяскравішою планетою Сонячної системи вважається Венера.

Найвіддаленішою планетою Сонячної системи є Плутон. Екваторіальний діаметр планети становить 4 тис. км2. Відстань від Сонця до Плутона становить - близько 6 млрд. км.

    Венера, на відміну від інших планет, обертається у напрямку, зворотному від руху навколо Сонця, причому у 243 рази повільніше за Землю.

   На марсіанському екваторі, де атмосферний тиск менший у 200 разів, ніж на Землі, температура протягом доби змінюється від +27 ° до -50 °С.

Перше вітчизняне товариство дослідників космічного простору з'явилося в Києві у 1925 році.

«Ми про Сонце більше знаємо, ніж про Землю»

Олег Гінтов

 

«Облетівши Землю в кораблі-супутнику, я побачив, яка прекрасна наша планета. Люди будемо зберігати і примножувати цю красу, а не руйнувати її»

Юрій Гагарін

 

 

doc
Додано
13 травня 2019
Переглядів
21194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку