“УКРАЇНСЬКА КУХНЯ ЧЕРКАЩИНИ”Підготували учні 7 класу. Класний керівник – Вичка Є. О. ВЕЛИКОКАНІВЕЦЬКИЙ НВКПРОЕКТ НА ТЕМУ:
Номер слайду 2
УКРАЇНСЬКА КУХНЯ ПОПУЛЯРНА У ВСЬОМУ СВІТІ!
Номер слайду 3
Традиційна страва Черкаської області — борщ. Як приказка недарма каже, що у кожної господині власний борщ.
Номер слайду 4
Вушка до борщу Замість пампушок. Вушка урізноманітнюють традиційний прийом їжі. Їх можна вмочати в борщ, кидати в борщ, вживати замість хліба. І готувати їх швидко та просто.
Номер слайду 5
Мачанка (Так, тут точно щось відмочують)Друга страва, і знову гриби. Центральна Україна славиться багатими лісовими врожаями їстівних грибів. Майже кожен чоловік в Черкаській області — грибник.
Номер слайду 6
САЛО“УКРАЇНСЬКИЙ СНІКЕРС”
Номер слайду 7
ХОЛОДЕЦЬЦе – одна з найкращих український страв, яку можна спробувати. Особливість холодцю по-українськи полягає в тому, що готується він довго і виходить його зовсім небагато, але за рахунок такого методу приготування, він дуже і дуже смачний!
Номер слайду 8
СИРНИКИНіжний сирний смак в поєднанні з найнесподіванішими інгредієнтами, що формують оригінальні начинки, не зможе повторити жодна страва. Безперечна перевага сирників – швидке приготування з продуктів щоденного вживання.
Номер слайду 9
ГОЛУБЦІТрадиційно голубці готують з використанням фаршу з яловичини, змішаного з рисом. Проте начинку можна вибирати, виходячи зі своїх смакових переваг. У різних будинках можна зустріти голубці з куркою, бараниною, овочами, картоплею або рибою.
Номер слайду 10
ВАРЕНИКИВареники – улюблена домашня борошняна страва у наших регіонах. Вони в тому чи іншому вигляді присутні у всіх слов'янських кухнях, а на Черкащині служать однією з візитівок, і навіть неодноразово оспівані в національних літературних джерелах.
Номер слайду 11
ДЕРУНИ“ДРАНИКИ”
Номер слайду 12
ГРЕЧАНИКИСтрава з'явилася в українській кухні порівняно недавно, але на Черкащині її використовують вже понад століття, причому в різних і несподіваних варіаціях. Головний її інгредієнт – це варена гречана крупа, сформована в котлету разом з м'ясним фаршем.
Номер слайду 13
УЗВАР ІЗ СУХОФРУКТІВНАЙКРАЩИЙ ЗІГРІВАЛЬНИЙ НАПІЙ
Номер слайду 14
КВАСУлюбленими напоями на Черкащині здавна були різноманітні кваси: сирівець (хлібний квас), буряковий, фруктові, ягідні, виготовлені з соку дерев.