Міжнародний день лісів

Про матеріал
В усьому світі відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році.Ліси є найбільш біологічно різноманітна екосистема суші, Вони відіграють ключову роль у боротьбі зі зміною клімату.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний день лісів21 березня

Номер слайду 2

Ліси – зелені легені планети

Номер слайду 3

Вавилонський цар Хаммурапі видав перший в історії закон про збереження лісів. Згідно із цим законом за вирубування лісів засуджували до смертної кари.

Номер слайду 4

Карта змін лісового покриву відображає динаміку за 2000-2012 роки. Зеленим кольором виділені заліснені території, червоним відзначені зниклі, синім — знову виникаючі, а на ділянках рожевого кольору ліс одночасно і знищується, і відроджується.

Номер слайду 5

Незаконна вирубка лісів - від 0,5 до 13 мінімальних зарплат за кожне дерево Розведення вогнища в лісі – від 17 до 51 грн. Засмічення лісу – 170 – 300 грн. Знищення рідкісних рослин та тварин – від 70 до 2500 гривень. Законодавче врегулювання, штрафи за знищення лісів в Україні

Номер слайду 6

Ліна Костенко. Цей ліс живий. У нього добрі очі. Шумлять вітри у нього в голові. Старезні пні, кошлаті поторочі,літопис тиші пишуть у траві. Дубовий Нестор дивиться крізь пальціна білі вальси радісних беріз.І сонний гриб в смарагдовій куфайцідощу напився і за день підріс. Багряне сонце сутінню лісноюу просвіт хмар показує кіно,і десь на пні під сивою сосноюведмеді забивають доміно. Малі озерця блискають незлісно,колише хмара втомлені громи. Поїдемо поговорити з лісом,а вже тоді я можу і з людьми.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
21 березня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку