Міні-проєкт "Кухня Черкащини"

Про матеріал
Міні-проект,створений дослідженнями учнів 7 класу. Допоможе дізнатися про традиційну кухню Черкащини. Дізнатися цікаві факти приготування страв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“УКРАЇНСЬКА КУХНЯ ЧЕРКАЩИНИ”Підготували учні 7 класу. Класний керівник – Вичка Є. О. ВЕЛИКОКАНІВЕЦЬКИЙ НВКПРОЕКТ НА ТЕМУ:

Номер слайду 2

УКРАЇНСЬКА КУХНЯ ПОПУЛЯРНА У ВСЬОМУ СВІТІ!

Номер слайду 3

Традиційна страва Черкаської області — борщ. Як приказка недарма каже, що у кожної господині власний борщ.

Номер слайду 4

Вушка до борщу  Замість пампушок. Вушка урізноманітнюють традиційний прийом їжі. Їх можна вмочати в борщ, кидати в борщ, вживати замість хліба. І готувати їх швидко та просто.

Номер слайду 5

Мачанка (Так, тут точно щось відмочують)Друга страва, і знову гриби. Центральна Україна славиться багатими лісовими врожаями їстівних грибів. Майже кожен чоловік  в Черкаській області — грибник.

Номер слайду 6

САЛО“УКРАЇНСЬКИЙ СНІКЕРС”

Номер слайду 7

ХОЛОДЕЦЬЦе – одна з найкращих український страв, яку можна спробувати. Особливість холодцю по-українськи полягає в тому, що готується він довго і виходить його зовсім небагато, але за рахунок такого методу приготування, він дуже і дуже смачний!

Номер слайду 8

СИРНИКИНіжний сирний смак в поєднанні з найнесподіванішими інгредієнтами, що формують оригінальні начинки, не зможе повторити жодна страва. Безперечна перевага сирників – швидке приготування з продуктів щоденного вживання.

Номер слайду 9

ГОЛУБЦІТрадиційно голубці готують з використанням фаршу з яловичини, змішаного з рисом. Проте начинку можна вибирати, виходячи зі своїх смакових переваг. У різних будинках можна зустріти голубці з куркою, бараниною, овочами, картоплею або рибою.

Номер слайду 10

ВАРЕНИКИВареники – улюблена домашня борошняна страва у наших регіонах. Вони в тому чи іншому вигляді присутні у всіх слов'янських кухнях, а на Черкащині служать однією з візитівок, і навіть неодноразово оспівані в національних літературних джерелах.

Номер слайду 11

ДЕРУНИ“ДРАНИКИ”

Номер слайду 12

ГРЕЧАНИКИСтрава з'явилася в українській кухні порівняно недавно, але на Черкащині її використовують вже понад століття, причому в різних і несподіваних варіаціях. Головний її інгредієнт – це варена гречана крупа, сформована в котлету разом з м'ясним фаршем.

Номер слайду 13

УЗВАР ІЗ СУХОФРУКТІВНАЙКРАЩИЙ ЗІГРІВАЛЬНИЙ НАПІЙ

Номер слайду 14

КВАСУлюбленими напоями на Черкащині здавна були різноманітні кваси: сирівець (хлібний квас), буряковий, фруктові, ягідні, виготовлені з соку дерев.

Номер слайду 15

ГОТУЙТЕ І СМАКУЙТЕ, БО ВИ ТОГО ВАРТІ!!!

pptx
Додано
16 січня 2022
Переглядів
1132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку