Мистецтво навколо нас. Цирк

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі з образотворчого мистецтва Мистецтво навколо нас. Приклади звязку різних видів мистецтв. Роль художника в цирковій виставі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво навколо нас. Приклади зв’язку різних видів мистецтв. Роль художника в цирковій виставі.

Номер слайду 2

Діти, поміркуйте: «Що таке синтетичні мистецтва?Вид художньої творчості, в якій гармонійно поєднуються різні види мистецтва та утворюються нове і єдине естетичне ціле.

Номер слайду 3

З чим у вас асоціюється слово “ Цирк” ?Декорації, яскраві костюми Музикажарти. Спортивні елементи Цирк

Номер слайду 4

Цирк (лат. circus) — переважно кругла будівля з ареною (манеж) і трибунами для глядачів. У цирку відбуваються видовища (називані також цирком), супроводжувані музичною ексцентрикою, які демонструють силу і відвагу циркових артистів (силачів, акробатів, повітряних гімнастів, жонглерів,еквілібристів, ілюзіоністів, фокусників, берейторів, вершників, велофігуристів, боротьби, з інтермедіями буфонадами клоунів, пантомімою  і меломімою.

Номер слайду 5

Афіша - витвір мистецтва, різновид тиражованої графіки. Лаконічне, помітне, найчастіше кольорове зображення з коротким текстом, виконане, як правило на великому аркуші паперу, виготовляється з рекламною,інформаційною, навчальною метою. Як на вашу думку, хто створює афішу, ескізи костюмів? Чи важлива роль художника вцирку?Що таке АФІША?

Номер слайду 6

Сучасна афіша — це найчастіше поліграфічне (друковане) виконання художнього оригіналу.  Основні вимоги до плакату такі: плакат повинен сприйматися з великої відстані, бути помітним на фоні інших засобів візуальної інформації. Плакат — барвисте рекламне видання великого формату.

Номер слайду 7

Практична робота. Обрати один із варіантів композиції: 1. Композиція «Веселий клоун у цирку».2. Афіша циркової вистави.

Номер слайду 8

Юрій Мацік Народився в 1956р. в м. Ужгород, Закарпатської області. В 1975р. закінчив Ужгородське училище декоративно-прикладного мистецтва, відділ художньої обробки металу. 1. Розглянте веселих клоунів від художнику ЮРІЯ МАЦІКА.2. Подумайте, яка зовнішність повинна бути в образах клоунів, які смішать та веселять людей? Який вони повинні мати настрій?3. Намагайтесь в роботах передати і яскраву зовнішність, і веселу вдачу цього циркового героя.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Як думаєте: «Чи легко бути клоуном»?Гра «Покажи емоцію»

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
1243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку